Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Nejlepší benzín
no musim říct že nikdy sem na to moc neveřil. že když vemu 98ku nebo nejakej Vpower, že neco poznám.. Ale natankoval jsem u nejaký šafránky normálně klasiku 95tku... a furt se mi zdálo že to nejak netáhne. Jako motor šel v pohodě, neškubal nic. Tak sem si řekl, že zkusím tu vervu. no a ted poprvé co jsem to kdy zkoušel, bych řekl že jsem poznal rozdíl.. že tam malinko možná o proti 95tce rozdíl bude.
Nektery berou slovnaft a ne cepro
. Nicmne taky jsou takove co kupuji od kseftaru, kteri vozi nejaky stary benziny neporcleny apod. - nedavno zas byla nejaka aferka, ze tak tepek "okradl" stat na dani o nekolik milionu.
BTW dane na jedom litru benzinu jsou asi 18kc(spotrebni, dph, ...)+jeste nanej je nejake clo(nebo mozna na ropu), to me prijde usmevne.
Na unicorn me auto jede stejne jak na vervu 100, ale beru tu verva 100, spis pro pocit, na unicorn me totiz rano obcas jakoby chcipalo a ted ne, ale mohlo to byt i pocasim nebo tak.
Co by me ale zajimalo, tak jestli vervu apod. aditivuji na benzince tim, ze tam neco nalijou, nebo to vozi v ruznych cisternach, nebo je to uplne to stejny v blede modrym?

BTW dane na jedom litru benzinu jsou asi 18kc(spotrebni, dph, ...)+jeste nanej je nejake clo(nebo mozna na ropu), to me prijde usmevne.
Na unicorn me auto jede stejne jak na vervu 100, ale beru tu verva 100, spis pro pocit, na unicorn me totiz rano obcas jakoby chcipalo a ted ne, ale mohlo to byt i pocasim nebo tak.
Co by me ale zajimalo, tak jestli vervu apod. aditivuji na benzince tim, ze tam neco nalijou, nebo to vozi v ruznych cisternach, nebo je to uplne to stejny v blede modrym?
- Lion
- Kontaktovat uživatele:
No je vidět, že si asi nenatankoval 2 rozdílný benály. Jen pro pocit změny natankuj 95 okt. a vyjezdi to do mrtě..Pak nalij 98 okt. a ten rozdíl tam prostě cítit musíš. A takovej rozdíl je, když někde natankuješ nekvalitní benál stejné šarže.Blackie píše:Já beru tam kde zrovna jsem a myslim,že je úplně jedno kde....Takový ty keci,že to pak líp jede a podný blbosti.... To řikaj jen ty co o tom vědí,kdyby vám někdo natankoval nějakej "obyč" a pak V-Power a podobně,tak stejně prd poznáte

Lion píše:No je vidět, že si asi nenatankoval 2 rozdílný benály. Jen pro pocit změny natankuj 95 okt. a vyjezdi to do mrtě..Pak nalij 98 okt. a ten rozdíl tam prostě cítit musíš. A takovej rozdíl je, když někde natankuješ nekvalitní benál stejné šarže.Blackie píše:Já beru tam kde zrovna jsem a myslim,že je úplně jedno kde....Takový ty keci,že to pak líp jede a podný blbosti.... To řikaj jen ty co o tom vědí,kdyby vám někdo natankoval nějakej "obyč" a pak V-Power a podobně,tak stejně prd poznáte
Já to právě na ničem nepoznal.... Když sem jezdil k Shellce,tak to bylo stejný jako teď když beru obyč 95... Toť jen můj názor

BMW E34 540iA

-
- Člen Klubu
Martyn píše:Ja hlavne nepochopim proc kua nezverejnej kdo to ojebava?? Proc s tim delaji takove tajnosti:( jinak leju jen Vpower 100 a Carrera 100 a jsem dobrej. Spis pro pocit ze chci davat autu taky to nejlepsi, rozdil nepozoruju..
To je protože mohli mít zrovna při kontrole špatnou várku a kdyby je zveřejnili, tak by je odepsali na hodně dlouho. Protože pro pocit, ze chce davat autu to nejlepsi, by tam už nikdo nejel. Ale ČOIka se tam jistě ráda vrací..

