Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 praskají žárovky

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Roumen

#1 Příspěvek od Roumen »

Zdravím ...
mám takový problémek a poslední dobou jsem si toho hodně všímal u jiných E36 po Brně a došel jsem k závěru, že tím trpí poměrně velké procento třicátýchšestých. Zadní světla se každá strana skládá ze dvou žárovek. Nevim, čím to je, ale max po týdnu mi ty, co jsou na vnitřní straně prostě úplně zčernají. Takže mi svítí jedno světlo na půl a druhý normálně, do toho týdne se odkouří i ta druhá.Potom už mi svítí jen ty krajní. A dost 36kám podobně. Bud jen krajní, nebo jedna. Čím by to mohlo být. Zatím jsem zkoušel jen běžné věci, jako vyčistit kontakty, či contactol. Asi proměřit, že ...
sefin

#2 Příspěvek od sefin »

Mam podobnej problem. Porad mi nesviti leva zadni mlhovka. Nekolikrat mi praskla zarovka tak jsem ji menil snad po tydnu. Pak mi v servise cistili kontakty. Vydrzelo to asi mesic a ted to zas nesviti. Ale zarovaka neni praskla.

Uz fakt nevim co s tim. :?
michal09

#3 Příspěvek od michal09 »

U zadních lamp v E36 bývá problém s paticema, alespoň já to tak měl, kolikrát mi nesvítilo světlo, tak jsem výtáhnul patici, zkontroloval/upravil/očistil kontakty a zase to svítilo: Je fakt že žárovku měnim tak jendou za půl roku, což mi nepříjde hrozný.. Samozdřejmě jednou praskne ta žárovka, podruhý zas jiná, pak třeba praskne žárovka zpátečky a podobně, když se člověk zaměří na jednu žárovku, tak mu tam vydrží cca 2 roky a jsou na autě žárovky, který tam mám 3 roky a ještě jsem je neměnil, myslim že právě ty zadní mlhovky... 8)
Dan td

#4 Příspěvek od Dan td »

Technické problémy patří do patřičných technických sekcí a ne do pokecových, viz pravidla fóra = LOCK :!:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Odpovědět