Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jak řešit rozbité světlo, nabořený blatník a nárazník E65

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od RuDoSh »

takze opet vysoka uroven jak jsme u kooperqtivy zvykli.... super :-)
surfis
Klubové ID: 1355
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od surfis »

Kua, tak sakra vim, kde dělat ne :-D

Jinak stejný systém má i ČPP a brzo rozjede taky podobný produkt ;-) Jsou to vlastně dceřiné společnosti :-) Likvidace je společná.
E65DRIVER
Klubové ID: 2754

#23 Příspěvek od E65DRIVER »

Tak to zas tak špatný nebude asi :) No jako ani se tý pojišťovně nedivim, že to řeší takhle. Když vidim kolik dokáže servis udělat fakturu za naraženej nárazník třeba klidně 80t. :) Tou cestou jsem jít nechtěl, abych to dal do normál servisu at to opraví. Servis by udělal fakturu na 130t. pojištovna by dala 80 a já zbytek ze svého ... proto lepší rozpočet..
surfis
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od surfis »

U blbýho novýho Focuse jsem viděl fakturu za výměnu pátých dveří (kombík). Lak 9500Kč bez DPH!!! Jenom za dveře! Neskutečný zloději. Autorizovaný servisy jsou nejhorší ze všech...
BudVlad
Klubové ID: 1841

#25 Příspěvek od BudVlad »

Měl jsem škrábnutý nárazník od ženský, která se snažila zaparkovat přede mnou. Pojišťovák se na to podíval a řekl, že to pujde vyleštit. Nechal jsem to opravit u BMW a faktura byla 45 874 Kč.
Nejvíc mě překvapilo, že mi nepůjčili náhradní auto. Prý kdyby to bylo firemní auto tak mi dají náhradní, ale jako soukromá osoba na to nemám nárok.
Obrázek
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#26 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

surfis píše:Do BMW si to dej a budeš platit 50% z ceny dílů. To se prohneš... :-(... :-D
Na světlo a nárazník ti amortizaci napočítat nemůžou. Akorát tak na blatník.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
surfis
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od surfis »

Amortizace se nevztahuje jen na praci a lak. Na dily jako tlumice, vyfuk, nebo treba pneu muze byt i 90%...
E65DRIVER

#28 Příspěvek od E65DRIVER »

Vlasta píše:
surfis píše:Do BMW si to dej a budeš platit 50% z ceny dílů. To se prohneš... :-(... :-D
Na světlo a nárazník ti amortizaci napočítat nemůžou. Akorát tak na blatník.
Likvidátor mi řikal, že na nárazníku i blatníku amortizace bude. Na světle ne protože je 11měsíců starý.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#29 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Blatník shnije, takže když se dá novej, tak se podle pojišťovny auto zhodnotí. Ale na plastovým dílu se nemá co zhodnocovat.
E65DRIVER

#30 Příspěvek od E65DRIVER »

Ty jo tak to už fakt neviim tak mě asi obrali noo :lol:
Rejchy Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 510

#31 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

Mě říkal pojišťovák že pokud budu mít to na100pro,tak pojišťovna platí buď mě,nebo když někoho nabourám tak poškozenému,100% ceny opravy.Ale max.do stáří 4 let.Takže já jsem se na to vykašlal,ale naši mají 3 leté auto tak si to radši připlatily.
surfis
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od surfis »

Tak znova. Amortizace je na veškerá díly. Nevztahuje se na práci a lak.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#33 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Záleží na konkrétní smlouvě, obecně na amortizaci pojišťovna nárok nemá, ale většinou to na klienta zkouší. Zde uvádím dva soudní spory, kde to pojišťovna projela:

Případ projednávaný u Obvodního soudu pro Prahu 1 pod sp.zn. 24 C 120/2010, žalovaný Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

Poškozená uplatnila nárok na náhradu škody na vozidle s tím, že pojišťovna odečetla od poskytnuté náhrady částku 20.225,-- Kč z titulu amortizace, tedy předpokládaného zhodnocení vozidla provedenou opravou. Po poradě se svém právním zástupcem a vypracováním odborného vyjádření, týkajícího se otázky zhodnocení vozidla bylo zjištěno, že provedenou opravou k žádnému zhodnocení vozidla nedošlo. Teoreticky mohlo dojít k určitému technickému zhodnocení vozidla, to však nesouvisí s obecnou tržní hodnotou vozidla, která nebyla vyšší, než hodnota vozidla před nehodou. V případě, že obecná hodnota vozidla nebyla po provedené opravě prokazatelné vyšší, nebylo možné odečítat žádnou amortizace. Poškozená tedy podala na pojišťovnu žalobu o doplatek škody na vozidle ve výši 20.225,-- Kč s úroky, přičemž po podání žaloby pojišťovna změnila stanovisko a celou částku uhradila.

