Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nezvykle vysoka spotreba
Zdravim vsechny, mam dotaz ke spotrebe me 130i (pred facelift).
Ma najeto teprve 29 tis, koupil jsem ji kdyz mela 19 tis, od te doby uz jsem bral desitky nadrzi a jen asi 2x jsem mel nizsi prumernou spotrebu nez 18l/100 km (vzdycky kdyz vezmu nadrz resetnu pocitadlo prumerne spotreby a pocitadlo ujetych km a sleduju).
Kdyz jsem mel jeste seriove kola 17" (205/50 vsude) tak se mi jednou podarilo dostat na 16, ale jak jsem tam dal 18x8, 225/40 a 18x9, 245/35 tak se mi nepodarilo dostat pod 19. ;( Minulou nadrz jsem jezdil za 21...
Byl jsem na diagnostice tady u Brna v Moravanech, kde se s tim chlapek delal asi 1,5 hodiny a neprisel na nic, rikal ze je vse presne jak ma byt. Motor jede naprosto nadherne, ma i bezvadny chod. Kdyz jsem to srovnaval s kamaradovou 130i po faceliftu tak mi to jede daleko lepe, lepsi odezva na plyn, pocitove daleko vetsi zatah, daleko lepsi zvuk atd... Az na tu spotrebu dokonale auto.
Rozhodne ma vliv i styl jizdy, nejsem zadna brzda provozu, ale kdyz jsem to porovnaval s kamaradem ktery ma S4 B5, tak tam kde ja jedu za 19 on stejnym stylem za 15 a e46 330i snad kolem 13... Kamarad s pofaceliftovou 130i ma 14 a ten tomu dava vic nez ja... Pavel Janda mel dlouhodobou spotrebu 14,6 v testu na AR...
Palivo stridam Blue99, Vervu, Racing, Carreru... Zadne smejdy neberu, ale prijde mi to prakticky vsechno stejne, ve spotrebe zadny rozdil a v dynamice jsem taky nezaznamenal nic zasadniho.
Napada vas nekoho neco prosim? Jsem zoufaly clovek, predem diky.
Ma najeto teprve 29 tis, koupil jsem ji kdyz mela 19 tis, od te doby uz jsem bral desitky nadrzi a jen asi 2x jsem mel nizsi prumernou spotrebu nez 18l/100 km (vzdycky kdyz vezmu nadrz resetnu pocitadlo prumerne spotreby a pocitadlo ujetych km a sleduju).
Kdyz jsem mel jeste seriove kola 17" (205/50 vsude) tak se mi jednou podarilo dostat na 16, ale jak jsem tam dal 18x8, 225/40 a 18x9, 245/35 tak se mi nepodarilo dostat pod 19. ;( Minulou nadrz jsem jezdil za 21...
Byl jsem na diagnostice tady u Brna v Moravanech, kde se s tim chlapek delal asi 1,5 hodiny a neprisel na nic, rikal ze je vse presne jak ma byt. Motor jede naprosto nadherne, ma i bezvadny chod. Kdyz jsem to srovnaval s kamaradovou 130i po faceliftu tak mi to jede daleko lepe, lepsi odezva na plyn, pocitove daleko vetsi zatah, daleko lepsi zvuk atd... Az na tu spotrebu dokonale auto.
Rozhodne ma vliv i styl jizdy, nejsem zadna brzda provozu, ale kdyz jsem to porovnaval s kamaradem ktery ma S4 B5, tak tam kde ja jedu za 19 on stejnym stylem za 15 a e46 330i snad kolem 13... Kamarad s pofaceliftovou 130i ma 14 a ten tomu dava vic nez ja... Pavel Janda mel dlouhodobou spotrebu 14,6 v testu na AR...
Palivo stridam Blue99, Vervu, Racing, Carreru... Zadne smejdy neberu, ale prijde mi to prakticky vsechno stejne, ve spotrebe zadny rozdil a v dynamice jsem taky nezaznamenal nic zasadniho.
Napada vas nekoho neco prosim? Jsem zoufaly clovek, predem diky.
Filozof píše:Nemáš děravou nádrž ?
Známej jezdí s 3litrem kolem 10litru celkem svižne.
Co lambdy a vaha vzduchu ? nemáš v tom nejakej šílenej chip. ?
Nadrz deravou nemam, pod autem jsem nikdy zadnou kaluz nenalezl.
