Dobrý den ……
Uvažuji o koupi BMW E61 jako rodinného vozu (mám 2 malé děti), hodně cestuji jen nevím jestli 520 nebo 525 nebo 530 od r.v. 04 najeto do 150tkm v této značce jsem laik tak prosí zkušenější nebo majitele o radu čemu mám dát přednost čeho se mám vyvarovat co nesmí chybět ve výbavě nebo co je naopak k „H“ atd. díky za rady.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Jakou E61
-
- Klubové ID: 1407
Zdravím, Vaše otázka je velmi obecná, nicméně neslyšel jsem o motoru v e60, který by měl špatnou pověst, záleží na Vás, jestli chcete 120, 130 nebo 170kw... Osobně bych volil 530d (170kw), e60, kor e61 je velké těžké auto, které potřebuje na pohodlné cestování silný motor. Máte 2 děti, nikdo neřiká že musítě těch 230 koní využívat při každé příležitosti, to ne, ale je dobré vědět, že když potřebujete zrychlit, zrychlíte, když potřebujete předjet, předjedete...
Co se výbavy týče, záleží také pouze na Vás, jsou věci které využijete a který naopak ne, to je individuální. Hlavně při koupě ojetého vozu se z výbavou dost často musíte smířit na úkor stavu vozidla.
Asi jsem Vám moc neporadil, spíš jsem vyjádřil svůj názor, snad přispěje někdo kdo e60, konkrétně třeba tu 530d vlastní...
Přeji šťastnou koupi

Co se výbavy týče, záleží také pouze na Vás, jsou věci které využijete a který naopak ne, to je individuální. Hlavně při koupě ojetého vozu se z výbavou dost často musíte smířit na úkor stavu vozidla.
Asi jsem Vám moc neporadil, spíš jsem vyjádřil svůj názor, snad přispěje někdo kdo e60, konkrétně třeba tu 530d vlastní...
Přeji šťastnou koupi

-
Zdravim, taky bych ti doporucil nejspis 530d. Urcite do te E61. Jinak pokud uvazujte nad automatickou prevodovkou, tak bych se nebal ani 535d, spotreba je velmi podobna, jezdil jsem v ni, ted mam 530d.prase007 píše:Taky bych volil 530 nebo minimálně 525, těch ale zas tak moc neni. Zbytek rozvahy tvoří ekonomika a další tvoje preference, E60 má spoustu věcí do výbavy, který je dobrý mít, ale věřim že v průběhu shánění si na všechno přijdeš.
Vybava je asi jen a jen na vas, spis bych jen pripomenul u techto motoru, predevsim v roce ktery zminujete problem s praskanim osicek klapek sani nebo neco takoveho, presne nevim. Kazdopadne v servisu budou urcite vedet hned o co jde. Tusim ze to bylo nekdy do roku 2006, takze urcite vymenit, vyjde to cca na 12tis, takze si myslim, ze se nevyplati trnout hruzou jestli se vam to zrovna stane nebo ne - pokud ano, je velka pravdepodobnost poskozeni motoru a dost casto se to resi prave vymenou motoru - u tohoto vozu v BMW 400tis. Jinak auto je v pohode, na E61 v 535d jsem mel najeto 290tis, mel jsem ji od zacatku a zadne vetsi problemy jsem neresil - jen co byl trochu orisek, byl vzduchovy podvozek, reklamovano dvakrat v zaruce, pozdeji jsem jsem to resil opet znovu, tentokrat z vlastni kapsy, kolem 150tis. Nevim jestli to maji vsechny E61, ale pokud ne, tak bych se tomu spis radeji po zkusenostech vyhnul. Tu 530d mam v sedanu, ale po cca 150t spokojenost. Hlavne bych u to tohohle auta hodne koukal na to jak bylo servisovane atd, protoze si podle zkusenosti myslim, ze kdyz se mu dava co potrebuje, povozi hezky dlouho - jak rikam, na E61 jsem mel najeto 290tis km behem 2,5roku resil se jen ten podvozek, vymena vstriku, vymena xenonu - zacla se mi potit lampa. Samozrejme klasicka udrzba. Preju hodne stesti pri vyberu a hodne najetych kilometru..
PS: jeste je dobre si rict, kam s tim autem chcete jezdit, protoze ve vetsine pripadu budou auta s nahonem na zadek a ac jsem priznivce znacky, tak pri najetych cca 130t rocne se dostavam vsude mozne a v zime je to opravdu nevyhoda, chce to opatrne, nesetrit na obuti a porad to neni idealni .. proto bych s dvema detmi do alp urcite nevyrazil ... Proto mozna priplatit za pohon vsech kol - xDrive.