Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Koupe E36 318 tds kombi

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tim
Klubové ID: 1202
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Tim »

Cau priznivci bmw mam nabidku na 1.8 tds 66 kw z 1998 a chtel bych rady na co si dat pozor cemu se vyvarovat a nejcastejsi opravy, mam jeste moznost 1.8 benzin z 1996 ale je to za stejny love tak pls piste diky moc
Mikka_old

#2 Příspěvek od Mikka_old »

Já ti moc neporadím, jen bych tě chtěl upozornit, že to tds vůbec nepojede :) Ale to asi víš, že? Pokud chceš motor co moc nežere a rozumně jede tak tohle neni dobrá volba, kdyžtak scháněj 325tds ;)
No a k tý 1.8... Nic moc svezení, ale zase si vozíš prdel v BMW 8)

A hlavně to musíš projet tak abys poznal co nejvíc věcí, jako třeba plynulej zátah bez výpadků výkonu, volnoběh za studena, pomalá jízda někde po nerovnostech s otevřenejma oknama, abys sylšel co kde vrže a mlátí (neměl by tě při poslouchání rušit motor takže jet chvíli bez rychlosti), vyzkoušet jestli auto netáhne do strany a to i při brždění - ale to stějně asi víš tak sem píšu jen takový zbytečnosti :)

Jo a ke koupi si vem někoho kdo e36 aspoň trochu zná a ví co tam může bejt za problémy...
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xSAFA »

Já se taktéž chystám na koupi e36 ale hned od začátku sem si říkal když naftu tak jedině 325TDS, kousek od nás se asi před měsícem prodávalo nádherné E36 318TDS touring i v poměrně dobré výbavě a hlavně bylo ve špičkovém stavu po prvním majiteli... Nedalo mi to a zajel sem se podívat byl sem nadšený až do prvního projetí... Ačkoliv sem od něj moc neočekával byl jsem hodně zklamaný a to auto bych si opravdu koupit nemohl :(
bmwfil
Klubové ID: 687

#4 Příspěvek od bmwfil »

Tak ne každej musí ujíždět Tdi-čkám apod. Kliďasovi ta 318tds bohatě stačí na přesun z A do B. A pokud je v dobrým stavu od 1. majitele, tak bych se jí nebál. Jinak rozdíl ve spotřebě ve srovnání s 318i počítej 2L.
karelcompacte36
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od karelcompacte36 »

Cože že 318tds nemuže Tdičkám dejchat na zada tak to se chlapci mejlite jde ztoho udělat slušná raketa ivestice 10.000kč to spraví chip,filtr,vykucháni katu,přetriskování,spravně nastavit čerpadlo a některý tdička a nejen Tdička i ti zdejchaní benzinaci se krutě zapotí a sou pokoření pokud to není už nějaká uhnaná,vybita hujda.
MattyX Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1778
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MattyX Moderátor »

no to je teda performance :) nejrozumnejsi volba bude se 318TDS vyhnout velkym oblokem pokud neni po velkym servisu , z pravidla je to vymrd motor jako prase ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
ROBi
Klubové ID: 2116
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ROBi »

No já si myslím, že i kdyby to bylo jak nový, tak by to zrovna do BMW moc lidí, co trochu přemýšlí, asi nechtělo. Auto není nejlehčí a proč si tam dávat něco, co je silnější jen o trochu víc, než Felicie :D je to hodně nadnesený, ale asi chápete, co tím chcete říct... ;) a vrážet prachy do těch úprav u 318 TDS je podle mě vyhození prachů do luftu...
Odpovědět