Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

brzdiče

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Peter_C
Klubové ID: 1848

#1 Příspěvek od Peter_C »

Ahoj,neříká se nadarmo že kola dělají auto.. no a za kolama jsou brzdiče a ty by podle mě měli s koly a autem celkově "ladit" jenže já nevím jakou barvu??
pomozte prosím :) hledal sem to tu na fóru a nic nenašel, mám barvu titansilver a kola M3, je to tak trochu vidět i z mého avataru, kámoš mi radil červený, prý se hodí ke všemu...ale pŕemýšlel sem i o černých...stříbrný asi ne ty už jsem na skoušku skusil stříknout na jeden a nic moc.Opravdu nevím.
Uvítal bych i fotku stříbrného auta s červenými/černými brzdiči.
a na zavěr jeden dotaz. budu to natírat asi štětečkem, ale nevím jestli se to nemá potom něčím zalakovat aby se na tom neusazoval moc brzdnej prach a šlo to dobře umejt?
Mockrát díky a přeju hezký den! :wink: :idea:
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od matal Moderátor »

Barvu si zvol jakou chceš,stříbrná vypadá dobře na tmavých autech, červená je taková univerzální,tu má snad každej..
zkus použít zn. Hemerait (nebo jak se to píše) drží dobře i na orezlých brzdičích.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
coupe328
Klubové ID: 94
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od coupe328 »

http://www.subaruclub.cz/graphics/owner ... _638_2.jpg
lakovány žáruvzdornou stříbřenkou duplicolor na kamna-obi kreje to bezvadně,stačí 2 vrstvy,schne to do 10 min.

Mam to nejen na tomto,ale i na minule 328i a vydrzelo to hodne moc,i vysoke teploty
Killca
Klubové ID: 1648

#4 Příspěvek od Killca »

v obi a hornbachu prodavaj primo barevny spreje na brzdice, srtrikal jsem zlutym sve byvale cervene iso,

osobne si myslim, ze te stribrne nejvice bodnou cervene, zlute by byly moc svetle-nekontrastni, stribrne stejne tak a cerny budou v te tme podbehu neviditelne a zelena je na takoveto bmw trochu bazinova

staci brzdice prejet smirkem, poradne ostrikat cisticem na brzdy a udrzi se na nich snad cokoli
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
ironpipi

#5 Příspěvek od ironpipi »

Červená, zelená nebo modrá...
ironpipi

#6 Příspěvek od ironpipi »

ironpipi píše:Červená, zelená nebo modrá...
a ještě bych se nebál zlaté
eric
Klubové ID: 788
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od eric »

Já osobně si myslím,že brzdiče lakovaný na červeno je dosti tuzingová záležitost,pokud nemáš opravdu originální brzdiče Brembo,nebo jinou renomovanou značku,tak je to jen snaha se tomu přiblížit.Dle mýho vypadaj nejlépe buď čistě stříbrné,nebo černé,vypadá to čistě a neorezle,ale zároveň to neimituje žádnou jinou značku :wink:
castro
Klubové ID: 633
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od castro »

pokud ti nepřijdou červené jako pěst na oko, tak bych se jich nebál, ale je fakt jak tady nekdo psal že to používá hodně tuzerů, ale nenechal bych se tim moc odradit...

jinak bude hezká i ta černá když to bude pěkně nastříkáno...

ještě je hodně důležitá jedna věc a to dobré očištění brzdičů...

Pokud je budeš rozebírat a sundavat z auta, což si myslim je nejlepší než to natírat štětcem, tak doporučuju kyselinu chlorovodíkovou ( solnou ) z Hornbachu 40,-Kč/litr a nech to v ní vymáčet tak 10minut... budeš je mít jako nové a pak pak už jen stříkat a stříkat... Nevýhoda je ta že ti to na pár dní znepojízdní auto...
Lolita
Klubové ID: 2364

#9 Příspěvek od Lolita »

Jak je to narocne? Bych si dal ruzove brzdice, jako priprava na budouci ruzove folie a ruzovy lak je to podle me fajn. Ruzove kole k tomu a pneumatiky s ruzovym prouzkem.

