Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

palivové vedení - náhrada hadice

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
berkelay
Klubové ID: 1823

#1 Příspěvek od berkelay »

Včera jsem po cca 100km jízdě dojel domů, vypnul motor a při výstupu z auta jsem cítil benzín, hned jsem zvednul kapotu a uviděl jsem, že z dílu 11(viz obr.) teče čůrkem benzín, kape to na sání a teče dolů po celém motoru až na zem. Dostal jsem docela bobky a čekal jsem, kdy to celé na horkém motoru blafne :) Zjistil jsem, že ta malá, gumová část je zespodu zpuchřelá a u té spony díra a z té si benál vesele crčel ven.

Otázka je, čím tu 4cm gumovou část efektivně nahradit buď jen dočasně (a dojet si pár kilometrů alespoň do BMW pro origo) nebo napořád. Dnes jsem koupil klasickou hadici (20bar, do 70°C) - mohu ji bez problému použít ? Díky za radu a děkuju taky všem andělíčkům, že mi auto během jízdy nezačalo hořet.

Obrázek
hajdulak
Klubové ID: 1869

#2 Příspěvek od hajdulak »

jasne,kup si kousek palivove hadicky a nahrad ji, HLAVNE aby byla palivova
a ten samej prumer!!!
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3726

#3 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Ta hadice musí být přímo na benzin, nejde ji nahradit hadicí třeba na vodu, páč by ji benzin rozežral a ucpalo by Ti to přívod. Nedávno jsem řešil něco podobného a nakonec jsem skončil v Autecu, kde jsem za 4 cm kolínko na benzín dával 280,- 8O Ale nebylo zbytí, protože hadice u nás prodávané mají průměr jen v sudých číslech, zatímco BMW mělo 7 :evil:
hajdulak
Klubové ID: 1869

#4 Příspěvek od hajdulak »

jo a jeste,je lepsi tam dat origo svorky,jestli jsou puvodni spatne,je tam velky tlak.
a tu hadicku fakt PALIVOVOU jina ti to benzin rozezere....
berkelay
Klubové ID: 1823

#5 Příspěvek od berkelay »

díky moc chlapi, už bych tam narval hadici na vodu, objednám to raději origo u bmw i s těma sponama, pro klid v duši
Odpovědět