Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jakou diagnostiku koupit?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
vlastnemec

#81 Příspěvek od vlastnemec »

Ahoj pánové, různě jsem hledal informace jak funguje zásuvka OBD a tak jsem vyčetl že na všech autech by měla být stejná, tedy samozřejmě od určitého data a našel jsem nějaké schémata propojovacích kabelů a piny byli stejné jestli je to škoda nebo BMW, tudíž mám dotaz proč by nemohl fungovat kabel pro škodu i ta čína VAG na BMW. Na netu je softu celkem hodně jak univerzálních třeba ScanMaster na všechny auta, tak Carsoft oba není problém stáhnout zadarmo a kabel stojí tři stovky i s poštovným.

Má někdo zkušenost, nebo mě vyvedete z omylu?
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jde o to, že OBDII je standard pro komunikaci. Je to zavedeno proto, aby nemuselo být milion interfaců pro komunikaci, ale pozor, spolehlivě se připojíš pouze k ŘJ motoru auta podporující daný komunikační protokol. Ostatní jednotky už je zas jiná káva.
vlastnemec

#83 Příspěvek od vlastnemec »

Fx píše:Jde o to, že OBDII je standard pro komunikaci. Je to zavedeno proto, aby nemuselo být milion interfaců pro komunikaci, ale pozor, spolehlivě se připojíš pouze k ŘJ motoru auta podporující daný komunikační protokol. Ostatní jednotky už je zas jiná káva.

Díky, ale nejsem z toho zrovna moudrý, jde oto jestli jsou stejný ty kabely a nebudou dělat problémy, ve čtení jednotek je důžetý program, jestli to dobře chápu.
magorcondoria

#84 Příspěvek od magorcondoria »

Carsoft kabel má procesor,je to zároveň HW klíč.Pokod nemáš K-line crack.
INPA stačí K-Line kabel třeba na nudu od VW ,na vag-com do verze 407.
ScanMaster je na kabel s ELM327 jen na auta OBD II a EOBD(USA od 1996 evropa 2000 benálek,diesel později) kompatibilní,pouze motory.
Rejchy Moderátor
Moderátor

#85 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Má někdo zkušenost s těmi čínskými diagnostikami? Na ebay je jich plno a našel jsem i nějakou dražší,tak by mě zajímalo jestly má cenu si připlatit nebo ne.Budu to mít jen na čtení/mazání chyb,žádné kodování neplánuju :lol:

http://www.ebay.com/itm/BMW-1-4-0-Diagn ... p=mtr#shId

nebo

http://www.ebay.com/itm/BMW-1-4-0-Scann ... nt&vxp=mtr
Rejchy Moderátor
Moderátor

#86 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Nikdo? :lol:
johnyfly1

#87 Příspěvek od johnyfly1 »

ja som mal doma scanner ale 1.3.6... a mam e36 takze to slo hned prec na e39 to moze byt fajn...
nieje to az tak na diagnostiku ale skor na upravu jednotiek :roll:
diagnostika vyhodi len chybovy kod ktory sa da tazko zistit co znamena lebo cinania k tomu nedavaju majual s popisami kodov...ale inac mam doma nejake cinske diagnostiky a zatial funguju :D
Rejchy Moderátor
Moderátor

#88 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Takže pokud budu chtít zjišťovat závady,tak je to na nic? V jakém formátu to ty chybové kody dává? Něco jsem vygoglil,ale nevím jestly je to k téhle diag.
Díky
johnyfly1

#89 Příspěvek od johnyfly1 »

ja si to uz moc nepamatam a hlavne ja som mal 1.3.6...ako kod chyby potom vygooglis na nete ale ci to bude OK to neviem...
ale ako hovorim na zmeny v jednotkach to je OK...
na diagnostiku by som skor odporucal nejake ADS(resp OBD zalezi od auta) interface...ten pracuje i s BMW DIS a tam ti vypise chybu a da ti aj nejake moznosti co mas kuknut..a funguju tam aj live data a kodovat to tiez vie ale nie zas tak ako scanner :roll:
landys
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od landys »

Víc se mi to líbilo tady:
http://www.dealextreme.com/p/bmw-scanne ... -4-0-51768
http://www.dealextreme.com/p/carsoft-6- ... face-16549
Na tvé auto asi už moc ne, ale zajímavě vylepšili i http://www.dealextreme.com/p/elm327-blu ... ngle-16921
Rejchy píše:Má někdo zkušenost s těmi čínskými diagnostikami? ...
Rejchy Moderátor
Moderátor

#91 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Ten carsoft vypadá dobře,chybové kody jsem na netu našel :lol: Jsou nějaké zkušenosti zdejších uživatelů? Co jsem vygoglil tak celkem spokojenost.
magorcondoria

#92 Příspěvek od magorcondoria »

Může te mít origo diag.s kabelem který se dá koupit za pár korun a řešíte Carsoft.Tady už nemá cenu něco radit.A že výgooglite chybu a bude to sedět, je mylná představa.
Rejchy Moderátor
Moderátor

#93 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Ta origo diagnostika je co? Já prostě s diagnostikama nemám zkušenosti a proto se ptám,abych nekoupil něco co se mi bude leda válet v šuplíku.
magorcondoria

#94 Příspěvek od magorcondoria »

INPA stačí K-Line kabel třeba na nudu od VW ,na vag-com do verze 407.
johnyfly1

#95 Příspěvek od johnyfly1 »

ten vsak na starsich autach nemusi ist :roll:
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

...a INPA není blbuvzdorná...
Rejchy Moderátor
Moderátor

#97 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Tak ti díky :lol: ale je pravda že s diagnostikováním nemám zkušenosti,takže bych opravdu mohl něco povrtat.
Takže jáká diagnostika umí načíst chyby takovým způsobem,abych byl schopen určit závadu,nebo alespoň čeho se ta závada týká.Programování jednotek a úprava km mě nezajímá,ale pokud to bude umět tak se třeba časem přiučím.
Díky
magorcondoria

#98 Příspěvek od magorcondoria »

E36 umí.Pokud máš odvahu se vrtat v autě ,tak tohle zvládněš, stačí umět číst.Navíc na E36 nic s tímto programem nezkazíš.Je to pro INPA old car.Takže nic nenastávíš a nepřepíšeš.

Jen tlačítko adaptační hodnoty je nezobrazí ,ale smaže.Ale pokud ti brutálně neukazuje špatně nějaké čidlo tak nepoznáš změnu.
twigac
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od twigac »

pardon že vám do toho skáču ale pul hodiny tu čtu těch sedm stranek a snažim se to pochopit. Mám golfa 4 a VAG 304 a normalně mi to funguje.a jelikoz mam pořad problemy se svoji E36 325i r.v. 90 tak sem premyslel zda by se dala pouzit tato redukce (http://aukro.cz/adapter-profi-redukce-b ... 74973.html) na moji OBDII z VW a s pomoci nejakyho softwaru to zprovoznit.diky za odpoved...
z toho jak sem cetl taky tu diskuzi sem nejakej nesvuj a uplne sem se v tom ztratil.
magorcondoria

#100 Příspěvek od magorcondoria »

Pokud nemáš kabel s optočleny, tak to půjde.
Odpovědět