Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jak se dá dobře a levně zabezpečit BMW?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Webster

#1 Příspěvek od Webster »

Zdarec, tak jsem si řikal, když už jsem dal takový peníze za auto, tak by bylo dobrý ho i asi pořádně zabezpečit. Nechci si ho pojišťovat proti krádeži ani platit nějaký šílený částky za hlídání.

Zajímají mě nějaké alarmy nebo hlídače, které Vás třeba upozorní na 2km, že se s autem něco děje.

Nevíte, kde si o tomhle přečíst? Montuje něco takovýho i přímo BMW?

Jaký zabezpečení máte třeba vy?
bmwfil
Klubové ID: 687

#2 Příspěvek od bmwfil »

tohle tvrzení
Montuje něco takovýho i přímo BMW?
je v přímém rozporu s "levně zabezpečit"...

Jinak možností zabezpečení maš vícero:
- mechanické (zámky volantu, zpátečky, pedálů apod.) - Construct http://www.construct.cz/
- elektronické (alarmy, imobilisery, pagery, atd.) - tady se mi jeví rozumně alarmy Magicar, které umí i další věci (dálkový start, info o autě atd.) http://www.magicar.cz/
- sledovací systémy - Secar - vyšší cena (2 složky-platba za zařízení + roční paušál) http://www.secar.cz/cz/home
kosh
Klubové ID: 238

#3 Příspěvek od kosh »

bmwfil
Klubové ID: 687

#4 Příspěvek od bmwfil »

To "nepřizpůsobivý" fakír uzme i s autem...
Webster

#5 Příspěvek od Webster »

no jo, ale to se do auta pak nedostanu ani já. :lol:
assassin_tl
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od assassin_tl »

jen jedna moje zkusenost se sytemem kterej " ti da vedet ze se z autem neco deje" mam takovejhle jednoduchej, levnej pager s otresovym cidlem v motorce - kdyz s motorkou nekdo lomcuje, staci silnejsi vitr, hrajou si deti atd a vola mi to na telefon... kdyz ses pobliz auta tak mozna proti obyc zlodejickovi to staci, kdyz to budou profici tak vybehnes a jeste v lepsim pripade dostanes nakladacku... pokud nejsi v dosahu tak informace ze se neco deje s autem taky neni temer k nicemu.. volat policajty kdyz nevis jestli jen okolo neprojel nalozenej kamion... a akorat te tyhle telefonaty stresujou, ja sem to z motorky vyndal a mam klid:)
eric
Klubové ID: 788
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od eric »

Nejlepší "alarm" je jedinej,když to pojistíš proti krádeži,jedině takhle může bejt člověk aspoň trochu v klidu.Sice je fakt,že i když to je pojištěný,tak většina z nás tady má určo i citovej vztah k báwu,kór,když si ho ještě různě povylepší k obrazu svýmu,ale aspoň nějaká kompenzace co se týče peněz je,když ti to vyčórujou.Jinak platit třeba za ty Sherlocky atd..,to jsou strašný palety a nevyplatí se to,když si člověk nekoupí přímo novou káru za mega a víc!Toť můj názor :wink:
assassin_tl
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od assassin_tl »

eric píše:Nejlepší "alarm" je jedinej,když to pojistíš proti krádeži,jedině takhle může bejt člověk aspoň trochu v klidu.Sice je fakt,že i když to je pojištěný,tak většina z nás tady má určo i citovej vztah k báwu,kór,když si ho ještě různě povylepší k obrazu svýmu,ale aspoň nějaká kompenzace co se týče peněz je,když ti to vyčórujou.Jinak platit třeba za ty Sherlocky atd..,to jsou strašný palety a nevyplatí se to,když si člověk nekoupí přímo novou káru za mega a víc!Toť můj názor :wink:
no by me zajimalo kolik bych platil pojistku na E36 za 60tis... a kolik by mi pojistovna dala kdyby ji fakt nekdo ukradl....
Dan td
Klubové ID: 590