Případ projednávaný u Obvodního soudu pro Prahu 4 pod sp.zn. 18 C 161/2010, žalovaný Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

Poškozený uplatnil nárok na náhradu škody na vozidle s tím, že pojišťovna odečetla od poskytnuté náhrady částku 21.132,-- Kč z titulu amortizace, tedy předpokládaného zhodnocení vozidla provedenou opravou. Po poradě se svém právním zástupcem a konzultaci s odborníkem na oceňování motorových vozidel byl poškozený seznámen se skutečností, že provedenou opravou k žádnému zhodnocení vozidla nedošlo. V případě, že obecná hodnota vozidla nebyla po provedené opravě prokazatelné vyšší, nebylo možné odečítat žádnou amortizace. Poškozený tedy podal na pojišťovnu žalobu o doplatek škody na vozidle ve výši 21.132,-- Kč s úroky, přičemž po podání žaloby pojišťovna přistoupila k úhradě žalované částky ještě před soudním projednáním věci.

Doporučuju přečíst i tenhle článek: http://www.novinky.cz/auto/pomoc-poskoz ... izace.html
E65DRIVER

#34 Příspěvek od E65DRIVER »

Vlasta píše:Záleží na konkrétní smlouvě, obecně na amortizaci pojišťovna nárok nemá, ale většinou to na klienta zkouší. Zde uvádím dva soudní spory, kde to pojišťovna projela:

Případ projednávaný u Obvodního soudu pro Prahu 1 pod sp.zn. 24 C 120/2010, žalovaný Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

Poškozená uplatnila nárok na náhradu škody na vozidle s tím, že pojišťovna odečetla od poskytnuté náhrady částku 20.225,-- Kč z titulu amortizace, tedy předpokládaného zhodnocení vozidla provedenou opravou. Po poradě se svém právním zástupcem a vypracováním odborného vyjádření, týkajícího se otázky zhodnocení vozidla bylo zjištěno, že provedenou opravou k žádnému zhodnocení vozidla nedošlo. Teoreticky mohlo dojít k určitému technickému zhodnocení vozidla, to však nesouvisí s obecnou tržní hodnotou vozidla, která nebyla vyšší, než hodnota vozidla před nehodou. V případě, že obecná hodnota vozidla nebyla po provedené opravě prokazatelné vyšší, nebylo možné odečítat žádnou amortizace. Poškozená tedy podala na pojišťovnu žalobu o doplatek škody na vozidle ve výši 20.225,-- Kč s úroky, přičemž po podání žaloby pojišťovna změnila stanovisko a celou částku uhradila.

Případ projednávaný u Obvodního soudu pro Prahu 4 pod sp.zn. 18 C 161/2010, žalovaný Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group

Poškozený uplatnil nárok na náhradu škody na vozidle s tím, že pojišťovna odečetla od poskytnuté náhrady částku 21.132,-- Kč z titulu amortizace, tedy předpokládaného zhodnocení vozidla provedenou opravou. Po poradě se svém právním zástupcem a konzultaci s odborníkem na oceňování motorových vozidel byl poškozený seznámen se skutečností, že provedenou opravou k žádnému zhodnocení vozidla nedošlo. V případě, že obecná hodnota vozidla nebyla po provedené opravě prokazatelné vyšší, nebylo možné odečítat žádnou amortizace. Poškozený tedy podal na pojišťovnu žalobu o doplatek škody na vozidle ve výši 21.132,-- Kč s úroky, přičemž po podání žaloby pojišťovna přistoupila k úhradě žalované částky ještě před soudním projednáním věci.

Doporučuju přečíst i tenhle článek: http://www.novinky.cz/auto/pomoc-poskoz ... izace.html

Ano je to pravda, když by se to dalo právníkovi, tak by to nejspíš vyhrál a mohl bych mít díly bez amortizace. Potom je tam hodnota vozidla před nehodou a po nehodě ( už mám bourané auto) atd. atd. Jako když bych koupil novej blatník, nárazník a světl ov BMW, tak by se určitě nejednalo o zhodnocení vozu. Ale jako komu by se chtělo čekat někdy i několik let ( to už to auto mít dávno nebudu :lol: ) na platbu pojištovny. Lepší dostat alespon něco a hned. nebo ne?
stenlie
Klubové ID: 2449
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od stenlie »

kolik dali amortizaci na 8 let starý auto ? . vím že nad 10 let je to už 50%
Odpovědět