Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

kdo by treba zapomel ze zacina zima...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
noir
Klubové ID: 3516

#1 Příspěvek od noir »

...tak sem zakonzervoval podvozek...jako u starsich aut kdyz je zachovali se to vyplati...tak jen takovej tip kdyby treba nekdo zapomel zaroven nevim kolik aut to ma)tedy samo BMW...
HAMANN
Klubové ID: 1188

#2 Příspěvek od HAMANN »

Taky se na to chystam, budu s nim jezdit i v zime taky chci aby mi trochu vydrzelo.....
CZAirwolf

#3 Příspěvek od CZAirwolf »

a zakonzervovat znamena co ?
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od paveld »

taky bych to rad do zimy udelal. nemate nekdo tip na nekoho kvalitniho a spolehlivyho z prahy a okoli?
noir
Klubové ID: 3516

#5 Příspěvek od noir »

mel bych Praha - Ujezd nad Lesy..2,5 sprej (Valvoline-Tectyl bodysafe)jeden 25o kc a jeste mi fouknul vyfuk..promazal zamky vse za 1000kc...na pockani...samo...
paveld
Klubové ID: 1931
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od paveld »

noir píše:mel bych Praha - Ujezd nad Lesy..2,5 sprej (Valvoline-Tectyl bodysafe)jeden 25o kc a jeste mi fouknul vyfuk..promazal zamky vse za 1000kc...na pockani...samo...
chapu dobre ze komplet podvozek a dutiny za 2500.- ? a k tomu na pockani za 250 vyfuk nebo jak?
Blackie Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1458

#7 Příspěvek od Blackie Člen Klubu »

Já už mam spodek v cajku,takže se začínám pomalu a jistě připravovat :wink:
Obrázek
BMW E34 540iA :-) E65 745i :D
BMWPower
Klubové ID: 950
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od BMWPower »

Vyplatí se do týhle věci zainvestovat. Auto trpí desetkrát tak míň... :wink:
Já toto neřeším, Ewelína (E24) bude v zimě hezky spinkat v garáži. 8)
ironpipi

#9 Příspěvek od ironpipi »

Já se na to taky chystám, ale jelikož musí auto pořádně vyschnout a zatím je tady u nás škaredě a sem tam sprchne musí to ještě chvilku počkat. Dělat si to budu sám, podvozek je jednoduchej a na dutiny mám vercajk, takže to si udělám taky sám. Jen se chci zeptat, co dáváte na spodek auta, aby to vydrželo pár let a nepopraskalo? Dík. Jinak co jsem se ptal u nás, tak jenom dutiny cca 1200,-Kč.
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od _peper »

Taky mě tohle téma zajímá, chtěl bych to zvládnout před zimou sám.
Je tedy potřeba jen aby byl podvozek suchý? Nemusí se odmašťovat ani obrušovat rez nebo tak něco? Jen natřu ten sajrat na podvozek a necham vyschnout? 8O
http://valvoline.cz/cs/shop/kategorie/8 ... l-bodysafe
MatyACS
Klubové ID: 1587
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od MatyACS »

podvozek a dutiny mám vystříkaný...podle mě se tahle investice sakra vyplatí :wink:
Rejchy Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 510

#12 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

_peper píše:Taky mě tohle téma zajímá, chtěl bych to zvládnout před zimou sám.
Je tedy potřeba jen aby byl podvozek suchý? Nemusí se odmašťovat ani obrušovat rez nebo tak něco? Jen natřu ten sajrat na podvozek a necham vyschnout? 8O
http://valvoline.cz/cs/shop/kategorie/8 ... l-bodysafe
Musíš to nejdříve umýt wapkou a pak nechat uschnout.pokud to neumeješ,tak ti to nebude držet a zakonzervuješ si tou barvou loňskou sůl.Když se to udělá pořádně tak to stačí jednou za dva roky a je to znát na tom autě hodně.
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od _peper »

2 MatyACS: Dělal sis to dám? Nebo tohle dělají někde v Plzni?

2 Rejchy: A pak asi nastříkat všechno kromě výfuku?? Litr té barvy bude stačit na jedno auto?
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od xSAFA »

Na podvozek a podběhy používám zásadně BODY pokaždé co jsem zkusil něco jiného byl jsem zklamaný a všude kam se dá dostat tak použít normál Body z plechovky a štětcem vytvořit pořádnou vrstvu sprej používám jen na těžko dostupná místa, zdaleka nevydrží tak moc... Na dutiny používám spreje k tomu určené výrobce nevím... Jinak jednoznačně doporučuju sundat přední blatníky a vše pořádně vytřít, blatníky v tom spodním místě strašně trpí a usazuje se tam bordel za podběhem. Postup doporučuji následující: auto pořádně vystříkat wapkou a smýt nejhrubší nečistoty, pak jednotlivá místa ještě omýt ručně houbou a vytříř aby tam nebylo žádné bláto a prach, nechat vyschnout a před nátěrem to vždy ještě lehce odmastím. rezavá místa vybrousit, vzít základem, krycí barvou a pak teprve ochranným nátěrem.

Zrovna o víkendu jsem se potkal s majitelem mého bývalého auta a tahle ochrana kterou jsem na tom autě dělal před čtyřmi lety stále perfektně drží. Kdysi sem si to nechal udělat u jedneho hňupa tady od nás co prý je na to machr a pak se na to po roce díval a ten člověk se ani neobtěžoval sundat plastový podběhy :roll: Takže od tý doby si toto dělám rozhodně sám a vím že to mám pořádně...
vilejs

#15 Příspěvek od vilejs »

akurat konzervujem e30.kupil som 6 spreyov bitumenu,2 spreje na dutiny a plechovku vcelieho vosku.uz to robim asi tyzden a oplati sa.s e34 som bol na pumpe a dostal program č3 na umyvarke.tam je aj vosk.dieselom to staci.vsak je to cele mastne kam sa kuknem :D
ironpipi

#16 Příspěvek od ironpipi »

Přesně tak, nejdřív ostříkat vapkou hrubé nečistoty, kde je rez vybrousit a pak odmastit. Když jezdíš za deště, tak by auto mělo tak týden vysychat...To samý když ho umyješ tou vapkou. Dost ale záleží na počasí nebo na tom, kde auto parkuješ (garáž, venku). Jinak na dutiny mám rezistin a na podvozek stále vybírám...
boby06

#17 Příspěvek od boby06 »

ten valvoline vypada slusne.Tyhle znacce verim ale nebyl by lepsi tenhle?

http://www.e-valvoline.cz/?p=productsMo ... 190-BLACK-[-Spray-500-ml-]
Rejchy Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 510

#18 Příspěvek od Rejchy Moderátor »

_peper píše:2 MatyACS: Dělal sis to dám? Nebo tohle dělají někde v Plzni?

2 Rejchy: A pak asi nastříkat všechno kromě výfuku?? Litr té barvy bude stačit na jedno auto?
Výfuk nestříkej,to nemá smysl.kolik spotřebuješ barvy nevím,ale litr ti stačit určitě nebude.Táta to vždy stříkal buď tlumexplastem,nebo BODY-prodává se to v takových kartuších které se našroubují na pistoli.
4am
Klubové ID: 1373

#19 Příspěvek od 4am »

zdar - jak zjistim do kolika mám nemrznoucí směs v chladiči?
děkuju
ironpipi

#20 Příspěvek od ironpipi »

Ten tlumex prý praská? Co je na tom pravdy? Tu nemrzku si nech někde přeměřit, jestli nevíš, jak jí máš namixovanou.
Odpovědět