Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zpetna zrcatka - funkce ??

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
xyron
Klubové ID: 2105

#1 Příspěvek od xyron »

Cus,

jak funguji venkovni samozatmavovaci zrcatka?? Mam je, ale zadny samozatemneni jsem doposud nezpozoroval a v noci me kazdy auto za mnou doslova propaluje... bud to nefunguje nebo je to k "hovnu" ...

a jaky vyznam maji kdyz jsou normalni bez teto funkce ale "modry" ??

diky
Marda

#2 Příspěvek od Marda »

Samozatvavovací fungují úplně perfektně a nodokážu si představit, že bych je neměl. V jednom autě jsem měl jen to v kabině a když za mnou jel blbeček s H.I.D. sadou v parabolách bez čoček, tak jsem musel venkovní zklopit, jinak ihned k očnímu...kabinové se ztmavilo a paráda.

Všiml jsem si, že venkovní jsou řízena čidlem ve vnitřním (pokud mám otevřeny dveře a světlo v kabině umístěné na stropě před vnitřním zrcátkem svítí na čidlo, pak se zatmaví i venkovní zrcátka).
Máš určitě i vnitřní zatmavovací s čidlem? Není to nějaká dodělávka???
xyron
Klubové ID: 2105

#3 Příspěvek od xyron »

vnitřní samozatmívací není to vím na beton... ale zas nechápu proč by do tech vnějších někdo samozatm. dával... ale to ci jsi napsal by dávalo smysl....

díky moc :D
KAMIL740
Klubové ID: 1898

#4 Příspěvek od KAMIL740 »

je ovladane vnitrnim zrcatkem pokud nemas tak ho nekdo vymenil a fuknci obnovis pouze vymenou vnitrniho zrcadla jinak to nefunguje ma v sobe cidlo a pokud mas tmavy okna tak to stejne zatmavovat nikdy poradne nebude
ROBi
Klubové ID: 2116
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ROBi »

Je to mimo téma, ale píše se tu, že za jízdy se sklopí zrcátka. Vám jdou elektrický za jízdy sklopit? Mě to jde cca tak do 10 km/h, pak už ne.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Sklopit je podle mě myšleno jako sklíčko dolů, ne sklopení celých zrcátek ;)
mike-ee
Klubové ID: 2481
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od mike-ee »

KAMIL740 píše:je ovladane vnitrnim zrcatkem pokud nemas tak ho nekdo vymenil a fuknci obnovis pouze vymenou vnitrniho zrcadla jinak to nefunguje ma v sobe cidlo a pokud mas tmavy okna tak to stejne zatmavovat nikdy poradne nebude
Nechci se hádat, ale na X6 která už tak má minimální zadní průhled máme vzadu na skle ještě folii s pouhými 10% propustnosti a i přesto to všechny zrcátka ztmavuje jak má. Na těch vnějších je alespoň u X6 to ztmavení velmi dobře viditelné, protože zůstane pár milimetrů zrcátka u okraje neztmavená, plocha není pokrytá a je to znatelný rozdíl. Horší je to když člověk večer skočí do auta, zareaguje to na vnitřní světlo a pak v kombinaci ztmavení s foliemi i na bočních oknech (propust 70%) je vidět ho....o, to se pak couve z vrat... :lol: Ale jinak, perfektní f-ce
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Mike: Ono to nevypíná zatmavení při zařazené zpátečce? Vždyť tohle uměla už E32?
mike-ee
Klubové ID: 2481
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od mike-ee »

No nechci lhát, ale vím že když začínám couvat tak jsou vždy ještě zrcátka ztmavená. Nevím po jak dlouhou dobu, za jak dlouho se vracejí do normálu, ale je běžné že nasednu, ztmavnou a couvám s tmavšíma :-/ Ale jak říkám, nechci lhát protože s autem nejezdím každý den. Jestli si vzpomenu tak se na to můžu příště zaměřit....
Birkoff
Klubové ID: 989

#10 Příspěvek od Birkoff »

Při zpátečce vypínají určitě, ale mě vnitřní reaguje téměř okamžitě (viditelné světlání) zatímco venkovním to chvíli trvá (tesítky vteřin).
Odpovědět