Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zkušenosti s 540i e39

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ALMA
Klubové ID: 1616

#1 Příspěvek od ALMA »

Zdravím všechny.Chci si koupit 540i e39 sedan po FL.rád bych s někým pohovořil,kdo má tohle auto o jeho zkušenostech,jízdních vlastnostech auta a tak.Díky
eric
Klubové ID: 788
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od eric »

ALMA píše:Zdravím všechny.Chci si koupit 540i e39 sedan po FL.rád bych s někým pohovořil,kdo má tohle auto o jeho zkušenostech,jízdních vlastnostech auta a tak.Díky
Hele,bylo toho napsáno tady docela dost o 540-tkách,ale ve zkratce.Dostatečný výkon ve všech spektrech otáček,luxusní zátah díky velkému krouťáku,spotřeba v rozmezí 10-18l podle toho,kde a jak jezdíš,průměr tak 12-14l(u vanosu,kterej je po facelift je cca ještě o 1.5l menší spotřeba),na autě se v podstatě nic standartně nesere,bezproblémový auto,ostatní věci,na který si musíš dávat při koupi pozor platí stejně jako u kterékoliv jiné e39(krom motoru) a na závěr,nejlepší,co si můžeš krom M5 přát do e39,je to těžce návykový auto hlavně tím zvukem a zátahem.Takže vřele doporučuji! 8)
ALMA

#3 Příspěvek od ALMA »

Díky,stručně a jednoduše!Teď už jen dobře vybrat!Už se těším... :roll:
eric
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od eric »

ALMA píše:Díky,stručně a jednoduše!Teď už jen dobře vybrat!Už se těším... :roll:
Jenom ti poradím ještě jednu věc,už pár lidí se mně ptalo na 540-tky,i mi posílali různý odkazy na nabídky u nás a v podstatě až na jednu vyjímku to s nabídkou u nás co se týče 540-tek je hodně špatný,strašně malej výběr a člověk se pak nechtěně dostává do situace,že si začíná namlouvat,že mu třeba určitý věci na daným autě až zas tak nevadí,protože vlastně nemá ani moc na výběr.Prvně ti doporučuji nebát se za auto vysolit průměrnou nebo spíše lehce nadprůměrnou cenu,než si koupit totální oholenku a pak to postupně dovybavovat.540-tky si docela dost drží cenu,když jsou v perfektním stavu a zajímavé výbavě,stačí se kouknout na něm.str.,pokud budeš chtít nějakou pěknou a třeba jako bonus dokonce i v manuálu,což je ještě více ceněný,tak za to vytavíš min. od 200tis.kč výš.Nevím,jakej počítáš na to mít rozpočet,ale pokud máš trochu víc peněz,tak si radši nech dovézt nějakou voňavku s venku a hlavně od zkušenýho dovozce,tady na klubu je všeobecně známej člověk s nickem M3maniak,má 100% recenze,takže jistota dobré investice,opravdu se ti to vyplatí,je to lepší,než spoléhat na náhodu,že na něco dobrýho natrefíš sám :lol: 8)
ALMA

#5 Příspěvek od ALMA »

O M3maniaku už jsem tady četl a myslím si,že se na něho určitě obrátím.Rozhodně nechci žádnou bouranou olítanou socku!U nás není v podstatě z čeho vybírat.V Německu pár pěkných kousků je,jak jsem koukal.Nemám čas pořád sedět u netu a sledovat,co se kde objeví.Jen by mne ještě zajímalo,jaké je řízení u 540?Kamarád říkal,že prý u osmiválců není hřebenový a že prý to není úplně to ono...Ale sám neví,protože se s 8válcem nevezl...Prodávám tady 328i coupé,tam je řízení i podvozek super!Ale u tý 5tky prý podvozek taky super,ale řízení trošku slabší...Co Ty na to?Díky
eric
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od eric »

ALMA píše:O M3maniaku už jsem tady četl a myslím si,že se na něho určitě obrátím.Rozhodně nechci žádnou bouranou olítanou socku!U nás není v podstatě z čeho vybírat.V Německu pár pěkných kousků je,jak jsem koukal.Nemám čas pořád sedět u netu a sledovat,co se kde objeví.Jen by mne ještě zajímalo,jaké je řízení u 540?Kamarád říkal,že prý u osmiválců není hřebenový a že prý to není úplně to ono...Ale sám neví,protože se s 8válcem nevezl...Prodávám tady 328i coupé,tam je řízení i podvozek super!Ale u tý 5tky prý podvozek taky super,ale řízení trošku slabší...Co Ty na to?Díky
No tak je jasný,že 3-er v kupíčku bude v zatáčkách lepší,obecně 5-er není moc na honičky po okreskách.To řízení,nevím no,jak jseš na tohle náročnej,mě to příjde naprosto v pohodě,sice třeba v Alfě 156,co jsem měl kdysi bylo to řízení daleko přesnější a strmější,ale i na tý 5-er mi to příjde v pohodě.Taky záleží,co tam budeš mít za podvozek,každopádně by to chtělo min. origo M-Packet,jsou tam tužší tlumiče,je to o něco málo nižší,tužší a silnější stabilizátor,takže celkově to bude o dost lepší.Ale prostě mě to příjde v pohodě,nic s čím bych se zabejval,taky je rozdíl držet v ruce ten obyč 4ramennej lavor od autobusu narozdíl od M-kovýho volantu,záleží,co tam budeš mít za kola,jak velký atd..,spousta aspektů.Vím z recenzí,že prakticky jediná slabina u 8-válců je to maticové řízení nebo jak tomu říkaj,ale v praxi to prostě nepociťuju.Ale jinak ta váha je znát,je to prostě kus auta,nó! :lol:
Odpovědět