Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
jaký zvolit motor, diesel?
zdravim, přemýšlím o koupi svého prvního bmw a potřeboval bych poradit s výběrem motoru. jde o bmw 5 rok 2005-2006. jestli motor 2.5 D nebo 3.0 D. zajímá mě to z hlediska spotřeby, spolehlivosti a cen za servis (rozvody, výfuk...) a taky z hlediska který motor se lépe s náší s automatem a zda to je dobrá volba, nebo raději 6ti manuál? díky moc
Mám 530d E60 a co se týče spotřeby tak dálnice cca 7-8L a město 9-9,5L / 100km. Rozhodně bych volil automat, motor si s automatem dobře rozumí a spotřeba bude podle mě stejná jak s manuálem, ale automat je rozhodně komfortnější. Rozvody určitě dělat nebudeš, protože tohle má řetěz.... Auto mám dva roky a zatím jsem dělal jen (musím to okamžitě někam zaklepat) destičky, náplně + filtry a odešla mě váha vzduchu. Co vím, tak problémem u těhle modelů je turbo, svody a bohužel i převodovky..... ale záleží na stylu jízdy a na tom, jak se kdo k autu chová..... 

-
- Kontaktovat uživatele:
zdenek5 píše:Mám 530d E60 a co se týče spotřeby tak dálnice cca 7-8L a město 9-9,5L / 100km. Rozhodně bych volil automat, motor si s automatem dobře rozumí a spotřeba bude podle mě stejná jak s manuálem
ten automat je super, ale s tou spotrebou si nemyslim, ze to bude pravda.
Pokud ti jde prioritne o spotrebu tak 525d v manualu (v e39 se da jezdit za cca 6,7l dlouhodobe a svizne) asi bude brat nejmin, pokud komfort 530d v automatu. Nemyslim si, ze by provoz obou motoru byl nejak rozdilny.
Hanzi za kolik ti jezdi ten tvuj kombik?

RuDoSh píše:zdenek5 píše:Mám 530d E60 a co se týče spotřeby tak dálnice cca 7-8L a město 9-9,5L / 100km. Rozhodně bych volil automat, motor si s automatem dobře rozumí a spotřeba bude podle mě stejná jak s manuálem
ten automat je super, ale s tou spotrebou si nemyslim, ze to bude pravda.
Pokud ti jde prioritne o spotrebu tak 525d v manualu (v e39 se da jezdit za cca 6,7l dlouhodobe a svizne) asi bude brat nejmin, pokud komfort 530d v automatu. Nemyslim si, ze by provoz obou motoru byl nejak rozdilny.
Hanzi za kolik ti jezdi ten tvuj kombik?
....ale já si to nemyslím, já to vím. V tom autě jsem každý den, od rána do večera. Samo, že nejezdím brzda-plyn-brzda-plyn,ale normální jízda městem... A po dálnici jak kdy, ale průměrně 160-180/km/h....
RuDoSh píše:zdenek5 píše:....ale já si to nemyslím, já to vím.
tvoji spotrebu ti neberu, ale nemyslim si, ze mel automat i manual stejnou spotrebu....
Ajo, špatně jsem to pochopil.....

Vlastně by mě zajímalo, jakej je tam rozdíl ve spotřebě (manuál/automat), kamarád měl 525d E61 v manuálu a jezdil pořád přes 10L. Ale je fakt, že to nešetřil....... Teďka má 330xd E90 a jezdí kolem 9L.......