Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Nové 18"kola na E60 (rozměry a kompatibilita s E60)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
janzat

#1 Příspěvek od janzat »

Kolegové mám prosbu o radu.

Potřebuji poradit rozměr kol na léto na E60, velikost chci pravděpodobně 18" (pokud mi to někdo nevyvrátí) - jednak aby to dobře vypadalo, dobře drželo ale ještě to nebyla úplná koza..

Motorizace bude na 90% 525D nebo 530D, potřebuju poradit, jestli dozadu dávat širší....
Otázka č. 1 tedy: Jak široké pneu dopředu + dozadu a jak široké, k tomu odpovídající kola dopředu + dozadu (J). Zatím jsem uvažoval 225 předek, 255 zadek. Kola nevím..nechci aby ty kola byly širší než pneu a hned se odřely!!!

Otázka č. 2: EZ kol....kolik doporučujete...?nejlepší poměr "výkon"/vzhled. Nebude to vytuněné, spíše střídmý vzhled, elegantní limuzíná, hezká kola, černé skla... tedy nepotřebuju aby pneu šlo ven z auta :-)

Díky všem majitelům a fanouškům
:wink:

Toto téma patří do sekce Servis - 5er, zde bylo uzamčeno, viz Pravidla.
MOD (Francis)
smoler
Klubové ID: 1970

#2 Příspěvek od smoler »

Zdravím....
Já kupoval 18x8,5 jak dopředu tak dozadu,gumy mám 245/45 a spokojenost,sice to není origo bmw ale několik pochval už jsem schytal...co se ET týče volil bych 15-20 já osobně mám 15,kola nejsou tak zalezlé a vypadá to celkem dobře.Pokud by jsi ale chtěl na zadní dát 255 bál bych se aby to při ET15 na nějakém hupu nešoupalo o kraj blatníku...

A motorizace...jedině 530....

Odstraněna citace, viz Pravidla.
MOD (Francis)
Odpovědět