Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Odstranění filtru pevných částic / DPF / FAP - zkušenosti

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomas777

#1 Příspěvek od tomas777 »

Ahoj,

Mám E60 530d 9/2005, najeto 190 000. Pomalu, ale nezadržitelně se mi blíží termín výměny filtru pevných části. Vím, že to nutně neznamená, že je KO, nicméně bych uvítal vaše především DLOUHODOBÉ zkušenosti týkající se zejména možného výskytu problémů spojených s jeho odstraněním. Myslím, že se jedná od dost kontroverzní téma a slyšel jsem na to už dost protichůdných názorů. Díky moc.
mr_nitroz

#2 Příspěvek od mr_nitroz »

Pokud to jede tak jak ma, tak bych akorat vymazal servis a nechal to tak, pokud ne nebo pro tvuj lepsi pocit jsou v CR firmy, ktere se zabyvaji cistenim DPF.
Neni to sice to same jako novy filtr, ale porad lepsi nez davat 50000 za novy filtr, i kdybys to mel za 100000 km cistit znova.

Co vim tak ve filtru se vypali naneseny bordel a proplachne proti smeru proudeni plynu.

Sam mam nazor, ze odstranovat ho nee, protoze si to bez neho asi i trochu foukne saze ven a s nim to proste nevyda ani oblacek a mas furt krasne ciste koncovky :-)
Paavo

#3 Příspěvek od Paavo »

majinko se take na teto diskusi prizivim.........nevite, co je pravdy na tom, ze kdyz se vynda filtr pevnych castic, tak klesne spotreba???
mr_nitroz

#4 Příspěvek od mr_nitroz »

No podle me jestli je filtr ok, tak je spotreba +- stejna, jestli je zasrany, tak bude vetsi a po vycisteni, vymeneni nebo vytahnuti zase zase zpatky normalni.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od surfis »

Bylo mi od několika lidí potvrzeno, že odstraněním DPF se sníží spotřeba až o jeden litr. Hlavně je to znát na městském provozu. Ikdyž je ten filtr nový, tak odpor spalinám jistě klade. Je tam čidlo tlaku, které porovnává tlak před a za filtrem a podle toho ŘJ usoudí, kdy spustit regeneraci filtru :-)
Paavo

#6 Příspěvek od Paavo »

prave, ze jsem to same co pise Surf slysel take,jen jsem si to chtel overit.....
Odpovědět