Ciste teoreticky by mohlo byt mozne ze by tam byl chip, ale prvni majitel byla nejaka pani a zda se mi divne ze by tam neco takoveho davala, ja sam jsem to nijak necipoval.
Pocitadlo spotreby ukazuje v jednotkach jak ma a i kdyz trochu nepresne zhruba to odpovida, jak jsem psal v zakladnim postu, tak ja s prumernou spotrebou resetuju zaroven i pocitadlo najetych km a vetsinou najedu kolem 280 na nadrz...
Lambdu i vahu vzduchu mi testovali specialne na diagnostice. Jedine ze by bylo neco spatneho a na diag. se to neukazovalo.
Jandy píše:Zajeď do BMW na diagnostiku, tam mají živé data a jestli pude něco bokem, tak to uvidí i když by auto ještě nehlásilo chybu.
Takze myslis ze tam maji lepsi diag? Asi budu muset, tady v Renocaru za to chteji myslim 2,5k... Ten chlapek, ktery mi ji delal v tech Moravanech rikal ze maji tu stejnou, ale co uz.
V BMW jsem byl (Renocar), typek to se mnou byl projet, jel asi 1 km pekne po rovince na sestku s lehkou nohou s prumerem za 10 a rikal ze to je v pohode, ze pry na diagnostiku nema smysl jezdit...
Tak to bych vydech.
20l/100km. Bych hodil ze skály. Ale esli jezdíš po městě a svižně, tak se to asi dá.. Já osobně bych zhořk..
Něco nebude dobře, to nejni normální.. Taky doporučuji BMW servis. Nějaký 3 litry za servis neřeš. To naleješ navíc do auta za 14 dní provozu..
Esli to zajížděla nějaká hodně šikovná paní, tak .. Nic proti manekýnám, ale prkno a žehlička jim sluší víc, než nové BMW v třílitru..

Něco nebude dobře, to nejni normální.. Taky doporučuji BMW servis. Nějaký 3 litry za servis neřeš. To naleješ navíc do auta za 14 dní provozu..

Esli to zajížděla nějaká hodně šikovná paní, tak .. Nic proti manekýnám, ale prkno a žehlička jim sluší víc, než nové BMW v třílitru..

HAMANN píše:A zkousel jsi jet treba dalku kolik to bere pri ustaleny rychlosti?
Zkousel jsem na dalku a tam se da jet klidne za 13, i kdyz jedu rychle, ale nesmim na to moc slapat, chce to jet konstantne. Jako kdybych vylozene jel na spotrebu - lehka noha na sestku, tak se da jet i za 9, ale na takovou jizdu jsem si mohl koupit fabii junior...
Bohuzel jezdim vetsinou svizne po meste. Na okresce mam uplne stejnou spotrebu jako ve meste protoze tam na to zase vic slapu...
Zjistil jsem, ze otacky nemaji zasadn vliv. Neni problem se dostat na 18 s tim, ze nikdy neprekrocim 4 tis ot, je to hlavne o tom jak na to slapu.
stormer píše:Možná je problém v tom, že jsi se s tim autem ještě nezžil.Jak dlouho ho máš? Benzínové šestiválce od BMW jsou opravdu citlivý na plyn a tudiz na spotrebu.Jestli mas furt plnej knedlik, tak je to asi normální..
Mam ho 10 tis km. Zkusim ho nekomu pujcit... Jinak plnej knedlik neni potreba, ja kdyz tomu davam extremne, tak se mi podarilo kraktodobe dostat na prumer 31, ale to jsem snad nesel pod 5,5 tis otacek.
-
mám 330xi e46 01, jezdím po městě - Brně 40% plný provoz, 60% noční prázdné město, ale spotřebu mi počítá max 11,9, jezdím rychle, rychlé starty/rozjezdy, klima zapnuta. Při kolonách si občas vynuluji a max kam jsem se dostal je 12,4-12,6 (min. jízda po 10minutách - jinak to háže absurda, hlavně při stání - počítá poměr spáleného paliva/ujetých km a u stání je to 0km..), tedy při popojíždění na 1 - 2ku max 13litrů zaokrouhleno u podobného obsahu motoru, myslím že větší hmotnosti a 4x4 pohonu - vychází mí že někde je fakt asi problém.. V Renocaru jsi to řešil s kým (jméno servisního/příjmového technika)?
