Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nová etapa, M3 doma ! (nove foto)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
cabal
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od cabal »

Dámy a pánové, klubáci.

Mám po dlouhé době konečně tu čest Vám představit auti, které se pro mě stalo citovkou. Historie jak to vše vzniklo je dlouhá a taky za to z části může člověk, který mi byl nejlepším přítelem a náš svět odešel vedle mě právě v jednom z BMW při nehodě.

Vytičil jsem si sen, získat BMW M3 E36 3.2 sedana v černé barvě a bílé kůži. Spusta lidí mě od sedana odrazovala, přeci jen jich bylo vyrobeno 1307 kusů a není tak atraktivní, přesto jsem si nedal říct a začal pátrat.

Asi po 2 měsících hledání jsem našel, resp. one mě, Macha. Dlouhou dobou jsem jsem po uzavření předběžné domluvy kašlal na školu a pracoval po nocích a ve volnu. Aby jste byli v obraze, tak studuji doktorát a prostě jsem to na rok zastavil a snažil se vydělat. Chtěl bych tedy touto cestou poděkovat všem, kteří mi dohodili kšefty, především pak Jookovi, všem co mi pomáhali při realizaci (Speedy, Macha) a s opravami ... a nejvíc pak rodičům za trpělivost :) (Ti si to stejně nebudou číst).

Konec oplétaček, auto než se ke mně dostalo prošlo pořádným zatežkávacím peklem, nemyslím teď že by ho někdo prasil, ale nazvěme to problémem s opravou. Auto totiž před tím, než jsem ho pořídil šlo na výbrus kliky a výměnu ojnice. Bohužel nastaly komplikace s ND, krádeže apod. a oprava se nakonec ze 3 týdnů protáhla na 3 měsíce... Ti kdo sledovali můj odpočet, asi ví o čem mluvím :)

Nicméně, auto už je na dvoře a specifikace zde:

- M3 E36 3.2 sedan, 4/96, černá metaliza (kód 303 - cosmosw), bilý interiér, najeto 156 tisíc, já jsem 3. majitel, pravidelná serviska, doložené doklady o opravách, dovoz Švýcarsko a 2 roky v ČR. Nikdy nebourané, nikdy nejeté v zimě, garážované, sportovní štelovatelé tlumiče KONI, potrubí SuperSprint, koncovka Remus, brzdy BMW, dvouzonová klima, Vanos měněn 20.tis km zpět, odblokované veškeré funkce na velkém BC, BMW radio + CD changer, litá double spike ///M kola včetně páté rezervy (to se nevidí). Nová spojka, olej vždy měněn po 7 tis., zadní křídlo BMW M3 GT rv.98, omezovač do 250kmh

Foto : http://www.podoba.cz/BMW_M3_013.JPG

V současné době mám s autem následující problém(y):
-------------------------------------------
- po opravě motoru teče po zajetí Vanos - srpen pan Hajro, Litomyšl
- malinko něco hvízdá (kompresor klimy, bude novy)
- celá pravá strana je od blatníku k blatníku objetá klíčem (koncem srpna lak)
- levá strana řízení je asi vysypaná tyč ... na geometrii to dnes odhalili, klepe se volant a i po G táhne mírně doprava (do konce srpna bude zakoupeno)

Co přibude:
-------------------------------------------
- již jsem nasadil GT křídlo
- z USA mi dojdou Depo světla + Xenony 5000K + AE Thin line (12.8. přileti)
- možná mračítka origo Rieger

V současné době auto zajíždím, mám nahrkáno jen 450km a ještě jde citít, že si auto sedá po výbrusu. Mám z něj nehorázný respekt, alespoň si zvyknu. Nejhorší bylo sehnat v místech bydliště a zaměstnání garáže, ale po půl roce se nakonec zadařilo. Ještě aby nebylo nic vážného s motorem a budu šťastný.

Nezbývá než abyste mi drželi palce abychom byli oba zdraví a taky hodně najezdili a nikomu se nic nestalo, já se o to budu snažit.