#9 Příspěvek od Dan td »

assassin_tl píše:
eric píše:Nejlepší "alarm" je jedinej,když to pojistíš proti krádeži,jedině takhle může bejt člověk aspoň trochu v klidu.Sice je fakt,že i když to je pojištěný,tak většina z nás tady má určo i citovej vztah k báwu,kór,když si ho ještě různě povylepší k obrazu svýmu,ale aspoň nějaká kompenzace co se týče peněz je,když ti to vyčórujou.Jinak platit třeba za ty Sherlocky atd..,to jsou strašný palety a nevyplatí se to,když si člověk nekoupí přímo novou káru za mega a víc!Toť můj názor :wink:
no by me zajimalo kolik bych platil pojistku na E36 za 60tis... a kolik by mi pojistovna dala kdyby ji fakt nekdo ukradl....
Na auta starší r.v.98 dělá ( nebo aspoň loni dělala ) Uniqa tzv. Pov Plus, kde je ručení + krádež. Rozdíl jen ručení a ručení plus krádež je rozdíl v řádu stovek až tisíců za rok. Já to mám na compacta r.v.95, pojistka je s krádeží vyšší o cca 800,-/ročně než bez. U 328 jsem to počítal orientačně, vycházelo to kolem dvojky ročně navíc.
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
jarda
Klubové ID: 1426

#10 Příspěvek od jarda »

Já měl POV Plus rok a teďko jsem si ho sjednal znovu, vyšlo mi to pod 6000 ročně i s tím pojištěním proti krádeži.
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
eric
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od eric »

assassin_tl píše:
Hodně málo,jak tady píšou kluci výše a malá rada:nemá cenu pojišťovat auto na víc,než mají oni ten daný rok v jejich tabulkách,vždy to dělám tak,že se zeptám,kolik má moje auto podle typu a r.v. teď u nich cenu a na to to pojistím.Nemá cenu tam dávat větší částku,i když je třeba tržní,je nezajímají nějaký výbavy,MPackety atp. a na tu jejich částku to pojistíš buď s 1% nebo více % spoluúčastí,to si vybereš podle nabídkové tabulky plateb,co ti nabídnou.Ono jde prostě o to,že ty kurvy tě třeba nechaj pojistit auto klidně i navíc,než má hodnotu,ale v případě krádeže ti vyplatí jenom jejich tabulkovou cenu a né ty prachy,na který máš udělanou smlouvu a podle kterých je vypočítaná i tvoje platba za pojištění.tak na to bacha,to spousta lidí neví :wink:

PS:Jo a taky dělám to,že tam pak zajdu jednou za rok a zeptám se,jestli neklesla cena auta podle tabulek a když jó,tak smlouvu zruším a udělám novou už na menší částku,na mě si ty ku..vy nepříjdou!! :lol:
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od nicoczech »

Kup si botičku...věřim tomu že s tou to fakt nikdo neukradne...
pepino5xx
Klubové ID: 1859

#13 Příspěvek od pepino5xx »

nicoczech píše:Kup si botičku...věřim tomu že s tou to fakt nikdo neukradne...
Jeřáb a šup na korbu, botičku sundají v garáži :)
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od nicoczech »

pepino5xx píše:
nicoczech píše:Kup si botičku...věřim tomu že s tou to fakt nikdo neukradne...
Jeřáb a šup na korbu, botičku sundají v garáži :)
Tak to pak ukradnou všecko...
pepino5xx
Klubové ID: 1859

#15 Příspěvek od pepino5xx »

No samozřejmě, pokud to chcou ukradnout, ukradnout to...
Mike83

#16 Příspěvek od Mike83 »

eric píše:
assassin_tl píše:
Hodně málo,jak tady píšou kluci výše a malá rada:nemá cenu pojišťovat auto na víc,než mají oni ten daný rok v jejich tabulkách,vždy to dělám tak,že se zeptám,kolik má moje auto podle typu a r.v. teď u nich cenu a na to to pojistím.Nemá cenu tam dávat větší částku,i když je třeba tržní,je nezajímají nějaký výbavy,MPackety atp. a na tu jejich částku to pojistíš buď s 1% nebo více % spoluúčastí,to si vybereš podle nabídkové tabulky plateb,co ti nabídnou.Ono jde prostě o to,že ty kurvy tě třeba nechaj pojistit auto klidně i navíc,než má hodnotu,ale v případě krádeže ti vyplatí jenom jejich tabulkovou cenu a né ty prachy,na který máš udělanou smlouvu a podle kterých je vypočítaná i tvoje platba za pojištění.tak na to bacha,to spousta lidí neví :wink:

