Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
PROSÍM O POMOC!!! 530d
Zdravim, chtěl bych se zeptat jestli se někdo nesetkal s problémem jako mám teď já...nedávno jsem koupil 530d e39....z auta moc nedšenej nejsem, protože auto táhne jen občas a co se týče dálnice tak 200 je max...auto je upravené od německého úpravce HARTGE a mělo by údajně mít 164kW (doklady o úpravě budu mít tenhle týden, takže to tam skutečně bylo)...nicméně to tomu neodpovídá...jak řikám auto jede jen občas...auto jsem měl za jízdy napíchlé na diagnostice a zjistilo se že váha vzduchu ukazovala míň než by měla...dnes jsem jí vyměnil za origo BOSCH+filtr KN a je to to samé...prosím o radu?
Předem díky Radek
Předem díky Radek
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Buď to nemá naftu nebo vzduch, nebo se dusí. Přečti si můj příspěvek tady :
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight= a potom si zkus sáhnout na ty dvě výfukové trubky.
K té váze vzduchu :
Původní váhu vzduchu asi neseženeš a nový typ potřebuje nahrát do ŘJ motoru jiný (novější) software, aby s ní uměla spolupracovat. To Ti udělají jedině v BMW.
Když tomu hodně přidáš, turbo nad 1900ot/min zatáhne, nebo ne?
Když se podíváš do zrcátka - zakouří to nebo ne?
Když u stojícího vozu zvedneš kapotu, sáhneš na hadice u intercooleru a někdo druhý Ti přidá plyn nad 2500ot/min - je hadice tvrdá? Nesyčí to někde?
Filtr paliva je vyměněn? Středotlaké čerpadlo pod vozem je OK?
Zkus na tyto otázky odpověďět, jinak to po internetu diagnostikovat nejde.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... highlight= a potom si zkus sáhnout na ty dvě výfukové trubky.
K té váze vzduchu :
Původní váhu vzduchu asi neseženeš a nový typ potřebuje nahrát do ŘJ motoru jiný (novější) software, aby s ní uměla spolupracovat. To Ti udělají jedině v BMW.
Když u stojícího vozu zvedneš kapotu, sáhneš na hadice u intercooleru a někdo druhý Ti přidá plyn nad 2500ot/min - je hadice tvrdá? Nesyčí to někde?
OK, takže váhu mám od AUTO RS přesný číslo jako bylo na autě (o softwaru jsem nic nevěděl, že se musí přehrát), co se týče zátahu, tak co jsem pocítil nejvíc to funguje když si řadím sám, mám to cca. 5sekund vytočený kolem 3000ot/min a potom to sešlápnu, tak to jede i na další rychlosti, dále když je to málo zahřátý...hadici intercooleru jsem nezkoušel, ale zítra zkusím...kouřivost jsem od začátku nepoznamenal žádnou( ani když se ptám lidí co jedpou za mnou)...a palivovej filtr jsem neměnil, takže vyměním...a to středotlaké čerpadlo nevím, nicméně diagnostika nic neukazovala, ale mechanik už tento problém řešil na X5...jo a diagnostika byla KTS nikoli origo BMWstarML píše:Buď to nemá naftu nebo vzduch, nebo se dusí. Přečti si můj příspěvek tady :
K té váze vzduchu :
-
- Klubové ID: 2051
Náhodou je...víš o tom něco?[/quoteRadek615 píše:Dencoy píše:Není náhodou v M-paketu,stříbrná a koupena v Praze??
Přímo o BMW nic nevím,měl jsem o něj taky zájem ale než jsem se rozhoupal tak jsi ho koupil ty.
Jenom mě to to zajímalo zda je to on,protože v úpravě Hartge jich moc není.
Tak hlavně ať to dáš brzy do kupy...]