Ukazuje ekonomer spravne??kdyz se rozjizdim tak mi zmizi za 30 a kdyz jedu a couram se tak tech 8-10 litru na 100 ukazuje to spravne?mam E36 325i.dik za po moc..jak jinak zjistim spotrebuju nez pocitat najety kilometry a pocet litru v nadrzi:(
Ekonomer ukazuje presne to, co BC . A zrovna treba me to sedi celkem presne. Nicmene ze jezdis na couraka je taky dost relativni. Rozdil je, kdyz se budes courat na dlouhejch rovinkach a pak nekde nahoru dolu a sama zatacka. "Prumer" 8-10 jak pises je myslim na 2.5 realnej a nikterak vysokej.
když se rozjíždíš, zmizí ručička za 30l, když stojíš, zmizí ručička za 30l... Prostě to tak je. Je to Aktuální spotřeba na 100km. Např. když stojíš a běží ti motor, tak ti ručička ukazuje spotřebu nekonečně velkou, protože když stojíš tak 100km neujedeš ani ve snu... Já sem se podle toho ekonoměru naučil jezdit za 7 - 8l na 100km (e36 318i) a to nejsem brzda provozu a občas to i protáhnu do červenýho. Myslím že to je věc která se moc nesere a ukazajuje celkem spolehlivě...
jinak co mám vyzkoušeno, tak to chce v noze opravdu velkej cit a pak je možný jet třeba po rovině 90-120km/h, a jen za 5-6l, ale to sou milimetrový pohyby nohou a spotřeba de o litr sem a sem (alespon podle ekoměru) schválně si to vyzkoušej a uvidíš že se dostaneš i pod těch 8 atd při courání
ja mam ted co se sani pac kdyz mam vyndanou hadici od klapek k vackam, protoze kdyz tam tu hadici mam a mam zahratej motor tak to hupe otacky a takhle ne ale prej mi muze narust spotreba..nevim no.
twigac píše:ja mam ted co se sani pac kdyz mam vyndanou hadici od klapek k vackam, protoze kdyz tam tu hadici mam a mam zahratej motor tak to hupe otacky a takhle ne ale prej mi muze narust spotreba..nevim no.
Kruci to je zatrolená hlavolamka , nicméně ta spotřeba si myslím, že je dobrá.
twigac píše:ja mam ted co se sani pac kdyz mam vyndanou hadici od klapek k vackam, protoze kdyz tam tu hadici mam a mam zahratej motor tak to hupe otacky a takhle ne ale prej mi muze narust spotreba..nevim no.
Koukám jako blázen, že majiteli BMW jsou už i děti ze základní školy... No ale pokud na základku nechodíš, tak je docela smutné a pro tvoje bývalé kantory zcela neomluvitelné, že jako dospělý člověk nejsi schopný utvořit ani jednu jednoduchou větu...za tohle by ses měl stydět...
Promin ale sem v praci a neni moc casu.Hlavne sem z toho nechtzel delat slohovku..tak znova.U vyfuku z vacek vede hadice az pred klapku sani..vedou tam dve pro upresneni(jedna je širší) a kdyz tu dotyčnou hadici vytáhnu tak mi zahřátej motor nehoupe, ale když ji dám jak ma být tak mi houpe a docela dost.a mechanik mi rikal prý ze to nevadi ale že mi může vzrůst spotřeba.tak se ptam jestli je to možný..a jestli to ekonomer ovlivni nebo ne.O vikendu sem najezdil pres 100 km a benzin zmizel jak para na hrnec:( tak se ptam..diky za odpoved a omlouvam se za predeslou nesrozumitelnou otazku.diky