zdravim zdravim, ano ano, neprecetl jsem si ostatni topici.. Ale uz jsem to hledal snad vsude, tak dneska se zeptam uz jen tady.. Chtel bych se dozvedet co znamena ve skutecnosti oznaceni BMW is? i - jako benzin s - sport? SPORT, neboli samosvorny diferencial? prosím o pomoc.. (: s kamaradem jsme se o tom bavili a ted nevime co je dobre, jeslti je to samosvor, nebo jen vykonnejsi motor...
No ten samosvor je blbost... 318is je sportovní verze 318i, rozdíl je hlavně v motoru: klasickej 8mi ventil s 85kw oproti 16ti ventil se 103kw... Déle se líší ISo od klasické verze třeba brzdama, nebo sportovnějším podvozkem... Ale tohle všechno se zde na foru dá najít...
Samosvory se do bavorů dávaly za přípalatek (kromě M3 nebo M5), prostě to byla součást výbavy jako el. okna, nebo klimatizace. Takže neni jasně dáno který auta májí samosvor nebo ne...
Sportovnějším podvozkem?A jak je to u Compactu,kde je označení Ti?Zajimalo by mě,včem se liší podvozek 1.6 stky od 1.8 čky?Myslel jsem,že je tam akorád jinej motor a kotouče vzadu?
s znamená sport, v americe se tím označovala všechna E36 kupé, v evropě E36ky s motory M42 a M44.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
KKarlos111 píše:na motoru mam oznaceni n53 ale v technicaku n52 nevite proc to tak je? r.v.9/2008
Motor umřel, dal se jinej? Na základě VIN a podle ETK zjistíš, jakej tam má bejt
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic