Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

KLIMA

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Zdenda_8
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Zdenda_8 »

Ahoj , mám dotaz , nejde mi klima.Náplň není.Nemůžu bez náplně ani vyzkoušet kompresor.Auto jsem s touto poruchou už koupil.Nyní začíná sezona a v černý kůži se nechci upíct :lol: . Potřeboval bych buď nějakej tip , co mám udělat , kam mám zajet , kdo by mi mohl poradit , čím začít ..Myslel jsem nejdřív zkusit hadice nebo něco podobnýho , naplnit novou náplní mi přijde jako nesmysl, protože to asi samo od sebe neuteklo..Jedině bych tím za 1000kč mohl možná vyzkoušet chod klima kompresoru :). Takže čím by to třeba mohlo být atd. Díky za tipy a rady :wink:
Birkoff
Klubové ID: 989

#2 Příspěvek od Birkoff »

Zajeď někam kde to plní, nech si to vyvakuovat, naplnit barvou a chladivem a uvidíš. Jestli zase uteče, tak alespoň bude vidět kudy (barva). Jinak nemáš šanci to najít, zvlášť když to bude utíkat velice pomalu a chlima nepojede třeba až za několik týdnů. Pokud to bylo rozebraný tak bych ještě nechal zkontrolovat olej, ať nezničíš kopresor.
Killca
Klubové ID: 1648

#3 Příspěvek od Killca »

ono klima u e46 je nejaka zajima, bylo mi receno ze funguje az od nejake teploty a jeste by melo svitit slunce, protoze pod ofukama predniho skla jsou nejaka slunecni cidla, pak teprve poradne jede, ale nevim to na jistotu

jinak musis zajet nekam kde plni klimy a oni ti tam sceknou netesnosti a pomohou poresit problem, jsou na to specializovany

jinak si myslim ze ji proste nekdo vypustil, nekdy to lidi delavaj na zimu
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

Killca píše:jinak si myslim ze ji proste nekdo vypustil, nekdy to lidi delavaj na zimu
Ty znáš někoho kdo na zimu vypouští klimu? 8O Já teda ne :roll: A přijde mi krajně nepravděpodobné že by ji někdo jen tak pro nic za nic vypouštěl.

Buď prostě někde bude netěsnost což zjistíš při naplnění a následném kontrolování a nebo někdo musel rozpojit kvůli nějaké opravě/výměně systém a už ho nenaplnil...

Zjistíš to jedině tak jak tu ostatní radí :wink:
Killca
Klubové ID: 1648

#5 Příspěvek od Killca »

no, ja prave mam takove zkusenosti, jinak bych si takovou blbost nedovolil vypustit z ust :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
Zdenda_8
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Zdenda_8 »

No nevypustil to určitě, prej to uteklo někdy v létě a neměl čas se tím zabývat, takže nikdo nic nevypustil umyslně..Je tam nějaká pálka kromě kompresoru ,co by mě mělo znepokojit ?Asi to zkusím napustit s tou barvou , jenže aby vůbec někdo věděl jak se k těm trubkám dostat . Vím že tam jsou u chladiče a vedou kolem motoru směrem k palubce a jsou snad v takovým jakoby husím krku . víc nevím :?
Birkoff
Klubové ID: 989

#7 Příspěvek od Birkoff »

V tomhle případě bych ji asi opravdu napustil s tou barvou a zažal hledat. Určitě to nebude jednoduché, ale pravda je že najít se to dá.
Odpovědět