Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ESP(DSC) a BMW

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Player1
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Player1 »

Vždycky se mi osvěčilo ubrání plynu, když už se zadek utrhl. Auto se pak v pohodě chytlo.
assassin_tl
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od assassin_tl »

Player1 píše:Vždycky se mi osvěčilo ubrání plynu, když už se zadek utrhl. Auto se pak v pohodě chytlo.

no ja co se tak szivam se zadokolkou a zkousim tak jsem nedavno na mokru kola utrhl, kontra a ubral, ono se to chytlo ale tim to hodilo auto druhejma dverma napred.... tak sem myslel jestli je nejaka finta na to aby to neprekmitlo... myslim ze drzet to v "driftu" dokud auto nezrychli a tim se to srovna je mozna lepsi metoda... ale asi i tak to chce ubrat ale furt akcelerovat ne brzdit... no budu se ucit dal... uvidime co z toho bude (jako zakladatel tematu to ale netrenuju)
addpar

#23 Příspěvek od addpar »

Rudyno píše:Chlape tak ja te videl, resp uz len to tvoje opustene auto. Auto dle miho nazoru bylo v poklidu pojizdne.. skousel jsi ho vubec rozjet?
ale jak jsem videl to auto tam tak jsem si rikal ze ti nekdo vjel do cesty nebo tak.. ale to jsem fakt necekal ze pri jezdeni z pruhu do pruhu hodis auto a po vodis ho 30metru po poli... si fakt c*rak tohle udelat autu... jsem tam jel odpoledne/k veceru a na rovny ceste takle auto rozhodit to je teda umeni.
Uz takhle mam nervy ze rozdavaj ridicaky..

Neudelal jsem ten manevr volantem tak prudce,ale ten zadek opravdu ustrelil hafo, ted uz nic nenadelam, jen si musim davat bacha a jezdit opatrneji a takovy veci zkouset max. na parkovisti.
addpar

#24 Příspěvek od addpar »

assassin_tl píše:no tohle je podle me uvazovani absolutne mimo... neuridim auto bez elektronickejch asistentu tak ne ze "zvolnim" umerne tomu co umim, ale radsi se poohlidnu po autu s elektronickym asistentem... jako ESP dokaze hodne, ale fyzikalni zakony taky "neochcije". S tim ESP to pak ulitne taky, ale ve vetsi rychlosti a bude to o dost vetsi rana... radsi bych zkousel v mensich rychlostech a v min nebezpecnejch mistech... treba okruh v sosnove:) a na mokru to na limit s jistotou dostane malokdo.. to se podle me neda:)

Rekl bych ze pokud na to clovek ma nebo ma moznost si vybrat mezi autem s ESP nebo bez ESP,tak rozhodne S. Ale kdyz ho nemam,tak proste pojedu pomaleji ("zvolnim" jak rikas).
Kuaja

#25 Příspěvek od Kuaja »

nešťastnému řidiči, který má mizerně sedící e39 a chtěl by fakt radši něco pořádnýho bych doporučil spíš to, aby okamžitě vrátil papíry a až se mu to trochu srovná v hlavě, ať začne řídit - dřív než rodičům rozbije ještě několik aut a pak někoho zabije.
myslím, že bys klidně rozflákal i KITTa, kterej řídil sám - tohle už musí být opravdu vrchol hlouposti a ignorace ani ne fyziky (jako vědy a nějakých znalostí) jako spíš mechanických principů fungování tvého těla na zeměkouli.
Jinak jestli myslíš, že jsi v 80kmh dostal s dvoulitrovou pětkou akcelerační smyk až zadní náhon shodil ze silnice, tak je to blbost - zřejmě bys tam umělecky poslal i Imprezu.

Tohle by měl být ten řidičák na zkoušku - prostě si teď zase na dva roky od řízení odpočinout a pak si dát o něco vyzrálejší další pokus.

pardon, že zase dost přeháním, ale docela mě mrazí, že takovou osobu ve velkým autě můžu i já potkat v provozu :roll:
Kuaja

#26 Příspěvek od Kuaja »

addpar píše:.. jen si musim davat bacha a jezdit opatrneji a takovy veci zkouset max. na parkovisti.

abys na tohle přišel, tak jsi musel rozflákat auto ????
kdyby jsi někoho sestřelil v protisměru - to bys mu tohle řekl taky????
addpar

#27 Příspěvek od addpar »

Kuaja píše:
addpar píše:.. jen si musim davat bacha a jezdit opatrneji a takovy veci zkouset max. na parkovisti.

abys na tohle přišel, tak jsi musel rozflákat auto ????
kdyby jsi někoho sestřelil v protisměru - to bys mu tohle řekl taky????

