Zdravím, odchlípl se mi konec boční lišty na předních dveřích a původní majitel se to snažil přilepit sekunďákem takže je to nad i pod lištou dopatlané od sekunďáku.. Máte nějaký tip jak to odstranit? teda krom lakování dvěří díky
existuje deaktivátor sekundových lepidel (existuje i aktivátor). Už když jsem to četl včera tak jsem si nemohl vzpomenout jak se to jmenovalo. V mých modelářských letech jsem oba hodně používal. No ale nelenil jsem a prohledal jsem mé vyschlé zásoby barev a pomůcek z té doby a našel jsem aktivátor a podle jména firmy jsem ti to dohledal. Jsou to zázraky. Jenom si zkus vygooglit jestli ti to nenaruší lak. Jsou to dost drsné chemikálie, hlavně ten aktivátor.
Ten deaktivátor se jmenuje "Debonder Flash" abys měl co do toho googlu zadat.
Tady 1 odkaz
Toulen nebo aceton. Co ti to ale udela s lakem je otazka.... Zkusil bych to nanest na misto, ktere nejde videt (treba dvere zespod) a uvidis co se stane.
tam kde prodávají vteřinové lepidlo prodávají i odstraňovač, je to stejně velká tubička, naneseš na lepidlo, necháš 1-2 minuty působit a otřeš, měl jsem kapku na displeji telefonu a nezustalo po ní nic...
Aceton urcite ne! To uz je docela silna ziravina. Budto redidlo nebo technickej benzin, ale ty s tim zase imho neudelaj nic. Nejlepsi bude asi vazne nejakej spesl pripravek na vterinaky...
na original bmw lak ti neudela ani aceton ani brzdovka ani nic jinyho vubec nic, to je tak starej a tvrdej lak ten de dolu snad uz jen pri bouracce...
pokud ti to acetonem udelalo maslo, tak uz to bylo jednou lakovany a asi ne moc dobre
Snejk píše:na original bmw lak ti neudela ani aceton ani brzdovka ani nic jinyho vubec nic, to je tak starej a tvrdej lak ten de dolu snad uz jen pri bouracce... pokud ti to acetonem udelalo maslo, tak uz to bylo jednou lakovany a asi ne moc dobre