Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E34 - repro

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Perunwit
Klubové ID: 2962

#1 Příspěvek od Perunwit »

Ahoj, jako hodně e34kářů řeším co s tím... 13cm repro hrají nic moc, potichu to téměř nebasuje a nahlas nemůžu vozit posádku :-)))... chci se zeptat, jaká je teorie, kdybych chtěl nějak do zadního plata zabudovat místo těch origo a možná i těch plastových ozvučnic repro, který bych vybastlil z beden od věže PHILIPS, co se mi válí u našich... co musím sledovat, aby ty repro měly stejnej odpor, nebo vyšší/nižší, než origo?
Nemáte někdo zkušenosti, kdo jste to případně řešil?
Jak to tam do plata zabudovat?
Vyhazovat ho nechci, mám na něm zadní roletku. Jak plato vyndat?
Mám sklopnou jen 2/3 zadní opěrku na sedanu, tu druhou prostě sklopit nedovedu... a ta opěrka je fixlá k tomu platu ne? Vím, obšírnej dotaz, ale snad se mi tu sejde nějakej názor... díky.
petelin

#2 Příspěvek od petelin »

pokud tam chces davat bedny z veze a nebo nejake vetsi ovaly a chces aby bsovaly,tak urcite so poohlidni po nejakem zesilovaci.Protoze z radia ti tam jde porad stejne W a jestli das vetsi repro,tak nedocilis niceho.. Sezen si nejakej malej aktivni basak a mas vystarano:)
petelin

#3 Příspěvek od petelin »

pokud tam chces davat bedny z veze a nebo nejake vetsi ovaly a chces aby bsovaly,tak urcite so poohlidni po nejakem zesilovaci.Protoze z radia ti tam jde porad stejne W a jestli das vetsi repro,tak nedocilis niceho.. Sezen si nejakej malej aktivni basak a mas vystarano:)
Perunwit

#4 Příspěvek od Perunwit »

člověče díky za odpověď, v audio se rejpu poprvý, člověk se učí za běhu, tudíž se tě zeptám :-) ----) mám tam nějaký rádio SONY, typ obhlídnu. Ten výkon, co se rozděluje pro repro, je rádio od rádia jinej ne? Tudíž kdyby bylo nějaký výkonnější, tak by tam ty repro dát smysl mělo, ne? S tím zesilovačem a tím basákem, mohl bys mi nahodit nějakej tip, nebo vyspecifikovat, podle jakejch parametrů mam shánět "ojetý" věci, prosímtě? Nebo nějakej tip, co si mám nastudovat :-)? Budu vděčen za každý vysvětlení... díky.
petelin

#5 Příspěvek od petelin »

ano některé lepší rádia mají větší výkon.. sice výrobci uvádí, že má třeba 4x55W ale RMS (reálný výkon) je někde kolem 10W :lol:
Jestli hledáš něco levnějšího a aby to hrálo dobře,tak se určitě poohlídni tady -
http://www.auto-audio.cz/kategorie/Subw ... tivni.html

Todle jsou aktviní subwoofery ke kterým nepotřebuješ zesilovač. Zesilovač mají už v sobě. Jsou tam i vykonější verze, takže si tu stránku prostuduj. Majitel je skvělý poradce,takže bych mu i neváhal napsat.
Ojeté woofery bych určitě nekupoval.. každej jim dáva co proto a pak taky ti může domů přijít vychrastěná bedínka :D Takové věci je lepší kupovat new
Perunwit

#6 Příspěvek od Perunwit »

chlape, díky za informace. Já pánovi opravdu napíšu a snad z toho nějaký rozumný výstup nakonec bude.
petelin

#7 Příspěvek od petelin »

jasný, no prob :) kdyby něco,tak piš SZ ;)
Odpovědět