Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Pískání 530d

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dolby4

#1 Příspěvek od dolby4 »

chci se zeptat,mám e39 530d(135kw) a měl jsem problém s turbem,auto už moc nejelo a když bylo hodně ohřáté(delší cesta pod plným plynem) tak pak od 3000otáček začalo turbo pískat jako kdyby tam byla píšťalka.Nechal jsem turbo zrepasovat a bylo po pískání,ale auto už vůbec nejelo,a po najetých 7000km začalo opět pískat jako před tím,tak šlo zas turbo ven a ty co mi ho repasovali zapomněli seštělovat tu tyčku s matkou u podtlaku.Teď už jede zas jak má,ale pořád to píská :( už to dělá od 1500otáček a pokud ho sešlápnu a turbo pořádně sepne,tak mi připadá že to pískání není tolik slyšet.
Neví někdo co by to mohlo být ? už jsem z toho zoufalej.Někdo říkal že by to mohlo být těsnění mezi svodama a hlavou motoru,je možné že by to mohla být i membrána v tom podtlaku co je na turbu ? Nikde ve výfuku dírka není,není to nikde očouzený a hadice od turba se zdají taky být v pořádku,když to poslouchám v motorovým prostoru tak to jde přímo někde od turba. Díky za veškerý rady
dolby4

#2 Příspěvek od dolby4 »

:?:
Mrzak

#3 Příspěvek od Mrzak »

Tak jak ? nikdo? , mám to samý pískání na E60, turbo se se mnou asi loučí (no nic, jinýho jsem si asi nezasloužil) a nechce se mi hned kupovat nový turbo za 35k. Snažím se tady najít nějaký odpovědi ve starších příspěvcích a zatim nic.
PPetr
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od PPetr »

Taky mě čeká turbo. Akorát že mě už píská i při běžném ježdění. Repas prý stojí cca 8-10 tis Kč. Tak jsem zvědavej.
Mrzak

#5 Příspěvek od Mrzak »

Mě taky píská už i normálně, je to takový ostudný . Dneska jsem to řešil : turbo nový 21.500,- + dph +práce, nebo : jen revize 2500+dph , nebo základní oprava 6-7t+dph nebo : velká oprava 11t+dph (s výměnou středu). Ale chtěli vymontovat a donést (poslat ) jen to turbo. Volal jsem jim tam a řekli, že to nemusí být úplně v hajzlu ať se domluvim na tu revizi , že se uvidí. Tak nevim, shánim další informace, neboť to je min. 3 dny bez auta a je to někde u Brna.
Dan td

#6 Příspěvek od Dan td »

Technické dotazy nepatří do pokecových sekcí, viz pravidla = LOCK :!:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Odpovědět