PS:Jo a taky dělám to,že tam pak zajdu jednou za rok a zeptám se,jestli neklesla cena auta podle tabulek a když jó,tak smlouvu zruším a udělám novou už na menší částku,na mě si ty ku..vy nepříjdou!! :lol:
Co si vzpominam, tak jsem si online zkousel UNIQA pojisteni proti kradezi a vycislili mi hodnotu moji 330ci 2001 na nejakych 700tis a pojistka vysla na nejakych 25tis :lol:
eric
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od eric »

Mike83 píše:Co si vzpominam, tak jsem si online zkousel UNIQA pojisteni proti kradezi a vycislili mi hodnotu moji 330ci 2001 na nejakych 700tis a pojistka vysla na nejakych 25tis :lol:
No ale kdy???Teď má ta e46 330ci r.v.01 cenu tak 300tis.kč.Já to měl u Český spořitelny a minulej rok jsem platil 16tis.kč a hodnotu podle jejich tabulek to mělo 200tis.kč a měl jsem 1% spoluúčast.Ale hlavně,nastavil jsem si platbu měsíčně rovnou i s povinným,kdybych to měl sázet najednout,tak to by bolelo :cry: Prostě pojištění je jediná jistota,jiná neexistuje!
Mike83

#18 Příspěvek od Mike83 »

No ale kdy???Teď má ta e46 330ci r.v.01 cenu tak 300tis.kč.Já to měl u Český spořitelny a minulej rok jsem platil 16tis.kč a hodnotu podle jejich tabulek to mělo 200tis.kč a měl jsem 1% spoluúčast.Ale hlavně,nastavil jsem si platbu měsíčně rovnou i s povinným,kdybych to měl sázet najednout,tak to by bolelo :cry: Prostě pojištění je jediná jistota,jiná neexistuje![/quote]

Tak 3 mesice zpet to bylo, ale ted jsem to zkousel znovu a jenom pojisteni odcizeni stoji nejakych 22 na pojistnou castku 677tis 8O :lol:
eric
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od eric »

Mike83 píše:Tak 3 mesice zpet to bylo, ale ted jsem to zkousel znovu a jenom pojisteni odcizeni stoji nejakych 22 na pojistnou castku 677tis 8O :lol:
A to si zkoušel přes net?Mě jde jen o to,že třeba na to,že by ti pojistili auto na 677tis.kč a platil bys 22t. ročně je to nějak málo,já platil kdysi na pojisku 300tis.kč 27t. ročně.A hlavně ta částka,na kterou to jako hypoteticky pojišťuješ je nesmyslná,tabulková cena pojiš´toven se sice trochu liší od tržní ceny auta,ale né zas tolik.A jak říkám,tvoje auto má hodnotu sotva 300tis.kč podle údajů,který si o tom napsal,tolik už z daleka nestojí ani e46 M3.Takže nevím,pokud tu částku jen tak naklepáváš z domova na net,tak tam si můžeš napsat cokoliv,ale pokud si to budeš vyjednávat osobně a ten daný pracovník před tebou rozbalí tabulky,tak se dostaneš úplně jinam s tou částkou.
Mike83

#20 Příspěvek od Mike83 »

A to si zkoušel přes net?Mě jde jen o to,že třeba na to,že by ti pojistili auto na 677tis.kč a platil bys 22t. ročně je to nějak málo,já platil kdysi na pojisku 300tis.kč 27t. ročně.A hlavně ta částka,na kterou to jako hypoteticky pojišťuješ je nesmyslná,tabulková cena pojiš´toven se sice trochu liší od tržní ceny auta,ale né zas tolik.A jak říkám,tvoje auto má hodnotu sotva 300tis.kč podle údajů,který si o tom napsal,tolik už z daleka nestojí ani e46 M3.Takže nevím,pokud tu částku jen tak naklepáváš z domova na net,tak tam si můžeš napsat cokoliv,ale pokud si to budeš vyjednávat osobně a ten daný pracovník před tebou rozbalí tabulky,tak se dostaneš úplně jinam s tou částkou.[/quote]

Jo tak jasny, ze to tu hodnotu nema...a nenaklepavam to ja, zadam parametry a to mi ten jejich system vyhodi sam tech 677tis :D a kdyz se to pokusim zmenit na neco realneho (300, 250) tak to vyhodi tabulku, ze nejnizsi mozna pojistna castka je na tech 677 :o ale dela to jenom u te Uniqy, tak to maji asi jinak nastaveny.
Odpovědět