johny-deed píše:mám 330xi e46 01, jezdím po městě - Brně 40% plný provoz, 60% noční prázdné město, ale spotřebu mi počítá max 11,9, jezdím rychle, rychlé starty/rozjezdy, klima zapnuta. Při kolonách si občas vynuluji a max kam jsem se dostal je 12,4-12,6 (min. jízda po 10minutách - jinak to háže absurda, hlavně při stání - počítá poměr spáleného paliva/ujetých km a u stání je to 0km..), tedy při popojíždění na 1 - 2ku max 13litrů zaokrouhleno u podobného obsahu motoru, myslím že větší hmotnosti a 4x4 pohonu - vychází mí že někde je fakt asi problém.. V Renocaru jsi to řešil s kým (jméno servisního/příjmového technika)?
To se nedivim, v par E46 330i jsem jel a to je spotrebou tezce nekde jinde. Vsak je to taky jedno z nejlepsich aut co kdy bylo vyrobeno... S tim se da jet svizne i za 9. Se ctyrkolkou jsem primo nejel, ale asi to bude podobne (a podle hodnot co pises, to vypada ze je).
O tom "problemu deleni 0" samozrejme vim, ale jak jsem psal, pocitam zaroven ujete km... Navic to si nejde nevsimnout, kdyz je clovek prakticky kazdy den u benzinky... ;(
Pokud se nepletu byl to Hanak, takovej mladej, je to ten jak sedi hned vedle prodeje ND.
-
Petr Hanák, znám, resp. znám natolik že co o bmw řekne, beru to jako fakt, ne názor.. papírově se máš se spotřebou pohybovat kombinovaně okolo 9,5? Ať máš vícero názorů, někde jsem tu viděl info od některého z členů že po Bohunicích je nějaký servis, kde dělají diagnostiky bmw a členům i se slevou. To že to problém je si myslím můžeme vzít jako fakt, hodnoty které jsem psal výše jsou extrémní, realita je okolo 10, vše po městě a noha na plynu, v úterý jsem byl v praze a po dálnici mi to spadlo na 9,2, při výletech po okreskách s pozvolnou rychlostí do 120 (přítelkyně, kochání krajinou) jsem na 8.
Takříkajíc se mi chce zeptat jestli nejezdíš se sepnutými brzdami, dle mne okolnosti jako rozdíly v obutí, náklad, klima, pohony, atd. hrají ve spotřebě rozdíly +/- 2l/100km i při neustále vytočeném motoru (těžká noha) je to blbost, a toho žesprintuješ každou křižovatku by jsi si všiml, ne?
Takříkajíc se mi chce zeptat jestli nejezdíš se sepnutými brzdami, dle mne okolnosti jako rozdíly v obutí, náklad, klima, pohony, atd. hrají ve spotřebě rozdíly +/- 2l/100km i při neustále vytočeném motoru (těžká noha) je to blbost, a toho žesprintuješ každou křižovatku by jsi si všiml, ne?
johny-deed píše:Petr Hanák, znám, resp. znám natolik že co o bmw řekne, beru to jako fakt, ne názor.. papírově se máš se spotřebou pohybovat kombinovaně okolo 9,5? Ať máš vícero názorů, někde jsem tu viděl info od některého z členů že po Bohunicích je nějaký servis, kde dělají diagnostiky bmw a členům i se slevou. To že to problém je si myslím můžeme vzít jako fakt, hodnoty které jsem psal výše jsou extrémní, realita je okolo 10, vše po městě a noha na plynu, v úterý jsem byl v praze a po dálnici mi to spadlo na 9,2, při výletech po okreskách s pozvolnou rychlostí do 120 (přítelkyně, kochání krajinou) jsem na 8.
Kombinovana spotreba je papirove neco pres 9 jak pises (nemam tu ted velky TP).
I kdyby mi to zralo tak jak ma, tak na tvoji spotrebu se nedostanu, E46 330i je v tomto nedostizitelna. Ale za 13l bych byl spokojeny, i 14l bych prinejhorsim prezil.
Ja na krizovatkach nesprintuju, rozjizdim se pomalu, nechci aby mi pneu vydrzely par tisic km.

Kdybys chtel muzeme nekdy zajit na pokec, treba na neco prijdeme.