Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zkušenosti E 36

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Tonicek
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Tonicek »

sorry ze se tak vmesuju ale 316 jak pises neni šestivál ne? .... pokud vím tak šestiválce jsou až od dvoulitru a více. a chipovat benzín? to se mi taky moc nezdá
Dan td

#42 Příspěvek od Dan td »

Hlavně neber vážně, co ti tu poradí jeden nebo dva " odborníci ", abys potom nečipoval šestivál 316i nebo se neřídil jen tím, co říká ( slušně řečeno trochu nepřesně ) koty :lol:

Projeď si fórum, je to tady milionkrát řešené téma, proto ti tu už moc neporadí lidé, kteří k tomu mají co říct - nechce se jim to psát po sté :wink:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
koty
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od koty »

OK já tu jen říkal svůj názor a že všichni hledíte na výkon tak to fakt nechápu to jezdíte každý den rally aby jste stihly jet v čas do práce ne je to čistě na všech co kdo si pořídí a už jen že někdo má 320 neznamená že je to mrdka jinak mít tu tvou m3 je pěkná věc ale zas není to na každodenní ježdění já ti jí neberu je pěkná ale vybírat s rozvahou na výkon plno lidí nekouká :wink:
Alexru

#44 Příspěvek od Alexru »

Hele ja 316 mam je to me prvni bmw,tak jsem zatim spokojenej,ale byl jsem vozenej v 2.0 2.3 2.5 a v 2.8 a ta 2.8 je proste nejlepsi!ma spotreba tak okolo 8l a ta 2.8 tak min kolem 10 11l zalezi jenom na tom kolik slev u pojistovny uhrajes! :wink:
cabal
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od cabal »

Tonicek píše:sorry ze se tak vmesuju ale 316 jak pises neni šestivál ne? .... pokud vím tak šestiválce jsou až od dvoulitru a více. a chipovat benzín? to se mi taky moc nezdá

jasny, překlep sry :)
Diiego

#46 Příspěvek od Diiego »

Já sem si řikal že by 316 byl šestihrnek :D jak to tak tady čtu tak ta 323i zatim vychází tak nejlíp mezi všema...Dokonce když jsem pohledal tak se našla i mezi novejma modelama. No na výběr mam času dost...nikam s tim nespěchám Obrázek :wink:
koty
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od koty »

vybírej s rozvahou :wink:
Diiego

#48 Příspěvek od Diiego »

No a když teď nebudem koukat na výkon..jak na tom je ten 2.0 motor se spolehlivostí?? tam je rozvod řemenem?? někde jsem slyšel že se nějaký motory dělaj i s řetězem...
koty
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od koty »

no u bmw 6ti válců i 4 jsou řetěz to že tam venku vidíš řemen ten pohání klikovka a žene klimu altík pumpu servo a tyto blbosti a řetěz zas vačky a tak.Uřetězu je známo že je hlasitější no to zas tak není pravda jen lehce záleží hlavně na oleji když dáš řídky tak je jasný že to bude dělat bordel a nejen to krátí se životnost ,u motorů s řetězem se jen kontroluje jestli nevydává v rozmezích otáček dívný zvuk pak jeho volnost a jak je oběhanej dá se říct že je to bez údržbová záležitost u těch lidí co nejezděj jak prasata a zbytečně nevytáčej motor jedou prostě v klídku
koty
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od koty »

jinak 2.0 je 6ti vál stejnej blok jak u 2.3 2.5 2.8 asi myslím a životnost motoru je podle chování těch 400000 vydrží v poho,6ti válce ti vydrží déle jak 4 válce a už jen u 6ti válce se ti zalíbí ten klidný chod oproti 4 .Na ty 6ti válce se dávaly i časování ventilů něco jako u hondy vtec tak tady je vanos ale jen dle ročníku ty první to neměli roky přesně nevím ale je to do 92 myslím a pozná se to podle boule na hlavě motoru to je ono
koty
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od koty »

sry od překlep od 92
Odpovědět