Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 výměna motoru?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Tai1Gunner
Klubové ID: 2161
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Tai1Gunner »

ahoj, chci se zeptat jestli tady ma nekdo zkusenost s vymenou motoru, mam 520d r,v 2001 najeto 184000km, vcera sem jel a najednou mi vylitli otacky do omezovace, pak chcipnul motor a za mnou se vyvalil bilej kour jak z parni lokomotivy... kdyz sem mluvil po telefonu se dvemam mechanikama tak mi rekli ze to muze bejt turbo i vstriky nebo oboje....co mi rekli tak za turbo chteli i s praci kolem dvacky a jeden vstrik tak trinact tisic....dneska to odvezu do servisu, uvidim co mi reknou.
kdyby se jejich tvrzeni potvrdilo, tak me zajima jestli neni vyhodnejsi si sehnat new motor, zajimala by me prestavba z dvoulitra na trilitra, vim ze bych si musel sehnat novou ridici jednotku a bylo by to srani s papirovanim...
ale pokud ste to nekdo delal rad bych aby se podelil o zkusenosti....diky.
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od RuDoSh »

Tai1Gunner píše:ahoj, chci se zeptat jestli tady ma nekdo zkusenost s vymenou motoru, mam 520d r,v 2001 najeto 184000km, vcera sem jel a najednou mi vylitli otacky do omezovace, pak chcipnul motor a za mnou se vyvalil bilej kour jak z parni lokomotivy... kdyz sem mluvil po telefonu se dvemam mechanikama tak mi rekli ze to muze bejt turbo i vstriky nebo oboje....co mi rekli tak za turbo chteli i s praci kolem dvacky a jeden vstrik tak trinact tisic....dneska to odvezu do servisu, uvidim co mi reknou.
kdyby se jejich tvrzeni potvrdilo, tak me zajima jestli neni vyhodnejsi si sehnat new motor, zajimala by me prestavba z dvoulitra na trilitra, vim ze bych si musel sehnat novou ridici jednotku a bylo by to srani s papirovanim...
ale pokud ste to nekdo delal rad bych aby se podelil o zkusenosti....diky.
tak vymena dvoulitru za trilitr je podle me blbost...... jiny podvozek, brzdy, prevodovka, diferak, elektrika.... nejlevnejsi by mela byt oprava, i kdyz nevim kolik stoji jety 2,0d, ale asi nebudes mit zaruku v jakem je stavu a ze se ti to nestane znova. Ja bych to opravil.
libovka

#3 Příspěvek od libovka »

To je turbo v háji a tím jak umřelo tak ti motor nasál olej a proto vylít motor do otáček.Podle mě se ten motor zadřel.Motor koupíš kolem 25-30tis.
ryan

#4 Příspěvek od ryan »

taky mám takovej trošku blbej dotaz, když je tady toto vlákno... Je velkej problém, jestli to vůbec jde předělat tds na benál 2.3.? Co všechno bych musel udělat, co se týče papírování...
wEnC
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od wEnC »

Předělávat tds na benzín je úplnej nesmysl, kup si tu 2,3jku a tdso ani prodávat nemusíš, hoď ho rovnou ze skály a vyjde tě to furt 2x levnějc než by stála přestavba jak má být. Jinak na černo to přestavíš tak za 50 tisíc aby to tak nějak jezdilo a nebyl to vrak na první pohled, ofiko tak 150t+.

to by byl, komplet motor, chladiče, převodovka, diferák, poloosy, brzdy, péra, tlumiče, komplet vejfuk, a hlavně milión dalších blbostí
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Toto téma patří do sekce Servis - 5er nebo 3er, zde bylo uzamčeno, viz Pravidla
MOD (Francis)
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
Odpovědět