Ahoj,
Mám E60 530d 9/2005, najeto 190 000. Pomalu, ale nezadržitelně se mi blíží termín výměny filtru pevných části. Vím, že to nutně neznamená, že je KO, nicméně bych uvítal vaše především DLOUHODOBÉ zkušenosti týkající se zejména možného výskytu problémů spojených s jeho odstraněním. Myslím, že se jedná od dost kontroverzní téma a slyšel jsem na to už dost protichůdných názorů. Díky moc.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Odstranění filtru pevných částic / DPF / FAP - zkušenosti
Pokud to jede tak jak ma, tak bych akorat vymazal servis a nechal to tak, pokud ne nebo pro tvuj lepsi pocit jsou v CR firmy, ktere se zabyvaji cistenim DPF.
Neni to sice to same jako novy filtr, ale porad lepsi nez davat 50000 za novy filtr, i kdybys to mel za 100000 km cistit znova.
Co vim tak ve filtru se vypali naneseny bordel a proplachne proti smeru proudeni plynu.
Sam mam nazor, ze odstranovat ho nee, protoze si to bez neho asi i trochu foukne saze ven a s nim to proste nevyda ani oblacek a mas furt krasne ciste koncovky
Neni to sice to same jako novy filtr, ale porad lepsi nez davat 50000 za novy filtr, i kdybys to mel za 100000 km cistit znova.
Co vim tak ve filtru se vypali naneseny bordel a proplachne proti smeru proudeni plynu.
Sam mam nazor, ze odstranovat ho nee, protoze si to bez neho asi i trochu foukne saze ven a s nim to proste nevyda ani oblacek a mas furt krasne ciste koncovky