Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34 M50B25 kat (není, bude?)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Perunwit
Klubové ID: 2962

#1 Příspěvek od Perunwit »

Ahoj, před rokem jsem na svojí E34 měnil komplet výfuk od svodů až po konec... první díl s katem origo je hrozně drahej, tak jsem sehnal nějaký Polsko, kde místo katů je jakejsi tlumič, aspoň tak se to zvenku tváří...
Uvažuju, pod tíhou různých okolností, že bych tam nějakej kat dal. Auto nedůstojně kouří a smrdí nespálenym benzínem a mě to rozčiluje.
Lambda je cca rok a půl stará.
Původně jsem myslel, že by to mohla být ECU a i jsem ji sháněl. Včera jsem tam měl půjčenou jednotku z dvoulitra a krom toho, že se to hrozně hádalo, to smrdělo a počuzovalo stejně.... teď se přikláním k tomu katu....

1) Máte někdo vyzkoušenej nějakej ten uni-kat, že by se vyříz ten polskej hrnec co tam je a hodil se tam nějakej ten nerez válec/dva, jak to má i origo?

2) Máte někdo případně něco v nabídce, co máte ověřeno, že fungovalo, nebo víte o origo katu z E34, kterej není buď původní a nebo je zaručeně funkční?

3) Šel by mi tam rozměrově a technicky kat i z jiný motorizace E34?

Moje:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=18&fg=10

Nejakej dvoulitr:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 10&lang=cs

Díky za rady, jak byste svoji případnou touhu po katu na mém místě realizovali vy, případně děkuju za nabídky...
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od MattyX Moderátor »

uni kat bych nedaval , tady par ldii na foru kupovalo UNI od bosalu atd. nekteri meli stesti ze jim vydrzel rok , nekteri min a byl vprdeli po dvou mesicich ...

bud sezen origo pouzitej (coz nema cenu pac bude ve stavu v jakym vsimchni vime že je po 20ti letech) a nebo novej za strašnou mordu pěnězí no :)

nejlevnejsi zpusob je nejchat to tak jak to mas, kourivost se s katem nejak dramaticky nezlepsi , v zime huli kazdy auto :lol: já mam bez katu 1.8 ta hulí jak parní vláček :D a moje m20b25 bez katu se stredovym tlumičem si pokouřívá , ale oproti 1.8 nehulí vůbec :)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Perunwit

#3 Příspěvek od Perunwit »

Matty: víš co mě sere? Že máš pravdu a každej rozumnej člověk s tebou bude souhlasit.

Já sem třeba viděl nedavno v inzerci, že někdo boural auto, kde měl kat starej pár měsíců... tak takovej bych bral z fleku hned... ale nevim, kde jsem to viděl :-)

jediný, o čem nevím opravdu nic, jsou ty uni
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Uni kat je tragédie.
Perunwit

#5 Příspěvek od Perunwit »

shrnuto uzavřeno. nevim vlastně, co jsem chtěl slyšet :Kapela:
Perunwit

#6 Příspěvek od Perunwit »

ba ne... ještě jeden dotaz - vzájemná vyměnitelnost katů z jiné motorizace, ano, či ne? Chápu, že v OEM je kód jiný, jde mi o reálný stav...
pragdejf

#7 Příspěvek od pragdejf »

jezdim na dvoulitrovej vejfuk, normalne to jezdi. sice mam dvaapulitrovej vejfuk, ale ten tomu, kdo mi ho prodal narvu zpatky, bo je dobitej jak zebracka. a sedi, svody sou totiz stejny pro M50B25 i M50B20...
Perunwit

#8 Příspěvek od Perunwit »

díky za odpověď pane. no takže nějaká možnost k výzkumu tam bude. no, uvidíme, jestli nějakej kat seženu...
Odpovědět