Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Failsafe Programm

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vasek70

#1 Příspěvek od Vasek70 »

Tak jsem si dal tu fušku a prošel komplet všech 24 strań jestli tu někdo neřešil mé failsafe. Ačkoli se tu o něm mluvilo, tak trošku o jiném problému než mám já.
Převodovka funguje naprosto v pohodě. Pouze v případě, že začnu auto honit (předjíždění na plný plyn s podřazením), objeví se po chvilce failsafe programm a z auta je lemra líná. Zastavím, vypnu motor, nechám 2-3 minutky vydýchat, nastartuju a vše OK.
Ještě podotknu, že v drtivé většině případů jezdím piáno, žádný kvalt, žádná prudká akcelerace. Manuální řazení využívám minimálně.
Jedná se o e39 530d, natočeno cca 330kkm.

Nějaký nápad?
100RM
Klubové ID: 675

#2 Příspěvek od 100RM »

jo, uplne jasne sa to prehrieva. Mozno ucpany chladic oleja prevodovky alebo nieco podobne.
7er. True definition of luxury. Yours.
Miguel
Klubové ID: 1507

#3 Příspěvek od Miguel »

Přesně tak, přehřeje se a padne do nouzáku :wink:
Na diagnostice se dá změřit teplota, to by to potvrdilo.
kubassszx

#4 Příspěvek od kubassszx »

Vasek70 píše:Tak jsem si dal tu fušku a prošel komplet všech 24 strań jestli tu někdo neřešil mé failsafe. Ačkoli se tu o něm mluvilo, tak trošku o jiném problému než mám já.
Převodovka funguje naprosto v pohodě. Pouze v případě, že začnu auto honit (předjíždění na plný plyn s podřazením), objeví se po chvilce failsafe programm a z auta je lemra líná. Zastavím, vypnu motor, nechám 2-3 minutky vydýchat, nastartuju a vše OK.
Ještě podotknu, že v drtivé většině případů jezdím piáno, žádný kvalt, žádná prudká akcelerace. Manuální řazení využívám minimálně.
Jedná se o e39 530d, natočeno cca 330kkm.

Nějaký nápad?
Nechal bych zkontrolovat hladinu oleje, je možné ,že je ho méně a tím pádem čerpadlo nemá co honit a tím pádem se to hřeje :) měl jsem to hodně podobně diagnostika mi hlásila, že se mi přehřívá převodovka ...
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Typicky letní záležitost, i když někdo říká, že léto už letos bylo. Máš špinavé chladiče, přečti si můj příspěvek http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight= .
Odpovědět