Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Čech v DE BMW servisu

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Marty_ »

Rád bych zkusil nějaký německý BMW servis - ovšen němčina není moje silná stránka - nebyl by kontakt na nějakého čecha pracujícího v DE BMW? Ideálně blízko za čarou.. Díky!
BudVlad
Klubové ID: 1841

#2 Příspěvek od BudVlad »

Po zkušenostech se servisem v Česku u BMW kde jsem auto koupil jezdím na servise do Německa. Německy nemluvím, ale anglicky se dá domluvit.
Obrázek
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#3 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Napiš, co Tě trápí, já do toho servisu zavolám, dostaneš termín a přibližný rozpočet. Až tam přijedeš, budou o Tobě vědět. Já třeba jezdím do Tirschenreuthu, BMW Hager.
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Marty_ »

BudVlad píše:Po zkušenostech se servisem v Česku u BMW kde jsem auto koupil jezdím na servise do Německa. Německy nemluvím, ale anglicky se dá domluvit.
Tak ja zatim potreboval jen bezne prohlidky a olej, to uspesne zvladli v Inveltu Praha:)
Star ML hod mi prosim odkaz na mapy kde to je, nemuzu to najit nejak?
Ted potrebuju vic veci - mam upravene auto (SW, sani) - uz proto nechci sem, tady vidi nejake upravy a davaji ruce pryc- kazdopadne na silnejsi mapu mi to hazi CEL pri prudkem zrychleni z nizkych tocek (ve strednich a vysokych tockach a na stock mapu to je ok) - udajne po par diagnostikach je tam nekde unik tlaku (boost leak) - zrejme nejaka hadice nebo neco - hlavne tohle potrebuju dat dokupy.
Dal mam zrejme nejaky uvolneny vyfuck - pri "vytoceni" na volnobeh na ca 2tis drnci (driv nedelalo). Pak smazat chybu mlhovek - po instalaci mpacket narazniku sviti chyba mlhovek, pritom funguji ok.
Dal vymenit olej + celkove zkontrolovat auto (hlavne podvozek uz asi taky neni 100% na tech nasich pojebanych silnicich a 19":? ) - bude kontrola a olej mozne i v DE udelat v ramci Service Inclusive?
Termin bych potreboval domluvit, taky nemuzu vzdycky.. Auto ma ted ca 67tis km.
BudVlad

#5 Příspěvek od BudVlad »

Běžný sevis tady zvládnou, ale když mi odešlo čerpadlo (HPFP) tak si nevěděli rady. Za diagnostiku mi účtovali 1200 Kč a řekli že to bude něco s benzínem a že tam musim nechat auto celý den. Na radu známého jsem odjel do Německa. Tam se mechanik podívl na CEL a hned řek je to HPFP. Přeztože bylo auto 2 měsíce po záruce, opravili to zadarmo a ještě mi půjčili náhradní auto. Od té doby tam jezdím na sevis i když mám 5 letý servis zdarma.
Obrázek
starML Člen Klubu
Člen Klubu

#6 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Walter Hager u. Sohn GmbH http://www.autohaus-hager.de
Strasse:Mitterteicher Str.3
Land:D
PLZ:95643
Stadt:Tirschenreuth

Telefon: +49 963 179 021
Fax: +49 9631 5104
E-Mail:hager-sohn@mobile.de

Náhradní díly - johannes.schultes@autohaus-hager.de

Opravy :
Bernhard Lindner
W. Hager & Sohn GmbH
Tel.: +49 963 179 023
Fax: +49 963 15104
bernhard.lindner@autohaus-hager.de

http://maps.google.cz/maps?f=d&source=s ... =UTF8&z=11

ale ještě nevím, co je to za auto?
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Marty_ »

StarMl jo tak to vypada fajn, to by slo:) kdyz jim cinknu na tyhle kontakty tak domluvim se anglicky? Jde o "07 e92 335i.. Jo a plati tam ten Servise Inclusive na olej atd?
Budvlad hmm N52 maj taky problemy s HPFP jo? Musim zaklepat ze me se zatim vyhybaji..
BudVlad

#8 Příspěvek od BudVlad »

N52 HPFP nemají. Já mám N53B30 a ty mají přímý vstřik a stejnou HPFP jako N54. Service Inclusive platí i v Německu.

Mám instalovaný custom software a další úpravy. Měnili mi take v záruce lambda sondu a nevadilo jim to.
Obrázek
starML Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Skoro každý mladší Němec umí slušně anglicky, tak to zkus na ty čísla, co jsem napsal. Kdyby byl problém, tak napiš a já bych jim to konkretizoval. Jak je to s českým Servise Inclusive v Německu nevím, já si olej měním sám. Podle tohoto http://www.auto.cz/bmw-service-inclusiv ... trhu-11953 by mělo být úplně jedno, kde si to necháš udělat.

Úplně nejlepší je, napsat jim mailem (+mne do SZ) co chci udělat, nezapomenout na posledních 7 znaků VIN, podle toho rozkódují, co je to za auto. Oni Ti mailem pošlou cenovou nabídku prací a dílů (= v Čechách nezvyklé), aby jsi věděl, do čeho jdeš a kolik si máš připravit. Já třeba platím debetní kartou. S díly problém nemají, vozí jim to 2x denně, centrální sklad je o dvě vesnice vedle.
Marrtin
Klubové ID: 4041

#10 Příspěvek od Marrtin »

Bydlim v Mnichove, na tenhle BMW servis to nemam daleko:

http://ah-automag.bmw.de/de/ah_automag/ ... ntact.html

Minulej tejdne jsem tam byl menit olej, spokojenost, dokonce mi dal 1 l olej na doliti zadarmo a jeste mi vymenili zdarma i mikrofilter.
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matal Moderátor »

Nějaká dostupná varianta v Rakousku, někde pod Brnem.?
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Odpovědět