Takze na brzdi k strbrnemu auto bud ruzovou nebo modrou.
Killca
Klubové ID: 1648

#10 Příspěvek od Killca »

lolita: to je japonskej styl, nevim jestli se to hodi k baworskejm neturbo vozum
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
castro
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od castro »

Killca píše:lolita: to je japonskej styl, nevim jestli se to hodi k baworskejm neturbo vozum
nevíš co je správnej punk :)
Peter_C

#12 Příspěvek od Peter_C »

Děkuji moc všem za rady, ale je to jasné, brzdiče půjdou na růžovo, hned potom co stříknu na růžovo svoje nové přítlačné křídlo z kartonu a překližky (dělal mi ho jeden vietnamec z tržnice na zakázku), aby mi to krásně ladilo. Myslím že pak budu konečně cool&in.

néé :D to by byla noční můra..no skoušel jsem to o víkendu stříkat tou štříbřenkou na kamna.drží to fajn, ale je to takový nevýrazný a podle mě to vypadá dost kýčovitě ta stříbrna, no nevim =( ...takže půjdu do té červené nebo černé.. nevím ještě :) a že to dělá brembo na červeno vím ale je mi to šumák hlavně aby to vypadalo hezky.

no a k technické stránce věci, myslíte že je to štětečkem blbý? nebo to klasicky stříknout sprejem?? podle mě to bude detailnější tím štětcem a nezaseru si podběh když trochu foukne =) a nebo štětcem první vrstvu a pak to překrýt sprejem...ale zase kupovat barvu i sprej :roll: a sundávat to nebudu i když by to bylo nejlepší... nemám na to čas ,náladu ani podmínky bohužel.. =/
castro
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od castro »

osobně, kdybych neměl možniost to sundat, tak bych se na to vy.... :-)

ja to stříkal několika vrstvama... tak jen pro inspiraci ;-)

Obrázek
j3ykobim
Klubové ID: 1749

#14 Příspěvek od j3ykobim »

castro píše:pokud ti nepřijdou červené jako pěst na oko, tak bych se jich nebál, ale je fakt jak tady nekdo psal že to používá hodně tuzerů, ale nenechal bych se tim moc odradit...

jinak bude hezká i ta černá když to bude pěkně nastříkáno...

ještě je hodně důležitá jedna věc a to dobré očištění brzdičů...

Pokud je budeš rozebírat a sundavat z auta, což si myslim je nejlepší než to natírat štětcem, tak doporučuju kyselinu chlorovodíkovou ( solnou ) z Hornbachu 40,-Kč/litr a nech to v ní vymáčet tak 10minut... budeš je mít jako nové a pak pak už jen stříkat a stříkat... Nevýhoda je ta že ti to na pár dní znepojízdní auto...

Tak sem koupil kyselinu chlorovodíkovou(jen doufám, že bude stačit 1L), na kamna ten žáruvzdornej sprej, měděnou vazelínu proti pískání a o svátkách se dotoho pustim....
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3726

#15 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#16 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od xSAFA »

Čistě pro zajímavost mě zajímá jakou technologií je nápis proveden? :)
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#18 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Samolepka, páč ty čtyřpístky než se ohřejou, tak se dávno schladí :wink:
Peter_C

#19 Příspěvek od Peter_C »

tak po víkendu už jsou brzdiče nalakovaný, nejdřív sem to skoušel osmirglovat odmastit a nalakovat na autě ale je to kurva(!) piplačka takže sem se na to vykašlal a celý brzdiće jsem sundal vzal kartáčem, škrabkou, smirglem, odmastil odmaštovačem na brzdy a pak nalakoval 2ma vrstvama(štétećek) a vypadá to hezky takže jen nezbývá doufat že to dlouho vydrží =) až bude hezky tenhle týden tak umeju kola, navoskuju a dám foto 8)
sonyk02

#20 Příspěvek od sonyk02 »

Tak ukažte kdo máte jaký barvy na brzdách at se můžu něčím inspirovat, zatím se nejvíc přikláním k lesklé černé nebo střibrné.
Odpovědět