Pred tim manevrem jsem se podival jestli tam nikdo neni,to mi mozna nemusis verit,ale ja jsem si jistej. Vypada to jak kdybych vedel,ze to tak dopadne,jenze ja jsem si to proste nepripustil,ze to muze az takto dopadnout...To,ze jsem ho rozflakal me samozrejme sere.
addpar

#28 Příspěvek od addpar »

Kuaja píše:nešťastnému řidiči, který má mizerně sedící e39 a chtěl by fakt radši něco pořádnýho bych doporučil spíš to, aby okamžitě vrátil papíry a až se mu to trochu srovná v hlavě, ať začne řídit - dřív než rodičům rozbije ještě několik aut a pak někoho zabije.
myslím, že bys klidně rozflákal i KITTa, kterej řídil sám - tohle už musí být opravdu vrchol hlouposti a ignorace ani ne fyziky (jako vědy a nějakých znalostí) jako spíš mechanických principů fungování tvého těla na zeměkouli.
Jinak jestli myslíš, že jsi v 80kmh dostal s dvoulitrovou pětkou akcelerační smyk až zadní náhon shodil ze silnice, tak je to blbost - zřejmě bys tam umělecky poslal i Imprezu.

Tohle by měl být ten řidičák na zkoušku - prostě si teď zase na dva roky od řízení odpočinout a pak si dát o něco vyzrálejší další pokus.

pardon, že zase dost přeháním, ale docela mě mrazí, že takovou osobu ve velkým autě můžu i já potkat v provozu :roll:

nevim co je to KITT a nevim co mas na mysli akceleracnim smykem...proste jsem najel do protismeru a pak zase nazpet a zadek byl vprdeli,uz nema cenu abych to tady po desate rikal,jak a co se stalo...

V hlave uz to srovnany mam,bohuzel se ale plati i za to,kdyz jen jednou udelam a vymyslim nejakou blbost...
Kuaja

#29 Příspěvek od Kuaja »

to jak to mas v hlave srovnany jsi dokazal tou nehodou - totalni DUKAZ MÍSTO SLIBŮ :!:

kdyz to hodne zjednodusim, tak jsem ti psal, ze na tuhle nehodu mel zadni nahon minimalni vliv, ESP bys se svoji vyzralosti byl urcite schopen preprat a rozsekal bys proste jakykoliv auto - jen mozna nekde jine - holt kdyz v hlave chybi..

verim ti, ze jsi si prohlidl peclive celej usek, kterej si preletel v hodinach a jeste sis urcite peclive vyhlidl misto, kde nikdo nestal, abys to tam narval do škarpy a ještě než jsi něco udelal, tak jsi vedel, ze nezustanes nastorc silnici, ale radsi to vyzrale rovnou skulis pres boudu do skarpy.

podle toho, jak tady s tim jeste vyskakujes, tak je opravdu skoda, ze si nedostal pres rypak od airbagu nebo od otce, protoze zustavas presvedecenej o tom, ze to vlastne neni tvoje chyba - ale to mokro, kluzko, zadni nahon, spatny auto, tezky misto ... nejak ti naprosto uniká, žes to totálně podělal ty a jen ty, protože na takový větší a silnější auto asi nemáš hlavu.
addpar

#30 Příspěvek od addpar »

Kuaja píše:to jak to mas v hlave srovnany jsi dokazal tou nehodou - totalni DUKAZ MÍSTO SLIBŮ :!:

kdyz to hodne zjednodusim, tak jsem ti psal, ze na tuhle nehodu mel zadni nahon minimalni vliv, ESP bys se svoji vyzralosti byl urcite schopen preprat a rozsekal bys proste jakykoliv auto - jen mozna nekde jine - holt kdyz v hlave chybi..

verim ti, ze jsi si prohlidl peclive celej usek, kterej si preletel v hodinach a jeste sis urcite peclive vyhlidl misto, kde nikdo nestal, abys to tam narval do škarpy a ještě než jsi něco udelal, tak jsi vedel, ze nezustanes nastorc silnici, ale radsi to vyzrale rovnou skulis pres boudu do skarpy.

podle toho, jak tady s tim jeste vyskakujes, tak je opravdu skoda, ze si nedostal pres rypak od airbagu nebo od otce, protoze zustavas presvedecenej o tom, ze to vlastne neni tvoje chyba - ale to mokro, kluzko, zadni nahon, spatny auto, tezky misto ... nejak ti naprosto uniká, žes to totálně podělal ty a jen ty, protože na takový větší a silnější auto asi nemáš hlavu.