Toť vše a doufám, že se uvidíme na Bigu.
cabal
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od cabal »

Jo a omlouvám se za pravopisné chyby a překlepy typu "vytičil" :) nedávno jsem tady kohosi kritizoval a sám mám hrubky ...
patriot
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od patriot »

Je nádherná, gratuluji ... :wink:

Jen nějak moc závad, ne :idea:
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Pěkná.Ale můj osobní názor je,že bych se vysral na světla DEPO AE a to GT křídlo a nechal ji takhle pěknou v originále.
cabal
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od cabal »

libovka píše:Pěkná.Ale můj osobní názor je,že bych se vysral na světla DEPO AE a to GT křídlo a nechal ji takhle pěknou v originále.

světla je nutno vyměnit právě, protože jsou zažloutlé a mírně naprasklé uvnitř, jedná se o tyto světla :

(1) http://www.ddmtuning.com/images/product ... ry/202.jpg
(2) http://www.ddmtuning.com/images/product ... ry/201.jpg

Prostě cena 5000,- za obě u nás bych se nedoplatil.
To křídlo ještě uvidim, mam ho tam druhý den a ... no udělam ještě druhy víko co mam na stejnou barvu :) a až se naštvu, tak je přehodím
ARMAN

#6 Příspěvek od ARMAN »

no kurva chlape gratuluju!!! :P ja bych na tohle neměl kůlky při škole koupit m3 :D

... jo vic foto neni na škodu :)
Romanis

#7 Příspěvek od Romanis »

Tak to GRATULUJI,konecne ses dockal,ja si na svou budu muset jeste nejaky mesic pockat. :)
ericV8
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ericV8 »

tak konečne ses dočkal bratře, ještě ti jednou gratuluji po netu ... je to opravdu respekt, až se zajede a otevřeš ty vanosy, tak hlavně bacha na tu prdel ... šak to znáš ... :wink:
koty
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od koty »

libová kára to se nevidí bezva tak ať slouží a ty jí :wink:
cabal
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od cabal »

ARMAN píše:no kurva chlape gratuluju!!! :P ja bych na tohle neměl kůlky při škole koupit m3 :D

... jo vic foto neni na škodu :)

díky ARMANe :) fotky mam na rychlo dva dny jsem lital po uřadech a kolem auta, zařizování, takže nebyl čas na pořadny fotky, to uděla UDA nebo někdo kdo ma na to přístroj, ten náš je takovy nic moc :)

- http://www.podoba.cz/BMW_M3_011.JPG
- http://www.podoba.cz/BMW_M3_004.JPG
- http://www.podoba.cz/BMW_M3_005.JPG
ARMAN

#11 Příspěvek od ARMAN »

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

tak hodně km bez nehod a jinych problemů ;)
macam3
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od macam3 »

hezká :D ,ať dělá jen radost
OT:ten supersprint ,máš i střední část?tu s racing katama nebo bez,a cenovka :oops: ??dík za info
cabal
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od cabal »

macam3 píše:hezká :D ,ať dělá jen radost
OT:ten supersprint ,máš i střední část?tu s racing katama nebo bez,a cenovka :oops: ??dík za info

mám středový díl bez katů (s katama je hodně drahý), tento : http://www.podoba.cz/m3/potrubi-supersprint.jpg

svody original BMW 3.2 a koncový tlumič original Remus : http://www.podoba.cz/m3/remus-M3-exhaust.jpg (na obrázku je hodně umouněný, ale ve skutečnosti má najeto snad jen 1000km)
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od matal Moderátor »

Tak též gratuluji.. a teď už jen si zaplatit členství.. :wink: 8)
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
cabal
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od cabal »

matal píše:Tak též gratuluji.. a teď už jen si zaplatit členství.. :wink: 8)

jak poplatím všechny opravy, jdu do toho... 2-3 týdny. Členství je v pořadníku :) ono koupě auta není nikdy poslední investice ... přihlášení, pojištění, přepis, evidenčka, geometrie, servis + ty moje opravy. však to znáte :)
ironpipi

#16 Příspěvek od ironpipi »

Gratulace...ať slouží a spoustu šťastných km...
patriot
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od patriot »

Krásné fotky... No taky bych ho bral, né že ne :wink:
uda

#18 Příspěvek od uda »

kamosu tak jsi se dockal,at slouzi a dela jen
radost :twisted:
cabal
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od cabal »

Obrázek

- ranní světlo je nejlepší
Kelvin
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Kelvin »

Hezoucka, ted v lete si ji uzijes.Hodne bezstarostnych km preju.
Odpovědět