Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Typy záruk u BMW - aneb koupě ojetiny v záruce

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
commander

#1 Příspěvek od commander »

Pánové, chci vás požádat ještě o maličkost. Snažil jsem se to vyhledat, ale bohužel se mi nepodařilo uspokojivě. Kousek níž řeším koupi E60 2005+ a zajímalo by mě, jak je to u BMW se zárukou.

Předpokládám, že běžně je 2 roky EU záruka. Tedy, moje auto určitě tuhle záruku mít nebude. Nicméně, na mobile.de je u některých aut uvedeno něco jako rozšířená záruka, bylo to tedy něco, co se dalo dokoupit a rozšířit? Na co se vztahuje a jak funguje? Dál jsem narazil na Premium Selection, EUROPlus-Garantie a Lieferservice. Jak to funguje, jaký je rozdíl?

Bylo by fakt bezva, kdybych se dalo koupit něco "na jistotu" abych neměl nervy že se něco hned pokazí a bude průšvih.

Díky!
sluger

#2 Příspěvek od sluger »

Mám zkušenost s jinou značkou, ale bude to fungovat obdobně.
Při prodloužení záruky se vztahuje uplatnitelnost na konkrétní díly a limitem jsou také ujeté kilometry, ostatně jako na některé díly při záruce standartní.Nevím jestli je o co stát.Prodloužení se může týkat jen vozů prodaných třeba jen u nás.Ale to bych raději zajel na kávu k prodejci BMW, tam se toho dozvíš asi nejvíc
fanda1
Klubové ID: 2367

#3 Příspěvek od fanda1 »

Tak nevím jestli pomůžu. My teď berem 530 rok starou za dva měsíce, najeto má 2000km a budem mět záruku dva roky od té doby co ji převezneme plus servis na 100000km zdarma. Je to teda předváděčka.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Koby »

když to budeš brát u bmw dealera, tak tě čeká bud euro + garantie nebo premium selection... A nebo nic, ale to se u e60 asi nedá předpokládat...

euro+ garantie je záruka 2 roky jako na nový auto... cokoliv se ti rozbije mimo spotřebních dílů, tak ti v bmw opravěj a platí to po celý evropě...

premium selection je to samý s tím, že by ty kousky měli být v opravdu stavu novýho auta a hlavní plus je v tom, že do měsíce to auto snad mužeš vyměnit za jiný, pokud se ti nebude něco zdát nebo ti prostě nesedne. peníze ti nevrátí,což je logický, ale v rámci celé EU ti zkusej najít co si řekneš...

Takhle to bylo před cca. 2 lety. tak doufám, že to platí nadále..
commander

#5 Příspěvek od commander »

No tak to je naprosto luxus, díky za odpověď. Já chci 2005+ takže jako nový asi nebude, ale záruka by byla super - pak by nebylo co řešit.

Ještě maličko offtopic, je nějaká možnost že mi v německu dealer vykoupí auto na protiúčet u ojetiny? Asi ne, co (Ford). A poslední věc, dá se u dealera reálně smlouvat? Ty E60 stojí kolem 23 EUR bez daně, já bych se fakt rád vešel do 20 bez daně...

Jo a koukal jsem na bmw.de/gebrauchtwagen a tam je podezřele málo aut, fakt tam všichni dealeři dávají všechny auta a nic jiného se jinde nesežene?
Koby
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Koby »

jasný, ale neručím za to. zavolej si do jakýhokoliv bmw v čr aby ti to řekli přesně. ale takhle to prostě dřív bylo...

Ne, všechny auta tam bohužel nedávají - ty opravdu zajímavý auta už jsou v dávno před zveřejněním v Polsku, u turků a poláků v autohausech a v bazarech atd. - k tomu se ale nedostaneš, zapomen. Ten zbytek ( opravdu všechno a nestává se, že by tam měli ještě něco jenom na krámě, co by nebylo na netu ) co tam nabízejí jsou normální auta s jistým puncem, který ale seženeš v obyč. německým autohausu taky, akorát podstatně levněji... A taky teda obtížněji - stav. U bmw máš jistou záruku, že to nebude vyjetina. I když i to se muže bohužel stát.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Koby »

To je dobrý, že už nejde ani editovat... :D

jestli ti auto vykoupěj nevim, zavolej a uvidíš. Ale myslim, že ne, ne kvuli fordu - těch tam maj dost i u bmw, ale kvuli ausland wagenu, nemci si zakládaj na tom, když jde o deutschewagen...

a co se týče slevy, tak něco málo by ti mohli slevit, ale se 3000,- euro bych nepočítal... viděl bych to max. na 1000,- euro... BMW autohaus bohužel neni turek, kterej dá slevu na autě za 14 000,- 500,- euro dolu za zavolání, dalších 500,- za e mail a dalších 1000,- euro na place + další eura dolu za mouchy...
commander

#8 Příspěvek od commander »

Jestli jsem to dobře pochopil - super kusy na webu nejsou, a ty co tam jsou, jsou srovanatelný s tím, co seženu i mimo BMW dealera? Ovšem bez záruky (ale zase s lepší cenou)?

Není šance se k tomuhle dostat přes známost? Třeba M3maniac, nebo mám známého co dělá prodejce BMW u Praze (ale to přes další známou, zatím jsem s ním nemluvil). Myslím tím, jestli kdyby tady z čech vyslali zprávu co se hledá jestli by to zadželi. To jsem naivka co?
Koby
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Koby »

super kusy za dobrý peníze tam nejsou - ty se dostanou k těm polákum, němcum atd. Pochop, že známostí má každej tisíc... Tvuj známej přes tvoj známou by ti mohl podržet něco dobrýho tak max. na tý jeho pobočce...
Koby
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Koby »

To co je na webu jsou dobrý kusy ale za dost penez. A podobný kusy akorát za lepší peníze a bez tý záruky a puncu, že to kupuješ přímo od bmw se daj sehnat i jinde, např. v německým autohausu, kde maj všemožný značky. Ty autohasuy si to kvalitu často držej taky na dobrý urovni, ale logicky jsou s cenou obvykle trochu níž...
janzat

#11 Příspěvek od janzat »

máte někdo přímou zkušenost s velkými autohausy? Je to lepší než menší bazarya nebo to je velkoobchod se šrotem všeho druhu a všech cen?
Koby
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Koby »

většinou tam maj novější auta, lepší auta, v lepším stavu. většinou... neznamená že to tak je vždy... Ale byl jsem v autohausu 4x - měli tam všemožný značky a vždycky jak neemc řekl, tak bylo, opravdu vonavky a vždycky spokojenost. A co jsem koukal na ostatní auta, tak všechny vypadaly aspon na pohled nesmírně udržovaně... naleštěný, uklizený...

pak jsem byl 2 v menším bazaru na štěrku a to nic moc, auta byla levnější, ale nekoupili jsme... nehledě na to, že sehnat německej malej autobazar na štěrku je kus umění... třeba šance 1:15... jinak je to turek, polák, rusák... a to lze skoro vyloučit předem, i když i vyjímky se najdou. třeba http://home.mobile.de/home/fahrzeuge-mkkfzhandel.html - můžu doporučit. Polák, ale suprovej.
Odpovědět