Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Ktere AE vybrat? Ktere jsou nej?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
FenixCZE-INT04

#1 Příspěvek od FenixCZE-INT04 »

Zdravim, kdyz sem kupoval svoji E46 FL, tak me k tomu kluk dal i nejake AE ktere si tam chtel nainstalovat. Zadna znacka tam nebyla, jenom byly v cerne krabicce. Nic vic o nich nevim. Kazdopadne sem je tam dal a po mesici mi jeden krouzek odesel. Takze shanim nejake nove, kvalitnejsi. Idealne nejake ktere sviti opravdu moc, aby se s nimi dalo svitit i pres den. S temito co sem mel, na me kazdy blikal at zapnu svetla, takze na den byly k nicemu.

Poradite mi nejake kvalitni? Nebo idealne podle ceho vybirat a kde je koupit?

Diky moc
Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Brátn Moderátor »

já mám na 39 ccfl AE od Grega z http://www.bmwstyle.cz a svítí to perfektně, akorát s tím denním svícením, no nesvítí to tak, že by jsi to viděl na přímým slunci, ale zase v šeru by se dalo jezdit i jen s kroužky, v Brně mi to zatím všichni policajti berou jako světla pro denní svícení a jde to i vidět pokud fakt zrovna nepálí slunce přímo do parabol, takže přes léto je fakt neuvidíš a budou na tebe stejně lidi blikat a policajti stavět
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Udělej foto těch kroužků...

Předpokládám, že to jsou CCFL nebo LED od Wanxy (značka napsaná na trafech). Jiné v ČR moc neseženeš, leda ještě od MyCarr diodové, ale kvalita je to stejná.

Pokud jsou to CCFL, tak bych viděl chybu v montáži, protože je to zářivka a FL světla, i když jsou halogenová, mají po startu nájezd do základní polohy jako xenony (sklopení a vyklopení). Tudíž pokud světlomet s kroužkem o něco párkrát klepl, nedivím se, že kroužek mohl umřít...

K dennímu svícení nejsou dle zákona vhodné žádné z těchto AE...
Hansen

#4 Příspěvek od Hansen »

Koupil jsem na ebay AE CCFL na kterých je značka G7. Mám je rok a svítí hodně intenzivně. Stály asi 100 EUR.
FenixCZE-INT04

#5 Příspěvek od FenixCZE-INT04 »

Fx píše:Udělej foto těch kroužků...

Předpokládám, že to jsou CCFL nebo LED od Wanxy (značka napsaná na trafech). Jiné v ČR moc neseženeš, leda ještě od MyCarr diodové, ale kvalita je to stejná.

Pokud jsou to CCFL, tak bych viděl chybu v montáži, protože je to zářivka a FL světla, i když jsou halogenová, mají po startu nájezd do základní polohy jako xenony (sklopení a vyklopení). Tudíž pokud světlomet s kroužkem o něco párkrát klepl, nedivím se, že kroužek mohl umřít...

K dennímu svícení nejsou dle zákona vhodné žádné z těchto AE...

Bylo to kupovany na slovensku ale to by nemelo mit nejakej vliv na vyrobce myslim. Kazdopadne daval me to tam mechanik (pac ja sem lempl), je hafo sikovnej, takze si myslim ze montaz snad neposral. Kazdopadne prestaly svitit dve tretitny toho krouzku. Mam podezreni ze to posral nejakej vyboj z baterky, protoze sem mel volnej konektor a auto obcas neslo nastartovat. A nez me debila napadlo utahnout konektory tak to jedno divne probilo a problikly komplet svetla a praskla mi i jedna zarovka na potkavacich. Tak nevim jestli to na to muze mit vliv.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Pokud svítí třetina kroužku, je to určitě CCFL? Pokud ano, může být problém v trafu nebo VN kabelu. Zkus udělat fotku toho kroužku, potom by se dalo odhadovat dál ;)
Tehu

#7 Příspěvek od Tehu »

mam CCFL a nemenil bych za LED ani za cenu vyssi svitivosti. Jde desne videt jedna led vedle druhy a vypada to umele :-(
Kail

#8 Příspěvek od Kail »

Je to tuzing.Ani nevím proč jsem si to do auta dal,ale znova bych to rozhodně neudělal :roll:
Pokud bych měl ale doporučit tak ty CCFL od FXe jsou kvalitou a zpracováním TOP.Experimentoval jsem i s LEDkovýma a shit největší...