Nejvíc oceňuju OMV to mě přijde, že motůrek si jenom brumlá je tižší a živější. Prý si víceoktanový benžo dováží z Rakouska a nebere od Čepro jako ostatní. Asi to maj vyladěný pro ty německý motory.. A pak je Ok Benzina (malá domů..), kde modernizace prospěla.
Mě se stalo, že po náhodným tankování např. u Agipu, nebo Shellu (protože je mám blízko sebe) jelo auto taknějak "ospalejš" než bych za tu cenu benzínu čekal a zas jindy to bylo úplně supernatural! Čili záleží jak to chytneš, ale řídící jednotka si stím poradí. Motory jsou funkční od 91oktanů do já nevim 105..
Das ist nicht normal.. Das ist, zupa !!
Od te doby co se na českem trhu objevil benzinky značky LUKOIL, tak tankuji jenom tam,postupem času všeci me zname co tak urputně hajili benzin od společnosti Shell taky začali tankovat na Lukoil a už jsem od par lidi slyšel i to že je tam o hodně lepši benal. Ale v Čr ma nejlepši benal Benzina OMW a Lukoil. Shellka dokonce dostala pokutu za klamani zakazka, mezi Naturalem 95 a V Power neni žadnej rozdil, to same se tykalo i u nafty.
Možná už jsem to již psal ale to že v N95 a VPOWERU není rozdíl je blbost. Už jen to jak se ztišil celkovej projev motoru na neutrál je znát. Minulí týden jsem na vaše doporučení zkusil natankovat na benzině, ale tu vervu maj zřejmě jen na benzině plus. Vzal jsem tedy jakýsi blue100 nebo tak nějak a tam jsem tedy rozdíl mezi N95 nepoznal. Včera jsem se stavil pro tu VERVU 100 (98) a tam už je rozdíl znát a cena stajná jako u VPOWER obyč.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo jo. V-power je stejnej jak normál ŽÁDNEJ ROZDÍL.DawletE30 píše:Od te doby co se na českem trhu objevil benzinky značky LUKOIL, tak tankuji jenom tam,postupem času všeci me zname co tak urputně hajili benzin od společnosti Shell taky začali tankovat na Lukoil a už jsem od par lidi slyšel i to že je tam o hodně lepši benal. Ale v Čr ma nejlepši benal Benzina OMW a Lukoil. Shellka dokonce dostala pokutu za klamani zakazka, mezi Naturalem 95 a V Power neni žadnej rozdil, to same se tykalo i u nafty.
Whizkyn píše:Jo jo jo. V-power je stejnej jak normál ŽÁDNEJ ROZDÍL.DawletE30 píše:Od te doby co se na českem trhu objevil benzinky značky LUKOIL, tak tankuji jenom tam,postupem času všeci me zname co tak urputně hajili benzin od společnosti Shell taky začali tankovat na Lukoil a už jsem od par lidi slyšel i to že je tam o hodně lepši benal. Ale v Čr ma nejlepši benal Benzina OMW a Lukoil. Shellka dokonce dostala pokutu za klamani zakazka, mezi Naturalem 95 a V Power neni žadnej rozdil, to same se tykalo i u nafty.
tak to je for

Nevěřil jsem tomu že mezi benzíny bude znatelný rozdíl, ale bohužel už jsem se přesvědčil na vlastní kůži. Asi před dvěma týdny jsem měl období že auto mělo mezery v zátahu a bylo líné. Pozoroval jsem to asi týden a až na pumpu. Když jsem pak natankoval na Benzině, auto začlo jet uplně bez problémů a už týden se problém neopakoval.
Špatný benzín byl z Shellky, ale na tu samou jezdím už dlouho a až dosud nebyl problém.... možná špatná várka.
Tankuju výhradně 95.
Špatný benzín byl z Shellky, ale na tu samou jezdím už dlouho a až dosud nebyl problém.... možná špatná várka.
Tankuju výhradně 95.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé