Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Top druhovýroba...

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
pmaryska

#1 Příspěvek od pmaryska »

Tak mě jednoho večera napadlo, že by nebylo špatný udělat takovou malou anketu co se týče náhradních dílů z druhovýroby... přece jen, ne každej z nás má na to, aby si pořizoval vše origo BMW.

Prosím jen zastánce typu "druhovýroba tam nepatří, kupte si spíš nějakou škodovku " aby nepsali tyto názory sem do toho tématu... je to čistě druhovýroba... každej ví že originál je nej, ale ne každej si to může určo dovolit.

A ještě jedna věc...když budete hlasovat tak pokuď to bude možný, napište zkušenosti s touto značkou, co od nich máte a na jakej typ BMW máte :wink:
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Jak si mám vybrat v hlasování mezi Febi a Ferodo, když každý vyrábí jiný sortiment ???
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od xSAFA »

Promin ale todle nemá moc smysl :roll: Jak jiz zminil kolega nademnou nektere firmy se neda srovnavat protoze kazda vyrabi neco jineho. Nehlede na to ze tim tam spoustu znamych vyrobcu chybi :roll:
pmaryska

#4 Příspěvek od pmaryska »

proto sem tu dodal, že máte napsat jakej díl od výrobce máte....
a je tam další řádka " Jiné..."
vilejs

#5 Příspěvek od vilejs »

chcel som dat hlas febi,pouzivam od nich veci a su v poho.ale nejak sa nato neda kliknut.
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od xSAFA »

No ono je to tezky nejakou oblibenou značku nemám na podvozku mám díly od Febi, Meyle, Lemforder, kladky motoru Febi, visku Meyle, brzdy ATE, vodní pumpu SKF atd....

Ale musím říct že firma MEYLE na mě působí nejlépe ať už kvalitou balení tak kvalitou zpracování dílů samotných. Ale ono je to těžký třeba zase ATE je špica na brzdy... Nevím no z těch běžných dílů doporučuji Meyle ale myslím že u žádné značky co jsem psal v úvodu člověk nešlápne vedle.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Meyle je dobré na silentbloky a uložení, ale měl jsem od nich náboj předního kola a ložisko odešlo poměrně záhy :-( Teď je tam SKF a spokojenost.
323ti stock condition
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Ozázka zní na oblíbenou druhovýrobu, přitom někteří zde zmínění dodávají do prvovýroby a něktří druhovýrobní jsou lepší než to co koupíte s novým autem.
323ti stock condition
Slid

#9 Příspěvek od Slid »

By mě zajímalo kdo hlasoval jako TOP produkt Starline :lol:

Jinak Top nelze udat, když každý dělá něco jiného :D
Pro mě je nej: Lemforder, SKF, Meyle, ATE, Febi. A dále pak vybírat podle produktu :wink:
mari

#10 Příspěvek od mari »

Francis píše:Meyle je dobré na silentbloky a uložení, ale měl jsem od nich náboj předního kola a ložisko odešlo poměrně záhy :-( Teď je tam SKF a spokojenost.

Super,minulej tejden sem namontoval na předek ložisko s nábojem Meyle. Slyšel jsem na ně jen samou chválu tak mě nestraš.Jak to nevydrží aspoň 50 tisíc tak je to šmejd. Averzi mam akorát na destičky ICER z Kelly jinak je mi to fuk.
Slid

#11 Příspěvek od Slid »

mari píše:
Francis píše:Meyle je dobré na silentbloky a uložení, ale měl jsem od nich náboj předního kola a ložisko odešlo poměrně záhy :-( Teď je tam SKF a spokojenost.

Super,minulej tejden sem namontoval na předek ložisko s nábojem Meyle. Slyšel jsem na ně jen samou chválu tak mě nestraš.Jak to nevydrží aspoň 50 tisíc tak je to šmejd. Averzi mam akorát na destičky ICER z Kelly jinak je mi to fuk.

já si s ložisky zažil své, vše odcházelo po roku :!: dal jsem SKF a pohoda, čili já ložiska už jedině SKF
Slid

#12 Příspěvek od Slid »

jinak třeba žhavičky zase jedině od BERU
mari

#13 Příspěvek od mari »

No tě prdel, jestli to vydží jen rok tak budu nasranej. Záleží kolik najedeš kilometrů ale i tak mě to musí nějakej rok vydržet jinak ať dou němci do prdele. Vim že SKF je klasa ale buď neni na skladě nebo stojí ranec.
Slid

#14 Příspěvek od Slid »

Origo ložisko mě začalo hučet, kámoš v servisu měl zrovna nějakou značku už nevím co to bylo, vím že je chválí a montuje na jiné značky, dal ho tam po 4 měsícíh se ozvalo, dalo se jiné a tohle reklamovalo, opět někde po 6 měsících se ozvalo, nakonec začalo hučet i druhé origo, tak tamto se opět reklamovalo dalo se SKF a na druhou stranu zrovna taky a už je mám asi 2roky na autě a stále klid.A za rok najedu tak 16tis teď.
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Přední ložisko Meyle začalo hučet po 5 tisících km.
323ti stock condition
all

#16 Příspěvek od all »

origináli jsou právě:
Lemförder - čepy atd.
Ate - brzdový systém

lepší než origo je už jen Meyle s jejich Heavy Duty
viz: http://www.mjauto.cz/newdocs/meyletecht ... chtips.htm

jinak origo je kolikrát levnější a hlavně nerovnoceně lepší
mnohokrát jsem se o tom přesvědšil. :!: :wink:
Cossie
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Cossie »

No já hlavně doporučuju, nejdřív než něco koupit v druhovýrobě, kouknout kolik to stojí origo ;-)
ExBMW E39 530iA
Ex BMW E61 525d
ExBMW E39 528i
bmwfil

#18 Příspěvek od bmwfil »

Starline :savle: :savle:
JIP

#19 Příspěvek od JIP »

Já doporučuju Meyle, Febi, Moog, ATE z osobní zkušenosti. Naopak z osobní zkušenosti silně nedoporučuju Delphi a hlavně Starline (ty jsou v konečném důsledku nejdražší). :idea:
pmaryska

#20 Příspěvek od pmaryska »

Tak koukám, že na značkách FEBI, ATE a MEYLE nemúže člověk udělat chybu.. :) dobrý rady :wink: Jinak zrovna tyhle 3 značky patřej u mě taky k těm nejlepším...

S tim, že je někdy origo levnější sem se už taky párkrát setkal...ale zase někdy bejvá druhovýroba kvalitnější...
Odpovědět