Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Ochrana vozu před kamínky???
-
- Klubové ID: 2093
Vypada to prisernerisa525tds píše:Kluci chci se optat na tuhle možnost ochrany před kamínky atd....různé"potahy" na přední části vozu!!!
Občas potkám nějaké auto na našich silnicích ale nikde sem nic nenašel,
jen tuhle ukrajinskou firmu!!Nevíte náhodou o někom?Díkes
http://www.autobra.co.uk/shop/product_i ... cts_id/299

- bergos
- Klubové ID: 159
to by mě zajímalo jak jsi na to přišel? jezdím s tím 3 roky a odřená kapota stále není.ironpipi píše:Proti kamínkům to možná funguje, ale taky to dře lak na kapotě, takže je možná lepší jezdit bez toho...
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi

Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi

Tak viděl jsem už na pár autech na vlastní oči, že pod hranou té šprcky byl ošoupanej lak...byly to ale tmavší barvy, na stříbrné to asi nepůjde tak vidět...bergos píše:to by mě zajímalo jak jsi na to přišel? jezdím s tím 3 roky a odřená kapota stále není.ironpipi píše:Proti kamínkům to možná funguje, ale taky to dře lak na kapotě, takže je možná lepší jezdit bez toho...
když chceš ochranu před kamínky, nech si předek nalepit průhlednou fólii
http://www.trieste.cz/cz/carshield/
10000 x elegantnější řešení než tenhle paskvil.
http://www.trieste.cz/cz/carshield/
10000 x elegantnější řešení než tenhle paskvil.
- Risa525
- Klubové ID: 2231
Asi takhle
1. pokud schytáte vetší kamínek ve velké rychlosti,tak je víc než jasné že po dvou až třech zimách se vám z malé tečky udělá větší,která většinou vyrezne a už to jede jako kolotoč...
2.nikomu nenutim plachtu na kapotu ale kdo píše že si raději nechá omlátit kapotu než aby ji nějak chránil tak je bud´ vůl nebo má min. 3000tis na lakování a to mu potom závidím
...protože pokud člověk jezdí jako já(50-60tis. ročně) z toho polovinu km v místech kde se nesmí solit a je tam tudíš posyp,chápe mě že můžu lakovat kapotu skoro každé jaro!
3.Folie na kapotu-Tchán se tím poslední dobou dosti zabývá protože to chce dělat jako melouch a rád vám tady napíšu že to není zas tak růžové jak si všichni myslí-dosti často se stane že větší kamínek jí prorazí a pak už to je v hajzlu(musí dolů celá)dále...proč výrobce doporučuje že by měla jít po 3letech dolu?no protože se někde začne bud odlepovat(kraj)...nebo se pod ní nekde něco nepatrného dostane a začne to kurvit lak a navíc podle výrobce ji vůbec nedoporučuje na laky starší tří let a proč taky
Dokonce sem mluvil s jedním výrobcem a tomu se dost vracejí auta a to jen proto ,že technik který mu to lepil při odřezávání folie při kraji zajel řezákem moc do hloubky a po jedné zimě to logicky začlo reznout a vylézat napovrch!!takže na folii já mám uplně jiný názor
-raději si koupim návlek na kapotu a slevim z krásy auta na úkor ochrany.NÁVLEK můžu podle libosti a počasí sundat a hlavně kdykoliv vyčistit třeba i od soli,dám za něj jen "2000tis" a budu mít jistotu že mi nekde nezačne reznout kapota bud´ od kamínku nebo od nejakého debila co mi špatně nalepil folii nebo mi dokonce říznul lak...Záleží na vás,já mám jasno.
1. pokud schytáte vetší kamínek ve velké rychlosti,tak je víc než jasné že po dvou až třech zimách se vám z malé tečky udělá větší,která většinou vyrezne a už to jede jako kolotoč...
2.nikomu nenutim plachtu na kapotu ale kdo píše že si raději nechá omlátit kapotu než aby ji nějak chránil tak je bud´ vůl nebo má min. 3000tis na lakování a to mu potom závidím

3.Folie na kapotu-Tchán se tím poslední dobou dosti zabývá protože to chce dělat jako melouch a rád vám tady napíšu že to není zas tak růžové jak si všichni myslí-dosti často se stane že větší kamínek jí prorazí a pak už to je v hajzlu(musí dolů celá)dále...proč výrobce doporučuje že by měla jít po 3letech dolu?no protože se někde začne bud odlepovat(kraj)...nebo se pod ní nekde něco nepatrného dostane a začne to kurvit lak a navíc podle výrobce ji vůbec nedoporučuje na laky starší tří let a proč taky

Dokonce sem mluvil s jedním výrobcem a tomu se dost vracejí auta a to jen proto ,že technik který mu to lepil při odřezávání folie při kraji zajel řezákem moc do hloubky a po jedné zimě to logicky začlo reznout a vylézat napovrch!!takže na folii já mám uplně jiný názor
-raději si koupim návlek na kapotu a slevim z krásy auta na úkor ochrany.NÁVLEK můžu podle libosti a počasí sundat a hlavně kdykoliv vyčistit třeba i od soli,dám za něj jen "2000tis" a budu mít jistotu že mi nekde nezačne reznout kapota bud´ od kamínku nebo od nejakého debila co mi špatně nalepil folii nebo mi dokonce říznul lak...Záleží na vás,já mám jasno.

- Risa525
můžu vědět jak je to s údržbou a kde a od koho si to sehnal?cena?nikdo už mě nepřesvedčí že pravě tohle není dobrý nápadbergos píše:to by mě zajímalo jak jsi na to přišel? jezdím s tím 3 roky a odřená kapota stále není.ironpipi píše:Proti kamínkům to možná funguje, ale taky to dře lak na kapotě, takže je možná lepší jezdit bez toho...

- Risa525
člověk může jezdit jak chce ale ani rozestup mu nepomůže...chtěl bych vidět tvé auto po dvou zimách na vysočině a cca 30tis km za zimu!návíc spoustu ran schytáš od aut která projíždějí v protisměru,takže závěrem není nejlepší varianta dělat rozestupy ale nejezdit vůbecGeorgosAc píše:nejlevnejsi a fungující je jezdit s velkym rozestupem..

- Risa525
a víš že mně by to ani nevadilo...prostě bych ho na nějakou dlouhou štreku nasadil a pak jednoduše zase sundal...ale to už je zbytečná debata!!!jedná se tu hlavně o posypanou silnici v zimě...né o pár kamínků v létěDon píše:tak hlavne kaminky neschytas jen v zime takze by jsi musel jezdit s navlekem celorocne.
- Filozof
- Klubové ID: 1044
Mě osobně se líbí ta lesklá folie. Neni to na autě poznat a efekt je ještě lepší. Záleží na ceně. Pokud bych měl fakt dobrej lak o kterej bych se bál asi bych zvolil tuto volbu.risa525tds píše:a víš že mně by to ani nevadilo...prostě bych ho na nějakou dlouhou štreku nasadil a pak jednoduše zase sundal...ale to už je zbytečná debata!!!jedná se tu hlavně o posypanou silnici v zimě...né o pár kamínků v létěDon píše:tak hlavne kaminky neschytas jen v zime takze by jsi musel jezdit s navlekem celorocne.