Každopádně kdyby někdo chtěl komplet začerněná světla se žlutýma AE tak klidně prodám či vyměním za obyč s doplatkem :)
Cromoly

#9 Příspěvek od Cromoly »

Pokud chces aby byly videt ve dne tak jedine LED. A kdyz koupis kvalitni tak nejsou videt ledky vedle sebe ale jeden celistvej krouzek. Ja mam Umnitza a jezdim s nima jako s dennim svicenim uz dva mesice a jeste na me nikdo ani jednou nezablikal, vcetne policie...
paveld
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od paveld »

Já mám na autě CCFL a ve dne jsou vidět... nesvítí ani málo ani moc, prostě akorát. A nepůsobí to jako žádnej bastl..
Cromoly

#11 Příspěvek od Cromoly »

paveld píše:Já mám na autě CCFL a ve dne jsou vidět... nesvítí ani málo ani moc, prostě akorát. A nepůsobí to jako žádnej bastl..

Ja to aby byy videt ve dne myslel takk, jako aby se daly pouzit jako denni sviceni, ne ze by svitily ty CCFL tak malo ze jsou videt jen v noci:)
Ori

#12 Příspěvek od Ori »

kde se daji koupit ty kvalitni LED kroužky??
Dlugy

#13 Příspěvek od Dlugy »

AE kružky na dennné svietenie???
Chlapi nebláznite... :roll:
ex e36 325i, ex e46 320D, e70 35D
Marry
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Marry »

Již 2 roky jezdím s E36 se žlutými AE od FXe a za nic bych neměnil, svítí hodně intenzivně, ve všem místech zcela rovnoměrně. V porovnání s diodovýma nebe a dudy. A cena taky super.
hadice

#15 Příspěvek od hadice »

Marry píše:Již 2 roky jezdím s E36 se žlutými AE od FXe a za nic bych neměnil, svítí hodně intenzivně, ve všem místech zcela rovnoměrně. V porovnání s diodovýma nebe a dudy. A cena taky super.

hoď sem prosím foto...já bych právě spíš něco decentnějšího aby to tak intenzivně nesvítilo...ale nevím co a jak ty žluté AE...dík :?:
jiriik
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od jiriik »

Cromoly píše:Pokud chces aby byly videt ve dne tak jedine LED. A kdyz koupis kvalitni tak nejsou videt ledky vedle sebe ale jeden celistvej krouzek. Ja mam Umnitza a jezdim s nima jako s dennim svicenim uz dva mesice a jeste na me nikdo ani jednou nezablikal, vcetne policie...

Ahoj, já mám E60 a chtěl bych taky aby to svítilo bíle...nemáš nějakou stránku kde si to koupil?
Lukino12

#17 Příspěvek od Lukino12 »

na jinem foru jsem cetl ze nekomu se ty ccfl odpaluji,cim by to mohlo byt?
hurvajs77

#18 Příspěvek od hurvajs77 »

No nevím, osobně mám 6W LED a úplně v pohodě, ale není to na denní svícení. Svítím normálně, takže je to spíše designové. Nicméně já AE už ve světlech mám, takže mi přijde hloupost dávat CCFL. A co jsem četl, je s tím akorát problém. Odpalují se kroužky i invertory.

Co se týče světelnosti, na trhu nejsou žádné LED, které by mohly být na denní svícení. Zkoušel jsem 3W, 5W, 6W a 10W (resp. to na nich bylo napsaný) a rozhodně to není žádný zázrak. Bohužel s CCFL nemohu posoudit, nemám osobní zkušenost. Někdo říká, že svítí jako prase, jiný že nesvítí vůbec. Osobně si myslím, že svítivosti jako je například u nových modelů BMW se nic nevyrovná, myšleno tak aby se dalo používat na denní svícení. Tedy pokud si člověk neudělá své AE třeba z 20W nebo xenonu.

Ptal jsem se známého policajta a ujišťoval mě, že v některých okresech jsou cajti školení jak poznají světla homologovaná na denní svícení a prý po tom tvrdě jdou (a je to dobře, pokud to nemá homologaci, nepatří to na auto).

Nicméně zkusím do svého auta instalovat 20W, ale zatím se mi nějak nechce.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Odpovědět