Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

CCFL kroužky.. stačí jako osvětlení?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
elgroso
Klubové ID: 2462

#41 Příspěvek od elgroso »

Bratn: BMW E36 Hella Celis Ring / Angel eye / E36 Demon eye Xenon conversion - já myslím, že to tady jarda už uvedl.. tato sada by to měla umět.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Brátn Moderátor »

jj tyhle světla to umí, ale já se bavím o HID sadě, takže možnost namontovat do všech světel, byly to čočky s výbojkou, která se nakláněla podle senzorů
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
jarda
Klubové ID: 1426

#44 Příspěvek od jarda »

Našel jsem akorát tyhle fotky z instalace do Hondy... http://www.civinfo.com/forum/lights/141 ... hotos.html
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Bratn píše:jj tyhle světla to umí, ale já se bavím o HID sadě, takže možnost namontovat do všech světel, byly to čočky s výbojkou, která se nakláněla podle senzorů
A k čemu ti to bude, když to nebude legální už jen kvůli konstrukci resp. homologaci světlometů, která je na nich vyražena a nalepena... Podle ní to dneska pozná každý druhý policajt, protože na to jsou speciálně školení.
Brátn Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 1860
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Brátn Moderátor »

no to je možná ten důvod proč už to Hella nenabízí, ale myslím, že to měli asi nějak ošetřený, nějakou homologací nebo něčím
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Hella to dělala jako celá světla + motorky naklápění + čidla, což homologaci pokud vím mělo.
elgroso

#48 Příspěvek od elgroso »

Fx: Myslíš, že v současné době takový kompletní systém již není k dispozici - tzn. že už se neprodává?

Jestliže by byla k dispozici kompletní přestavbová sada - tzn. světlomety, výbojky, trafa, žárovky, kabeláž, senzory.. atd. tak by to byla jistá alternativa.

Ví někdo něco např. o teplotě xenonů v této sadě?

Homologaci jsem našel na samotné světlomety HELLA CELIS - ABE/TUV. Nevím jestli byla tato sada někdy homologována jako celek - tedy včetně xenonů. Pokud by někdo věděl, prosím o doplnění.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Hella Celis se dělají ve dvou provedeních - pro xenony a pro žárovky H7.

Ta sada pro xenony by dostupná být měla, ale z ceny nadšen asi nebudeš. Dostupná by být měla, mimochodem, v tom odkazu, co jsem sem dal, byla cena cca poloviční než co jsem viděl tady, když jsem to naposled zkoumal.
elgroso

#50 Příspěvek od elgroso »

Fx. Ano, máš pravdu. Tato světla jsou pro použití s halogeny H7, případně xenony. Teď jde o to, jestli sada s xenony k dispozici je - snad ano, a pak v jaké teplotě xenony jsou a jestli i tato světla včetně všeho vybavení - výbojky, trafa, regulace sklonu, senzory atd. jsou homologované a mají nějakou certifikaci - ideálně alespoň TUV.

Cena je taková jaká je.. dost vysoká. Když bych to však počítal všechno zvlášť - tzn. světla způsobilá pro montáž pro xenony i halogeny, ostřiky, naklápění, hid sady, tak se na tuto cenu dostanu taky. Bohužel s homologací to bude na štíru.

Pokud by to opravdu všechno šlo zvládnout jednou přestavbovou sadou Hella Celis Xenon - tzn. komplet všechny komponenty a certifikáty (homologace), je to řešení - byť za vyšší cenu.
Odpovědět