Mám po dlouhé době konečně tu čest Vám představit auti, které se pro mě stalo citovkou. Historie jak to vše vzniklo je dlouhá a taky za to z části může člověk, který mi byl nejlepším přítelem a náš svět odešel vedle mě právě v jednom z BMW při nehodě.
Vytičil jsem si sen, získat BMW M3 E36 3.2 sedana v černé barvě a bílé kůži. Spusta lidí mě od sedana odrazovala, přeci jen jich bylo vyrobeno 1307 kusů a není tak atraktivní, přesto jsem si nedal říct a začal pátrat.
Asi po 2 měsících hledání jsem našel, resp. one mě, Macha. Dlouhou dobou jsem jsem po uzavření předběžné domluvy kašlal na školu a pracoval po nocích a ve volnu. Aby jste byli v obraze, tak studuji doktorát a prostě jsem to na rok zastavil a snažil se vydělat. Chtěl bych tedy touto cestou poděkovat všem, kteří mi dohodili kšefty, především pak Jookovi, všem co mi pomáhali při realizaci (Speedy, Macha) a s opravami ... a nejvíc pak rodičům za trpělivost

Konec oplétaček, auto než se ke mně dostalo prošlo pořádným zatežkávacím peklem, nemyslím teď že by ho někdo prasil, ale nazvěme to problémem s opravou. Auto totiž před tím, než jsem ho pořídil šlo na výbrus kliky a výměnu ojnice. Bohužel nastaly komplikace s ND, krádeže apod. a oprava se nakonec ze 3 týdnů protáhla na 3 měsíce... Ti kdo sledovali můj odpočet, asi ví o čem mluvím

Nicméně, auto už je na dvoře a specifikace zde:
- M3 E36 3.2 sedan, 4/96, černá metaliza (kód 303 - cosmosw), bilý interiér, najeto 156 tisíc, já jsem 3. majitel, pravidelná serviska, doložené doklady o opravách, dovoz Švýcarsko a 2 roky v ČR. Nikdy nebourané, nikdy nejeté v zimě, garážované, sportovní štelovatelé tlumiče KONI, potrubí SuperSprint, koncovka Remus, brzdy BMW, dvouzonová klima, Vanos měněn 20.tis km zpět, odblokované veškeré funkce na velkém BC, BMW radio + CD changer, litá double spike ///M kola včetně páté rezervy (to se nevidí). Nová spojka, olej vždy měněn po 7 tis., zadní křídlo BMW M3 GT rv.98, omezovač do 250kmh
Foto : http://www.podoba.cz/BMW_M3_013.JPG
V současné době mám s autem následující problém(y):
-------------------------------------------
- po opravě motoru teče po zajetí Vanos - srpen pan Hajro, Litomyšl
- malinko něco hvízdá (kompresor klimy, bude novy)
- celá pravá strana je od blatníku k blatníku objetá klíčem (koncem srpna lak)
- levá strana řízení je asi vysypaná tyč ... na geometrii to dnes odhalili, klepe se volant a i po G táhne mírně doprava (do konce srpna bude zakoupeno)
Co přibude:
-------------------------------------------
- již jsem nasadil GT křídlo
- z USA mi dojdou Depo světla + Xenony 5000K + AE Thin line (12.8. přileti)
- možná mračítka origo Rieger
V současné době auto zajíždím, mám nahrkáno jen 450km a ještě jde citít, že si auto sedá po výbrusu. Mám z něj nehorázný respekt, alespoň si zvyknu. Nejhorší bylo sehnat v místech bydliště a zaměstnání garáže, ale po půl roce se nakonec zadařilo. Ještě aby nebylo nic vážného s motorem a budu šťastný.
Nezbývá než abyste mi drželi palce abychom byli oba zdraví a taky hodně najezdili a nikomu se nic nestalo, já se o to budu snažit.
Toť vše a doufám, že se uvidíme na Bigu.