Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 - 323i - dotazy

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
james323

#1 Příspěvek od james323 »

Ahoj,
chystám se koupit E46 323i. Auto jsem důkladně prohlédl, a měl bych několik drobných dotazů pro znalé.

1) když jsem měl otevřený motor , tak auto vždycky po přidání a ubrání plynu vyloudilo takový zvláštní zvuk - jakoby "pšouknutí" , stejně tak i po chcípnutí motoru - řekl bych že to bylo ze sání, je to možné a je to normální že je to tak slyšet ? Teď mám Hondu, a ta saje vzduch od země od kola,a tam jsem si toho nikdy nevšimnul

2) Nevíte jaké je na toto auto bursíkovné ? mám pocit že 3000 ?

3) na převodovce, hlavně poblíž výpusťáku je trochu oleje, je to vada nebo " vlastnost" ? Je nákladné případně přetěsnit převodovku ?

Díky moc za pomoc.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od xSAFA »

1) Nevím co si pod tím přesně představit...

2) Asi by bylo dobré uvést rok ale řekl bych. že e46 už bude euro III???

3) Pokud to není potečený celý olejem tak neřešit... Drobná mastnota je normální a může to být zrovna jen těsnění vypoušťáku. Ale u starších aut je lehce mastná převodovka docela normální jev...
capri
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od capri »

to pšoukání je normální otevři motor a hni klapkou ručně dělá to podtlak v sání :)
Zdenda_8
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zdenda_8 »

1) Taky si myslím , že to bude něco kolem sání
2) nevím
3)Dolej určitě olej , je to nejaký Castrol ATX přesný typ ted z hlavy nevím..
mám E46 323 a dolejval jsem taky olej do převodovky , jinak motor kvalitní , dobrý autíčko , za kolik by jsi ho měl ? Co kilometry ? Aspon tech orientačních podle tacha :D
KeyJey

#5 Příspěvek od KeyJey »

nedolejva se do prevodovky olej nahodou podle barvy stitku? Ja jen ze nemusite mit oba stejnou...
Bullitt

#6 Příspěvek od Bullitt »

u E46 323 se platí 3000,- bohužel...
james323

#7 Příspěvek od james323 »

Zdenda_8 píše:3)Dolej určitě olej , je to nejaký Castrol ATX přesný typ ted z hlavy nevím..
mám E46 323 a dolejval jsem taky olej do převodovky , jinak motor kvalitní , dobrý autíčko , za kolik by jsi ho měl ? Co kilometry ? Aspon tech orientačních podle tacha :D

Tak autíčko jsem koupil. Nalítáno skutečných 170.000 , cenovka 110 kapříků, ovšem auto mělo pár nedostatků - vůle v předních ramenech , prasklé zrcátko včetně sklíčka , prasklé zadní světlo ... Vyměnil jsem komplet přední ramena včetně silentbloku za nová Meyle ( asi 6000 Kč komplet) , dal jsem tam rovnou i nové tlumiče + horní uložení na předek, a auto jede perfektně, nikde žádná vůle, super. Jediný problém je ještě ta převodovka, přijde mi že řazení nejde úplně optimálně, hlavně za studena, asi je tam málo oleje, dle specifikací tam patří Dexron III , je to tak ? Pak ještě poslední problém, trošku prosakuje olej na motoru pod víkem ventilů, to asi nebude problém vyměnit... ?
Díky moc za rady. :wink:
Odpovědět