Ze jsem TO POSRAL JA VIM MOC DOBRE. Myslel jsem ze mi tady reknete neco rozumnyho nebo ze mate podobonou zkusenost treba ze zimy,misto toho mi rikate jakej jsu kreten. Zkousel jsem neco tam,kde nemam,to uz sem snad taky rikal. ESP je vod toho,aby se ten smyk nedostavil pri uhybacim manevru. Ja jsem nicemu neuhybal.
Cromoly

#31 Příspěvek od Cromoly »

Me daleko vice znepokojuje neznalost zkratky KITT alias Knight Industries Two Thousand jakozto hyperauta s turboboostem ze serialu Knight Rider :)
Rudyno

#32 Příspěvek od Rudyno »

konecne som sa pobavil na prispevkoch.. vidim to tak ze to auto bolo koupene aby babenkam vlhy...
mari

#33 Příspěvek od mari »

Vybral sis na ten mánevr blbý auto :-) pětka v kombiku = největší pravděpodobnost ustřelení prdele, mam to za sebou s E34 touring :-)
assassin_tl
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od assassin_tl »

Kuaja: ja bych ho zas tolik neprudil, ja myslim ze je mu jasne ze za to muze jeho "blbej" napad a ze ho rozbity auto dost sere... kazdopadne mel z prdele kliku ze se nestalo nic jemu ani nikomu jinymu ... sice ti chytrejsi se uci i z chyb ostatnich, my mene chytrejsi se treba poucime z chyb vlastnich ... ja myslim ze priste uz tohle zkouset nebude:) timhle manevrem by asi rozhodil vic aut, velkej kombik asi nebyla ta uplne spravna volba, podle toho co jsem zatim najezdil i s blbou E36 tak jsou "obycejnejsi" auta na tom hur, u bmw je podle me potreba vice opatrnosti kvuli zadnimu pohonu vicemene jen na mokru u silnejsich motoru...

co ja sem se podobnejch blbosti navyvadel kdyz sem byl mladsi a sem tu jen kvuli dostatku stesti a verim ze takovejch je nas vic, ikdyz dneska uz mozna nad timahle "mladickejma kouskama" kroutime nevericne hlavou...
Kuaja

#35 Příspěvek od Kuaja »

Cromoly píše:Me daleko vice znepokojuje neznalost zkratky KITT alias Knight Industries Two Thousand jakozto hyperauta s turboboostem ze serialu Knight Rider :)

přesně tak, z tohodle jde strach :palec: :D
addpar

#36 Příspěvek od addpar »

assassin_tl píše:Kuaja: ja bych ho zas tolik neprudil, ja myslim ze je mu jasne ze za to muze jeho "blbej" napad a ze ho rozbity auto dost sere... kazdopadne mel z prdele kliku ze se nestalo nic jemu ani nikomu jinymu ... sice ti chytrejsi se uci i z chyb ostatnich, my mene chytrejsi se treba poucime z chyb vlastnich ... ja myslim ze priste uz tohle zkouset nebude:) timhle manevrem by asi rozhodil vic aut, velkej kombik asi nebyla ta uplne spravna volba, podle toho co jsem zatim najezdil i s blbou E36 tak jsou "obycejnejsi" auta na tom hur, u bmw je podle me potreba vice opatrnosti kvuli zadnimu pohonu vicemene jen na mokru u silnejsich motoru...

co ja sem se podobnejch blbosti navyvadel kdyz sem byl mladsi a sem tu jen kvuli dostatku stesti a verim ze takovejch je nas vic, ikdyz dneska uz mozna nad timahle "mladickejma kouskama" kroutime nevericne hlavou...

Dekuju ti za rozumnej komentar me situace. Je videt,ze pro me mas pochopeni a je ti jasny,ze jsem udelal blbost z nezkusenosti a neuvedomeni si co se muze stat. Bylo to pro me a je to pro me varovani. Auto jsem si nevybral dobry,misto taky ne...

Nekeri co si mysli,ze auto jsem si poridil kvuli holkam...radsi nebudu komentovat
Odpovědět