ericV8 píše:pravidelne uz asi 6 let tankuji u Shell ... z vlastni zkusenosti po V-Power auto jede daleko lip nez po 95 a jde to hodne poznat jak na vykonu, tak na spotrebe. Zkousel jsem to i na masine 650 ccm - vyzkou sel jsem V-power a daelko vic tahla od spodu ... nemusel jsem to tak vytacet a spotreba klesla asi o pul litru ... Takze se nebojim zaplatit vic penez za lepsi benzin do auta, ktere mam opravdu rad, kdyz mi to pak min zere a setrim vic motor, nez kdyz koupim obyc benal auto sice jede, je to levnejsi, ale uz to neni ono ....
Pak jeste pro srovnani, kdyz jsme meli z D e39 530D, motor nebyl ani slyset ... po par mesicich jezdeni na "ceskou" naftu delal motor o 50% vetsi kraval ....
ten rozdil ve vykonu auta mezi benzinem Natural 95 a V Power je zpusoben přidani Etylu do V Power a tim i navyšenim octanoveho čisla to je vše, nic vic tam neni ale taky je znamo to že Etyl muže spalet pistni kroužky a nebo pisty.
Teda chlapi, co mám auto, tankuju výhradně u Shellu. Před půl rokem jsem měl problém, auto chvílemi škubalo a dusilo se (psal jsem i dotaz v sekci 5yer), pak jsem přestal tankovat u jedný Shell čerpačky a doteď beru u jiných dvou stanic Shell. A musím zaklepat, je po problému!!! Zdá se, že to bylo opravdu benzínem.. Teď motor seká latinu (a ochcávky )
Ale překvapuje mě, že Shell není moc populární, asi jsem se nechal zviklat reklamou a jménem firmy Budu muset vyzkoušet taky Benzinu
A když jsme ještě u toho, jak to tam funguje? Myslím 95/98/100 oktanů, někdy jsem slyšel, že abys poznal rozdíl mezi 95/100 musí se upravit soft ŘJ, aby využila potenciál 100oktanovýho benzínu..
S tou ř.j. mi to přesně řekli v BMW servisu. Stejně si to autí namýchá palivo optimálně pro chod motoru (e-39). Tankoval jsem výhradně Shell V-Power a zkusil jsem i Racing. Já osobně mám zkušenost takovou, že mezi 95 98 a 100 oktanem vůbec rozdíl nepociťuji. Dokonce jsem ptavidelně tankoval 100 oktan V-Power Racing s tím, že dělám motoru hodně dobře a začalo mi to brát docela znatelně olej. Je tam nějaká sračka, co čistí karbon a na můj motor M54 co má 220 tis. nalítáno to asi nějak vábně nezapůsobilo. Jednou jsem omylem na moravě natankoval u Shell klasiku 95 a můžu upřímně říct, že jela evidentně lépe, než V-Power Racing z Prahy. Podle mě je to o kvalitě čerpacích stanic jako takových a né o kvalitě dodávaného benzínu. Toť můj názor. A po tom, co jsem si tady přečetl vyzkouším též Benzinu 100 oktan. O weekendu nalítám tak 800 km. Tak pak dám vědět..
jak si to auto může namíchat palivo? z čeho? motor si jen upraví chod právě podle toho co do toho naleješ. proto tam můžeš lejt od 91 až po 100 okt. palivo bez toho aby ses bál že to nepojede nebo se to nějak posere.
tak dneska jsem natankoval na Globusu N98.. tak uvidíme jak to pojede... Ale prej maj tyhle tesca, makra, globusy dobrej benzín.. Jinak standartně tankuju na agipu, ale ten jsem nějak nepotkal..
Jinak má zkušenost: Zkusil jsem od Shellu všechny tři druhy benzínu, mezi obyč 95 a V-Powerem jsem rozdíl nepoznal (snad jen pocit že V-Power bude snad opravdu kvalitní), ale co se týká Power racingu (100oktan) tak si troufám říct, že byl cítit trochu rozdíl, motor se probouzel o cca 500ot/min dříve Ale snad jsem si to jen nenamlouval, protože jsem za cenu Power racingu chtěl vidět nějaký výsledky..
Pravidelne krmim svoji e36 323i benzinem zn. Esso Supreme 97 oktanu...necekam sice od toho zadny zazrak, ale mam pocit ze si motor chrochta na spravne vlne...
proste dobre starty, neskube a jde za plynem jak splaseny
já nevim, kvuli luk oilu se mi podpálil ventil... aspon takhle to mechoš oduvodnil...
Na shell v power diesel a obyč diesel jezdí firemní oktávka a pokud natankuju OMV diesel zdá se mi projev lepší...
Do svýho beru agip 98 nebo poslední dobou globus 98 a rozdíl nepoznávám... Dřív jsem bral w power racing asi 4 nádrže, přišlo mi to přidechlý, carrera 100 omv se mi zdála lepší... benzinu jsem nezkoušel, nemá N98, Lukoilu se bojim... takže zbývá agip nebo globus tak jako tak..
Koby píše:já nevim, kvuli luk oilu se mi podpálil ventil... aspon takhle to mechoš oduvodnil...
Na shell v power diesel a obyč diesel jezdí firemní oktávka a pokud natankuju OMV diesel zdá se mi projev lepší...
Do svýho beru agip 98 nebo poslední dobou globus 98 a rozdíl nepoznávám... Dřív jsem bral w power racing asi 4 nádrže, přišlo mi to přidechlý, carrera 100 omv se mi zdála lepší... benzinu jsem nezkoušel, nemá N98, Lukoilu se bojim... takže zbývá agip nebo globus tak jako tak..
A co VERVA. Sice ji nemaji všude ale pojede ti auto dobře. BENZINA ma dokonce atest od ČOI
cau lidi,kdyz us je rec o tom benale mam 1.6 73kw 92vim ze predepsanej benz je 91,ale stejne tam leju 95.mam dotaz muzu tam dat tu vervu od benziny?udela to neco? v patym stupni jsem kdysi videl to porovnavani 95 a 98 atd meli tam asi tri auta a merili vykon na dynamu to treti auto bylo subaru sti a jedine u nej sel vykon samo s tou 98 na horu,jinac tam byl golf a jeste neco a s tima to nedelalo nic..tak nevim poradte chytry hlavicky,neco na tom bude,kdyz nejkej motor si s tim poradi ne?
filozof: verva mě samozřejmě napadla, ale já do toho nechci lejt tyhle 100 oktanový a aditivovaný benzíny, prej to neni pro tyhle stařečky uplně ideální... já na to už prdim, beru prostě agip nebo globus na co narazim když je potřeba tankovat... ze začátku jsem to hrozně hrotil, ale kdybych to ml hrotit dál tak to se mnou asi sekne