Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 325i problém(pazvuk) po výměně spojkového kompletu

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dabler
Klubové ID: 2725

#1 Příspěvek od Dabler »

jedná se o e36 325i vanos rv93

začátkem týdne jsem v BOSCH servisu nechal měnit komplet spojku (setrvačník,lamela,přítlačák,ložisko)/VALEO/, k tomu jsem přijednom nechal vyměnit i hardyspojku na kardanu která byla natrhlá.
nicméně mi volali ze servisu že je třeba vyměnit i nějaký spojkový váleček který stojí pár korun...OK

předevčírem jsem si auto vyzvedl a všiml jsme si že něco pod autem chrastí když spojku nesešlápnu(stojím na semaforech), no odjel jsem v domění že to po pár kilometrech přestane.
najel jsem 150km a pazvuk pořád setrvává.(jako by bylo špatné nové ložsiko spojky?!)

PROBLÉM: při stání když zařadím 1 ozve se tupá rána. vyřadím, pustím spojku, něco z pod auta 1x klepne a začne to chrastit(před výměnou žádné klepnutí slyšet nebylo, ta tupá rána ano, dával jsem to za důsledek hardyspojce). pustím spojku klepne rozjedu se a nechrastí.. před výměnou to nic takového nedělalo. za jízdy to není znát, žádné vibrace na pedálu, při vytočení motoru zvuk mizí, jsem z toho nemocnej
poradí někdo oč by mohlo jít?

jinak mi nevyměnili olej v převodovce jelikož nebyli schopni dodat nový spínač zpátečky, který prej někdo zalomil, je možné aby to mělo za důsledek i málo oleje v převodovce?

je možné dolít olej do převodovky bez jejího sundání?

díky
capri
Klubové ID: 2068
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od capri »

spínač zpátečky při výměně neni vubec potřeba vyndavat pač převodovka má nálevák a výpusťák jediny co nevim je jestli se k nim da dostat bez vyndání z převodovky
capri
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od capri »

jinak chrastění by podle mě mohla dělat uvolněná ta pipina na vypínání spojky ale to je jen moje dedukce a tupý rány u mě dělaj vůle v převodovce a diffu a možná i kardanu :) takže no stress :)
Dabler

#4 Příspěvek od Dabler »

ty tupý rány mě až tak neserou jako to klepnutí při rychlém vyšlápnutí spojky bez kvaltu(tak i při kvaltu) což může mít asi fakt za následek ten nový váleček. co jiného by se z ničeho nic ozvalo, snad si časem sedne a bude klid

budu muset najít v okolí nějaký kanál a podívat se na ty výpušťáky.
dík capri :wink:
capri
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od capri »

hele když sem měnil spojku tak sem daval taky ten komplet jednohmoty spojky valeo a ještě jsem měnil ten silonovej čípek o kterej je opřená ta pipina na vypínání spojky ale brzdovej válec mam furt původní a žádný pazvuky mi to neděláje totiž dost možny že na tu pipinu nedali takovou pružinu za kterou drží ale bylo by to divny pač to by asi dělalo dost brikule nevim jestli si to viděl někdy rozebrany ale pokud ano tak víš o čem mluvim
Dabler

#6 Příspěvek od Dabler »

no právě že neviděl, nemám na to prostory, ani lidi..spojka funguje dobře, to kleputí ani chrastění na nic doufám nemá vliv. ale štve mě to :D

v servise byli přijemni jak koňská prdel.. tzv zaplať a zmiz, máš moc otázek..měli tam fofry

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=21&fg=05
měnili nejspíš ten kulový čep č.6 co jsem tak pochopil z jejich strohé odpovědi. netuším co tam plní za funkci, takže nevím jestli ten pazvuk může mít za důsledek on jakožto nový prvek který si asi musí sednout.
Odpovědět