Tak dnes jsme se stali novým majitelem BMW 530D (e60). Je to předváděčka a najeto má 2000km. Jinak je v plné palbě. Jede krásně...Foto dodám. Jen mě zaráží, že je ve 4000ot. omezovač.
Ten omezovač se mi moc nezdá... Jestli při maximálce, tak to beru, ale normálně se zahřátým motorem by měl jít vytočit každej kvalt až do 5000, si myslím. Nikdy jsem si v e60 nevšiml, že by to tohle dělalo. Co na to ostatní?
Je to možný, s novým autem nemám zkušenosti...a dlouho mít asi nebudu Nicméně, nejmladší 530d, se kterou jsem jel, měla 6tkm a tohoto jsem si nevšiml. Vím, že např. 335i e92 se zajíždí cca 1000km, podle toho, co tvrdí v servise BMW a ta taky žádný takový omezení nemá. Byl to rok 08. O omezení otáček vím snad jen u M3 e92. Snad poradí někdo, kdo ví víc...
Jsem opravdu laik, E61 530d, ale dle mne elektroninka nepřipustí vyšší otáčky, tzn. nějaký problém. Zanesený DPF - pokud předváděčka, možná neměl možnost se "regenerovat"? Jinak - pěkné! .o)
e6x řady maj nastavenou řidíci jednotku tak, aby studeny motor nepustil do vyššich otaček. To že se Ti zastavuje na 4k znamená, až máš nějakou závadu a proto bych vzal klíček od auta (jsou tam uloženy vešktery informace na čipu) a šel do nejbližšího bmw servisu, načtení a poradenství máš zadarmo a budeš mít jistotu. pokud nic nenajdou v diagnostice, tak bude něco v nepořádku po motorové stránce. to víš předváděcím autům dávají všichni kouř jak sviňa
Ja si myslim ze je to tim ze to neni poradne zajety! Novy auta musej najet urcitej pocet kilometru a potom se jim o neco zvisi vykon a klesne spotreba, asop co ja vim z vlastni zkusenosti z hodny CR-V!!! A rikajto i prodejci.
Ale teď jsem našel další problém. Když propojím "auto" s mobilem tak někdy se objeví telefoní seznam někdy ne a ještě to ten telefon vypíná. Telefon je nokia 6500c. To nevím jak vyřešit.