Zdravím,
určitě mnozí z vás, řešili téma "co s DPF, vykuchat, nahradit mezisvodem, koupit nový originál ?"
Pročetl jsem nespočet stránek, kde zkusili vše, ale třeba vy vítě o něčem novém....
Já se podělím s informacemi, co jsem vyčetl...
Nejjednodužší cesta je samozřejmě koupit nový: Výhoda : originál díl se zárukou jak na díl, tak na práci.
Nevýhoda: cena (45tis.Kč za díl)+práce?Kč) , za nějakých 160tis.Km vás to čeká znovu.
Druhou variantou je navštívit některé české chip centrum, nejelépe vlastnící motorovou brzdu, kde vám originál DPF(jehož součástí je i katalýzator) "vykuchají" a softwarově upraví ř.j. a ihned máte výsledek v ruce, tak zvaně před a po.
Výhoda: cena (12tis.Kč včetně úpravy ř.j. a změření výkonu).Trvalé odstranění a není potřeba již nic měnit., úprava výkonu, nižší spotřeba.
Nevýhoda: nevím jestli vykuchání je to pravé ořechové pro výfukové plyny, po odstranění vnitřnosti vznikne docela velká vzduchová kapsa..., ale prý to funguje i tak. Trvalé odstranění a není potřeba již nic měnit.
Poslední variantou je koupit kvalitně zpracovaný mezisvod+úprava řídící jednotky, měření atd. , vše co ve variantě dvě, jen přikoupit ten mezisvod za nějakých 10500Kč.
Nevýhoda:nevím, toto řešení se mi zdá jako nejlepší.
A jak jste vy řešili tento problém??
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
DPF - M57N2 x30d, 3 "E9x, 5" E6x, X5 E70, E71 X6
což je pořád ranecSelix píše:no jo, pokud jsem to v etk nasel spravne, tak na bmwkrotil.cz stoji 35.000 bez dane

co jsem obvolával firmy, tak zatím nejlíp vychází fa Fapoff, časově mi řekl že to udělá za 5 hodin, oproti dvěma dnům u ostatních a finančně to vychází na 8tis.Kč, což je taky nejlepší cena, tak uvidím.
Tak mi to nedalo a vrhl jsem se na to sám v jednom servisu u známého a za nějakých 6 hodin jsem byl hotov.
Když to člověk dělá poprvé a neví kudy na to, tak to trochu trvá, ale dá se to. Samozřejmě, že kdo nemá zvedák a dobře vybavenou dílnu s nářadím, ten na DIY může zapomenout.
Auto má najeto 173tis.km, zanesení dpf tomu odpovídalo.
Míval jsem pocit, že motor by mohl jít rychleji do otáček a mít trošku větší zátah hlavně ve vysokých otáčkách.
Po odstranění vnitřností (DPF+kat.) se vše potvrdilo, motor jede o poznání lépe, spotřeba po odjetí cca. 180km je stejná, zvuk téměř taky stejný, mám stříbrné auto, takže by ihned šlo na zadním nárazníku vidět, že tam jsou saze, ale naštěstí je to v pořádku.
Navíc, není třeba žádnou softwarovou úpravu, chybu to žádnou zatím nehodilo.
Časem hodím pár fotek.
Kdyby někdo chtěl poradit nebo to udělat, tak napište.
Když to člověk dělá poprvé a neví kudy na to, tak to trochu trvá, ale dá se to. Samozřejmě, že kdo nemá zvedák a dobře vybavenou dílnu s nářadím, ten na DIY může zapomenout.
Auto má najeto 173tis.km, zanesení dpf tomu odpovídalo.
Míval jsem pocit, že motor by mohl jít rychleji do otáček a mít trošku větší zátah hlavně ve vysokých otáčkách.
Po odstranění vnitřností (DPF+kat.) se vše potvrdilo, motor jede o poznání lépe, spotřeba po odjetí cca. 180km je stejná, zvuk téměř taky stejný, mám stříbrné auto, takže by ihned šlo na zadním nárazníku vidět, že tam jsou saze, ale naštěstí je to v pořádku.
Navíc, není třeba žádnou softwarovou úpravu, chybu to žádnou zatím nehodilo.
Časem hodím pár fotek.
Kdyby někdo chtěl poradit nebo to udělat, tak napište.

Věř, že motoru bude mnohem líp bez DPF než s ním.320Miafie píše: Nevýhoda: nevím jestli vykuchání je to pravé ořechové pro výfukové plyny, po odstranění vnitřnosti vznikne docela velká vzduchová kapsa..., ale prý to funguje i tak.
Akorát mě překvapuje, že ti to funguje po jeho vykuchání bez úpravy SW. A pokud je vše na motoru OK, tak není důvod se obávat zakouřené zadnice, ten motor produkuje minimum sazí i bez DPF.
Ale je zase hezký pohled na ty krásně lesklé koncovky výfuků u motorů s DPF