Hodně jsem se bavil u toho jak tam někdo v tý druhý stránce urážel dotyčného kvůli vytáčení motoru a že prý, že je nejlepší ho točit do 4800ot. a víc už se prý motoru ubližuje. Tak to asi nejel v TDSku. Tak nevím jestli jsem teda blbej, ale 5000ot je červený pole a končí to 6000ot. A to je prdel dotyčný využívá TDSko přesně jak má a při dvojce nebo trojce 4800ot může minout o setinu vteřiny do 5000ot (čili červenýho pole, prakticky je to asi dva tři cenťáky v omezovači)...
Já jsem byl vždycky pro to hnát tento motor a držet ho v točkách, on se ten motor dokonce zlepší a navrátí se mu vlastnosti, pokud je o něj pečováno. Aby se s tím motorem začlo šetřit, tak od toho tam je pípátko, které ohlásí, že venku je +3°C a pozor na to, že si nepřeje v tuto dobu vytáčet ani do 4 tisíc. Praskání hlavy je jasný, stačí blbinka jako třeba nefunkční termostat a je vystáráno, proto je nutné to chlazení hlídat aby chladil jak má. A diesel, jestli se neohřeje na provozní teplotu? Couračky po městě 5 km s křižovatkama a v létě je uprostřed rafičky a v zimě je jeden z dieslů co dobře topí, narozdíl třeba od TDiček...