Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Pruziny, tlumice a ekonomicke zpohodlneni jizdy

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lolita
Klubové ID: 2364

#1 Příspěvek od Lolita »

Zajimalo by me jestli je mozne vymenit pruziny na aute pri zachovani stavajich tlumicu co tam jsou za pseudooriginalni. Co jsem se dival tak u monroe se dostanu v kelly az na nejakych 700 za kus pruziny a to by docela slo. Ale kdyz bych mel ke kazdy pruzine kupovat jeste tlumic za 2300, tak me, socku, docela jebne. Muzu po vymene pruzin za originalni ocekavat zlepseni vlastnosti co se tyce komfortu nebo to bez tlumicu nema cenu?
Krome pruzin bych jeste nechal menit ty gumy ve kterych jsou ulozeny (loziska) a pridat tam i ty casti pro vychodoevropske cesty. Urcite ty tupe rany pri najeti to diry na silnici zusobuji fakt ty gumy(loziska tlumicu)?

Bude komfort jizdy s monroe o hodne horsi nez s originalnima pruzinama kde se pro zjisteni spravne pruziny musi zadavat i vybava v aute?

Vsichni mi pisou, ze tlumice a pruziny vojety nemaj cenu, tak na tom asi neco bude?

Kamenovat tim, ze bmw jsou sportaky a ne rodinne vozidla me nemusite :) Navic auto se ted plazi fakt par centimetru nad zemi ...
kralik

#2 Příspěvek od kralik »

Zdar Lolito, tak zas o pruzinach. Hele, ja menil pruziny vzadu, neb jsem mel u jedne praskly zavit a tim padem jednu stranu vzadu snizenou o 1,5 cm. Dal jsem tam jine pruziny ze 730 z roku 95, sam mam 740 96 a navic LPG. Vibavu jsem neresil a myslim ze BMW resi vibavou hlavne Nivo a EDC. Protoze jsou jine tlumice pro Nivo, jine pro EDC a jine obyc. Kazdopadne oba zadnou elektriku v aute nemame a tak neni co resit. Pokud u nekoho sezenes nesnizovane pruziny na E38 az po 740i tak je nech prohdit za ty tve snizene. 750 ma jine... Kdyz to bude nekdo vymenovat, tak rvnou uvidi, jestli jsou ta ulozeni v haji a nebo ne a muze je dokoupit. To takova palka neni. A tlumice jsem menil rovnou s pruzinama. Koupil jsem na E Bay od Miele. Puvodni byly na 50% a rozdil je poznat v tom, ze ted mam "mensi lod" tzn ze se tolik nekoliba - je tuzsi. To povazuji za vihodu. kazdopadne treba manzelka zadny rozdil nepocituje :)
Fipo
Klubové ID: 1756

#3 Příspěvek od Fipo »

a co máš za auto lolito?
Regis

#4 Příspěvek od Regis »

740i e38? Kdyztak me opravte. 8)
Lolita
Klubové ID: 2364

#5 Příspěvek od Lolita »

kralik píše:Zdar Lolito, tak zas o pruzinach. Hele, ja menil pruziny vzadu, neb jsem mel u jedne praskly zavit a tim padem jednu stranu vzadu snizenou o 1,5 cm. Dal jsem tam jine pruziny ze 730 z roku 95, sam mam 740 96 a navic LPG. Vibavu jsem neresil a myslim ze BMW resi vibavou hlavne Nivo a EDC. Protoze jsou jine tlumice pro Nivo, jine pro EDC a jine obyc. Kazdopadne oba zadnou elektriku v aute nemame a tak neni co resit. Pokud u nekoho sezenes nesnizovane pruziny na E38 az po 740i tak je nech prohdit za ty tve snizene. 750 ma jine... Kdyz to bude nekdo vymenovat, tak rvnou uvidi, jestli jsou ta ulozeni v haji a nebo ne a muze je dokoupit. To takova palka neni. A tlumice jsem menil rovnou s pruzinama. Koupil jsem na E Bay od Miele. Puvodni byly na 50% a rozdil je poznat v tom, ze ted mam "mensi lod" tzn ze se tolik nekoliba - je tuzsi. To povazuji za vihodu. kazdopadne treba manzelka zadny rozdil nepocituje :)
No praveze kdyz to clovek chce v ETK najit, tak musi zadat jestli ma navi, dsp atd.
Ted me ale doslo, ze vlastne pises, ze mas pruziny od uplne jineho vyrobce nez tlumice a funguje ti to docela dobre.
A konecne - maluje se tvoje zena v aute? :)
kralik

#6 Příspěvek od kralik »

Pruziny jsem tam al stazene z borene E38 na cumak. Z ni mam jen ty zadni, predni jsem mel sve OK. Tlumice pak plynove Miele. Takze Ondra prehazoval pruziny z tlumicu na nove a jsem spokojen.
No a manzelka se v aute nemaluje nikdy :) Protoze se nemaluje vubec... Ale ma ex. tanecni partnerka to zvladala v 7er na kocicich hlavach s prehledem, vcetne ocnich linek :P
Odpovědět