Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
benzín do M54
-
Tankuju 98, když platím tak skřípu zubama...
Zdá se mi to (je to ale asi jenom pocit) takový svižnější při rozjezdech. Problém poslední dobou je, že teď už jenom u LUKOILU, protože u Globusu (aspoň teda v Praze na čerňáku) zrušili prodej 98 a místo toho prodávají nějakou E95, či co... Ale letáky, o co je to lepší proti klasický 95, když už je to dražší zhruba o dvě kačky nemají... 

-
RuDoSh píše:Co lijete do svých M54ek? V TP mám BA98, ale liju tam normálně 95tku natural. Vadí to? Je zásadní rozdíl mezi 95 a 98? Na 528i jsem rozdíl nějak nepozoroval.
hehe, taky jsem na to čuměl co je v TP. Ale na víčku nádrže mám originál nálepku s BA95.

Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi

Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi

Liju tam 98ku, jelikož výkon v TP je měřen při 98čce.. A je pravda že při 95ce to ten výkon prostě nemá..
U Očůrávky RS se musí přímo jezdit na 98ku, někdy to na 95 hází chybu motoru..
Ale tam ten benzín, není tak poznat, jede to furt..dělala to i A8 4.2i co jsem v ní chvilku jezdil.
Když se jezdí na 98čku déle, auto se rozjezdí lépe.. U mojí 328ci to zase tak poznat není, jede víc než dobře i tak..(stejně ji tam i tak liju) Ale u 2.0/2.2i je to poznat hodně, jak jsem si před skoro pěti lety koupil e46-320iT, tak jsem pořád zjištoval, co je s motorem, pak jsem začal lít N98 a je to někdy i svižné auto..
Ted jsem v rámci jednoho svých pokusů o šetření bral 95ku (a protože ted moc rychle jezdit nemůžu), už to prcám, bude mi chvilku trvat než se to zase rozjezdí..
A na víčku u obou E46tek mám N95/98..
U Očůrávky RS se musí přímo jezdit na 98ku, někdy to na 95 hází chybu motoru..

Když se jezdí na 98čku déle, auto se rozjezdí lépe.. U mojí 328ci to zase tak poznat není, jede víc než dobře i tak..(stejně ji tam i tak liju) Ale u 2.0/2.2i je to poznat hodně, jak jsem si před skoro pěti lety koupil e46-320iT, tak jsem pořád zjištoval, co je s motorem, pak jsem začal lít N98 a je to někdy i svižné auto..

Ted jsem v rámci jednoho svých pokusů o šetření bral 95ku (a protože ted moc rychle jezdit nemůžu), už to prcám, bude mi chvilku trvat než se to zase rozjezdí..

A na víčku u obou E46tek mám N95/98..