Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

jak nabit baterku

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pity84
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od pity84 »

volal jsem do bmw servisu a ptal se co mam delat kdyz mam vybitou baterku tak prej se nesmi baterka vypojovat z auta ze se musi zvednout haupna a tam je + a pak pod podbehem - a tam se ma napojit nabijecka a nechat to dobijet jinak prej se musi zajet do servisu aby tam neco udelali ze mi budou sviti airbagy a nejaky kontrolky jeste nevite o tom neco
pity84
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pity84 »

me se jedna o e38 740i
ironpipi

#3 Příspěvek od ironpipi »

Pokud se ti akumulátor jednou úplně vybije můžeš ho akorát vyhodit, ztrácí svoje vlastnosti... Jinak normálně píchneš nabíječku na + na + a - na - a nabíjíš...
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#4 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Pokud tam nemáš další dobastlená zařízení jako alarm, CB atd. tak se po vyjmutí baterie nestane vůbec nic zvláštního. Pokud je auto delší dobu (cca 5 hodin) bez baterie, může se stát, že se smažou tzv. adaptibilní data motoru a automatické převodovky, zapomene nastavení sedaček, zrcátek a odkóduje se Ti rádio. Ty adaptibilní data se zase jízdou získají zpět, je cca 20 min takové vláčnější, protože "zapomělo" Tvůj styl jízdy. Sedačky a zrcátka si nastavíš, k rádiu máš štítek s kódem na odblokování. Mě se origo rádio po 2 dnech bez baterky při zapnutí odkódovalo, asi si to načetlo z jiných řídících jednotek.

Pokud se toho bojíš, připrav si jinou, i slabší baterii, vyndej pojistky osvětlení kufru a baterie rychle vyměň. Původní baterku dej pořádně nabít a potom prověď zase rychlou záměnu. Pokud to uděláš cca do 30 vteřin (a to se dá), ani rádio se neodkóduje.

V servisu měli pravdu v tom, že je třeba přijet a nechat auto v servisu. Je to pro ně bezpracný výdělek a nějaká chybička se vždycky najde a Ty platíš. Měl jsem baterku venku mockrát u 520i a 530d a nikdy se mi žádné airbagy nebo kontrolky nerozsvítili.

Jo, abych nezapoměl - musíš nastavit čas na hodinách rádia. Ale stanice zůstanou naladěné.
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matal Moderátor »

To jsou keci..nabíječku můžeš napojit příma na baterku nebo v motorovém prostoru u e38 bude vyvod + a - píchneš kamkoliv..na servis se vys**.. :wink:
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
Bzuker
Klubové ID: 1479

#6 Příspěvek od Bzuker »

a co když mám auto odpojené od baterky skoro 3 týdny?
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Leveler »

Já měl auto bez baterky přez zimu ají 4 měsíce a nikdy žádnej problém
Lion
Klubové ID: 865
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Lion »

No a já mám baterku z auta vyndanou vědšinou skoro 5 měsíců a po zpětným nandání do auta se nic nestane. Jen si změním na BC čas, datum apd. Jinak nic jinýho nesvítí a je v pohodě. Vůbec bych se toho nebál. :wink:
mildaso

#9 Příspěvek od mildaso »

já jsem měl teďka problémy s dva měsíce starou baterkou...prostě asi nějakej článek v hajzlu...a tak jsem přes noc napíchnul zapojenou baterku v autě na nabíječku abych ráno nastartoval a bylo to v pohodě...pak jsem baterku normálně vyměnil a všechno je v poho...v servisu,jak kluci píšou,taky musí vydělat....
majklBMW

#10 Příspěvek od majklBMW »

myslim, ze e36 a e38 bude mit trochu rozdil v elektronice. :D ale ani tak by se nemelo nic stat. Ale nabijet baterku v aute taky neni zadnej problem a je to pohodlnejsi nez ji vyndavat.
mika_hakkinen
Klubové ID: 1487
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od mika_hakkinen »

ono je obecně lepší odpojit baterku stačí jeden kontakt, ted záleží na nabiječce, jestli je to nějaké profi provedení, na které si nastavím max proud nebo hlidání maximálního napětí, když toto ta nabiječka nemá může se ti stát že ti baterka přehřeje, vyvře destilka, přebije, prostě ji nesparávnou nabiječkou ještě víc zkurvíš. potom je lepší to mít odpojený od auta, než aby sis ještě odrovnal nějakou jednotku velkým napětím.z nabiječky
Michall
Klubové ID: 1243

#12 Příspěvek od Michall »

Takhle dopadla baterka,kterou jsem měl tři dni na nabíječce a zapoměl na ni.Obrázek Jinak jsem měl auto i týden bez baterky a nic se nestalo(E 39 r.v.1999)
Odpovědět