Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 - Auto sa hybe dole kopcom aj so zaradenou rychlostou!?!
Cavte chalani,
pocuvajte, mam takyto problem ktoremu vobec nerozumiem...
Ide o BMW E39 3.0 diesel r.v. 2002/7. Auto ked zaparkujem aj na len mierne strmejsom sklone a necham tam zaradenu rychlost tak sa auto aj tak hybe.... A hybe sa aj dozadu ked tam je jednotka a aj dopredu ked je spiatocka. Ten pohyb nieje rychly, praveze je veeelmi pomaly a je ako keby sa valce tocili ale hovorim, nerozumiem tomu.
Jednoducho, ked stojim predkom dole a dam tam jednotku, alebo aj spiatocku, tak auto veeeelmi pomalicky zacne ist dopredu a potom take drobne 'hop' a zas veeeeeelmi pomalicky dopredu a zas 'hop' o kusok dole...
Prosim Vas ak niekto mate sajnu co to moze byt tak skuste poradit lebo je to divne a vobec tomu nerozumiem...
Dakujem!
pocuvajte, mam takyto problem ktoremu vobec nerozumiem...
Ide o BMW E39 3.0 diesel r.v. 2002/7. Auto ked zaparkujem aj na len mierne strmejsom sklone a necham tam zaradenu rychlost tak sa auto aj tak hybe.... A hybe sa aj dozadu ked tam je jednotka a aj dopredu ked je spiatocka. Ten pohyb nieje rychly, praveze je veeelmi pomaly a je ako keby sa valce tocili ale hovorim, nerozumiem tomu.
Jednoducho, ked stojim predkom dole a dam tam jednotku, alebo aj spiatocku, tak auto veeeelmi pomalicky zacne ist dopredu a potom take drobne 'hop' a zas veeeeeelmi pomalicky dopredu a zas 'hop' o kusok dole...
Prosim Vas ak niekto mate sajnu co to moze byt tak skuste poradit lebo je to divne a vobec tomu nerozumiem...
Dakujem!
-
- Kontaktovat uživatele:
daweed píše:No ja neviem, ako som uz napisal, mam uz 5te auto a zatial ANI JEDNO sa nehybalo nikdy ked tam bola rychlost, to som az prekvapeny ze sa to hybe tak vela ludom... No nic, ked zistim v com bol problem tak dam vediet.
Presne, taky mi to nedelalo nikdy, to koukam kolika lidem to prijde normalni

By me zajimalo jak bych parkoval pred x lety 156ku u ktere mi v zime zamrzavala rucka takze jsem parkoval jen na kvalt i v kopcich

Martyn píše:daweed píše:No ja neviem, ako som uz napisal, mam uz 5te auto a zatial ANI JEDNO sa nehybalo nikdy ked tam bola rychlost, to som az prekvapeny ze sa to hybe tak vela ludom... No nic, ked zistim v com bol problem tak dam vediet.
Presne, taky mi to nedelalo nikdy, to koukam kolika lidem to prijde normalni![]()
By me zajimalo jak bych parkoval pred x lety 156ku u ktere mi v zime zamrzavala rucka takze jsem parkoval jen na kvalt i v kopcich
Presne tak!

-
ironpipi píše:Pozoruju to jak u mojí E36 tak u Fabie našich, všiml jsem se, že většinou záleží na tom, jak zastavím - pořadí, jestli dojedu na neutrál pak vypnu motor a pak dam rychlost, nebo jestli dojedu s rychlosti a vypnu motor...
co je to za fintu "dojedu s rychlosti a..." myslim ze kazdy pred zastavenim pouzije spojku, kdo zapomene tak POSKOCI. takze nejaka nova metoda zeleznych slepic, ci co?!
me tady i v kopci staci zarazena rychlost na to, abych udrzel auto na miste...
Ja nevim, ja se na to ptal nekde tusim v pokecu o BMW nebo v sekci 3er v topixu spojka. Mi bylo receno v servisu, ze mi de spojka do haje, i kdyz ja to zatim nepozoruju, ale vsim jsem si prave toho, ze do kopce mi to na rychlost neudrzi a co par vterin to o kousek popojede dolu. Vim, ze jeste tak pred pul rokem mi to nedelalo. A opet mi bylo receno znamym, ze to bude tou spojkou.
Ale fakt tomu nerozumim, takze mozna je to uplnej nesmysl, co ja vim. Nevim jestli vubec spojka muze delat neco takoveho. Kazdopadne rucka mi taky brzdi uplne na nic i kdyz byla menena nedavno. Vydrzela chvili a uz zas nejak moc nebrzdi, takze do kopce davam rucku na doraz i rychlost. Ani jedno samo o sobe mi to do vetsiho kopce neudrzi, ale spolecnyma silama to zatim dycky zvladli
...
Ale fakt tomu nerozumim, takze mozna je to uplnej nesmysl, co ja vim. Nevim jestli vubec spojka muze delat neco takoveho. Kazdopadne rucka mi taky brzdi uplne na nic i kdyz byla menena nedavno. Vydrzela chvili a uz zas nejak moc nebrzdi, takze do kopce davam rucku na doraz i rychlost. Ani jedno samo o sobe mi to do vetsiho kopce neudrzi, ale spolecnyma silama to zatim dycky zvladli

Presne to mam aj ja...
A to s tou spojkou asi moze byt, lebo uz ju budem potrebovat menit, ale este za jazdy drzi super, nikdy ani len trosku nepresmykla a to dam na 5ke od 2000 otacok plny plny ked sa do nej opre max krutak...
Ale je mozne ze ked je vypnuty motor tak tam chybaju dake tlaky co na nu tlacia a vtedy uz nema taky zaber nakolko uz by potrebovala vymenit. Cize toto by teoreticky mohla byt ta chyba, akurat by to mal potvrdit niekto kto ma s tym skusenosti a vie povedat, ze ked je motor off tak tam niesu tie potrebne tlaky
A to s tou spojkou asi moze byt, lebo uz ju budem potrebovat menit, ale este za jazdy drzi super, nikdy ani len trosku nepresmykla a to dam na 5ke od 2000 otacok plny plny ked sa do nej opre max krutak...
Ale je mozne ze ked je vypnuty motor tak tam chybaju dake tlaky co na nu tlacia a vtedy uz nema taky zaber nakolko uz by potrebovala vymenit. Cize toto by teoreticky mohla byt ta chyba, akurat by to mal potvrdit niekto kto ma s tym skusenosti a vie povedat, ze ked je motor off tak tam niesu tie potrebne tlaky