lubooos píše:Ja kdyz tak premejslim a co jsem si precet. Tak ve finale o montazi lpg vim prd a namotovat to je veda. Kdyby mi to nekdo montoval tak i stou bombou, legalizaci a praci jsem na 23 az 25000 a to uz muzu rovnou sehnat od nejaky firmy i s montazi a se zarukou. Takze diky za rady ale kdyby jenom preci nekdo chtel koupit, tak to prodava typek na aukru v auto moto, sekci: nahradni dily a podsekce: LPG. Uz to asi vypada ze jeste neco odjezdim a budu prodavat a shanet nejaky na lpg nejlipe 540i .
http://sz.aukro.cz/nahradni-dily-prislu ... -lpg-79710 Které to je?
No normální cena na 6-válec je i 35t, takže nějaká ta úspora tam je,ale muselo by to fakt fungovat napoprvé a bez závada, které budeš dolaďovat ještě další půlrok.
CybreX píše:lubooos: cena se me moc zajimava nezda, nevim co vsechno sada obsahuje a na jaky pocet valcu je. Kdyz si vemes minimalni naklad 13k + cca 5k za nadrz tak si na 18k, tedkom musis natahat trubky a nechat si to nekde schvalit, pred tim laborace s tryskama a odladeni jednotky+ kvanta kabelu... -otazka je jestli si tu tvoji "odbornou" montaz nekdo veme na triko a da ti kulate razitko... Osobne bych si to radsi nechal namontovat od firmy, doda ti dily, mas v tom pracu a vsechny nalezitosti + maji diagnostiku atd...
pepino5xx: Dilnu bych ti doporucit mohl, ale bohuzel ne v Brne, vim jedine o Uherskem Hradisti
Ten typek to tam ted uz nema pac kdyz sem na to koukal tak mel dokonce jenom 6hodin. A kdyz sem mu volal tak mi rikal ze to zas vystavi. Jo a prej to i montuje takze komplet za 23000 mi povidal. Na bmw e36 m50 b25. Ale pecu nato je to moc penez a uz se mi to nevyplati. sice to zadna pastika neni ale leta uz ma zasebou a tak dlouho to mit nechci radsi casem sezenu jiny. A co sem koukal tak umej v pohode do 26000 ostatni servisy. Ze ja blbec sem rovnou neshanel na lpg .
http://www.autoplynzanotto.cz/cenik/ http://www.autogascoubal.cz/cz.php?txt=ceniky http://forum.e30.cz/prestavby-na-lpg-le ... t,lpg.html No mozna by si mel . Kazdopadne tady to neni tak sileny, jen mit chut objetovat penize a tu nemam takze radsi koupim cely auto. Ten z toho zanotto je prej dobrej. Rikal mi to typek co sem u nej bral dily na bmw a prej i v pohode zapise lpg ze je snimdomluva. On si ho namontoval sam a jenom knemu musi zajet a on udela nejakou kontrolu a zapise to. Ale nevim co je na tom pravda. A jeste jsem videl podobny ceny ale uz nevim kde. Kazdopadne je toho dost. Jen nerucim za kvalitu nemam to nijak podlozeny. Ale plynu zdar, mam jeste ted favo na lpg a je to libovka, koupil sem ho jenom kvuli tomu jinak ani zanic . Matyas prej umi taky dobre uz podle fora co tam pisou´a mit v barve reduktor, no neni to vyhra. Takze uz se stehujes nebo jak ??
Nevím jestli se nepletu,ale vesměs jsou to ceny bez DPH? čili skoro stejné jak všude jinde. Nedejbože potřeba většího reduktoru (většinou příplatek 1000), větší plynová nádrž(rovněž příplatek)..
I s daní je to pořád za 31k, což je znatelná úspora.
(Minimálně v jednom případě je to opravdu prokazatelně cena bez DPH - u ostatních jsem indikaci neviděl, což "by mělo" znamenat, že je cena uvedena s daní. Tomu se mi ovšem těžko věří.)
Blackie píše:Pokud řešíte ceny i na E30 foru jak je tu v jednom odkaze,tak přestavba V8 na sekvenci byla 31 tis kč
Stejně by mě zajímalo co je na těch systemech tak drahé....vždyt tam nic není.
Věřím tomu že nákupky jsou nekde kolem 10tis max 13ti. pokud by se to dalo sehnat za nákupku plus nekomu peníze za práci věřim že i V8 muže bejt do 16-18tis kč. max. komplet ( a to počítám že někomu dám 6tis za práci. )
Zajímá mě, jestli někdo u dal plyn do totohle motoru. Připadně jaký systém, jak se to chová a tak... Nikdy jsem LPG neměl ale dnešní doba je krutá a pokud nechci octavii v naftě tak mě napadla takhle varianta. Jen nevím zda je to nejlepší nápad
plyn urcite neni spatna vec, taky by me nevadil, ale me se s mym najezdem km nevyplati (12t km-rok). Druha stranka veci je, mit to spravne serizeno! Mam v praci dva kolegy kteri si nedavno delali plyn..jeden do oktavky druhej do 330i a oba s tim meli nekolik mesicu problemy..oni to sice v ramci zaruky celou tu dobu doladujou zadarmo, ale me by kazdej tyden nebavilo jezdit do servisu. Ne ze by jim to nefungovalo, ale meli problemy se samovolnym prepinanim na benzin atd.. no ale az se to vyladilo tak vse ok
JJ to je u LPG klasika a né každý servis si s tím dokáže poradit, ono namontovat to (nějak) zvládne každej, ale zprovoznit tak aby vše šlapalo už ne. Tento problém bývá jak u nových tak starších systémů kdy to začne dělat bordel a pak se furt jezdí po servisech. Znám taky pár lidí z okolí co LPG mají a někteří jsou spokojeni, jiní na to nadávají. Je to taky hlavně o výběru dobrého systému a kvalitního LPG servisu.