Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Automat jak správně s ním jezdit? - oprava převodovky

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
fredy

#81 Příspěvek od fredy »

aha, ted jsem volal do servisu ale řekli mě že to na BMW ještě nedělali, specializují se na MB, tak mě odkázal na Renocar, nemáte někdo představu na kolik to v autorizáku může přijít??? asi to bude raketa :)
Tashiro

#82 Příspěvek od Tashiro »

fredy píše:aha, ted jsem volal do servisu ale řekli mě že to na BMW ještě nedělali, specializují se na MB, tak mě odkázal na Renocar, nemáte někdo představu na kolik to v autorizáku může přijít??? asi to bude raketa :)
slyšel jsem že 70k
fredy

#83 Příspěvek od fredy »

co? myslím výměnu oleje filtru a vyčištění. víc jak 10 tis. s materialem za to přece nemůžou chtít.
Tashiro

#84 Příspěvek od Tashiro »

fredy píše:co? myslím výměnu oleje filtru a vyčištění. víc jak 10 tis. s materialem za to přece nemůžou chtít.
Sorry, mywslel jsem celou... tak to nevím.
fredy

#85 Příspěvek od fredy »

tak jsem tam zavolal a řekli mě toto: filtr je součástí spodního víka, cena bez DPH je 3500,-Kč komplet cena s materálem je prý 10-11 tis. a ptal jsem se ho jestli dělají i průplach měniče, tak mě řekl že to v technologickým postupu nemají takže to nedělají, prý by se to stejně nevyměnilo všechno :) když si vezmu že teda 1 litr oleje stojí 30,-Kč tak mám cca 3300,-Kč za oleje + 4200,-Kč za filtr s daní to je 7500,- Kč za materiál, práce vychází kolem 2500-3500,-Kč je tam záruka a snad i nějaká praxe :) tak myslím že to není nejhorší
KAMIL740
Klubové ID: 1898

#86 Příspěvek od KAMIL740 »

ja jdu ve stredu na vymenu oleje + filtr 3400s dph a praci neni to origo BMW ale kluci co delaji repase automatu
Birkoff
Klubové ID: 989

#87 Příspěvek od Birkoff »

@Tashiro:Určitě máš ZF skříň. To že olej nesmí být červený je pravda, ale na druhou stranu mě udivuje, že tam dávají nějaký Mobil1, když výrobce (potažmo BMW) vysloveně vyžaduje ESSO LT 71141, které koupíš za rovných 200Kč/1l. Takže ceny v BMW nebudu komentovat.

@fredy:BMW chce za výměnu oleje (teď si nepamatuji přesně) asi 6,5tis. Filtr rozhodně není součástí víka, je totiž přišroubovaný zespoda ke "střevům" převodovky. (mluvím o A5S 440Z E39 Steptronic = ZF 5HP24). A průplach dělají (asi jak kde), poptával jsem cenu (výměna oleje+filtru) služby v BMW DE a ti mi napsali, že to proplachují 2x a 3-tí náplň zůstává.

Jinak repasy skříně dělá BMW výměnným způsobem za nějakých 120tis.
fredy

#88 Příspěvek od fredy »

jj myslel jsem to tak ale špatně jsem to napsal, samo že to není na víku :) jinak cena 6,5 tis. je asi dobře ale bez toho filtru, jinak se nemůžou do te ceny vejít
mario42
Klubové ID: 1637

#89 Příspěvek od mario42 »

Birkoff píše: Jinak repasy skříně dělá BMW výměnným způsobem za nějakých 120tis.
Jistě, to se to pak vydělává... Nač se s něčím spravovat (opravné sety jsou běžně k dispozici) , lepší je pořídit fungl novou převodovku za nákupní cenu 4000 dolarů, plus mínus facka (dolar cca 16 kč), strávit tak čtyři hodiny její výměnou a od zoufalého zinkasovat 120 tisíc. To jsou službičky...
Tashiro

#90 Příspěvek od Tashiro »

Takže dnes si ho mám vyzvednout prý, cenu ještě nespočítali a bude dle toho až to projedou, jestli je to vše OK.
Tashiro

#91 Příspěvek od Tashiro »

Tashiro píše:Takže dnes si ho mám vyzvednout prý, cenu ještě nespočítali a bude dle toho až to projedou, jestli je to vše OK.
EDIT: takže teď volali ... kape z toho olej, je prý prdlej chladič ... já se fakt už poseru, eště budu kupovat za 8k chladič ne??? To je fakt na obješení.

Doufám, že se jim to podaří vyspravit a bude to dnes.
Tashiro

#92 Příspěvek od Tashiro »

Tashiro píše:
Tashiro píše:Takže dnes si ho mám vyzvednout prý, cenu ještě nespočítali a bude dle toho až to projedou, jestli je to vše OK.
EDIT: takže teď volali ... kape z toho olej, je prý prdlej chladič ... já se fakt už poseru, eště budu kupovat za 8k chladič ne??? To je fakt na obješení.

Byl tam prý kýbl bordelu, myší a brouků ... :roll:

mario42
Klubové ID: 1637

#93 Příspěvek od mario42 »

Tashiro píše:

Dóbro došli... :roll:
Tashiro

#94 Příspěvek od Tashiro »

Takže v pět si pro něj jedu, museli koupit originál nový chladič, spravit se prý nedá.

Celková cena 58.000,-

Doufám, že teď bude vše OK. Jsem na druhou stranu rád, protože vím, že toto je nové a kdybych někdy Nimroda prodával, tak doufám, že si toto zájemce přečte, že bylo opraveno ve speciálce a za hříšný prahcy :roll: :lol: :lol:

PS: jestli uvidím v blízkosti mýho auta myš, nebo něco co leze do motoru a dělá si tam hnízda za chladičem (nebo jinde) tak to rozdupu, zničím, vypálím, usmažím ... díky týhle havěti se to stalo, ucpali chladič a ten prasknul. :roll: :roll: :?:
fredy

#95 Příspěvek od fredy »

no tak to je pech

Jinak včera jsem jel po dálnici s moji 530d E61 a stala se mě divná věc, v autě 5 lidí, docela jsem smažil a při sjezdu z dálnice po asi 40 km, z mírného kopce najednou nebyl výkon, šlápl jsem na plyn auto ještě podřadilo ale netáhlo, tak jsem podřadil sekvenčkou a najednou to jelo, a od té doby vše funguje jak má... tak nevím co si o tom mám myslet, jestli selhala elektrčonika? protože převodovka řadila a při manuálním řežimu to jlo normálně. stává se to?
fredy

#96 Příspěvek od fredy »

tak už jsem zjistil proč to tak zahaprovalo, s převodovkou to nemělo nic společnýho, ale ted jsem měl auto v servisu že mám někde dirku ve výfuku, myslel jsem že to bude v tom spletenci, ale bylo to v takovém tom sběrači z motoru do turba, je to dvojitý plech :evil: a špatným zacházením od předchozího majitele byl 9x prasklej, proto jsem taky cítil po nastartování výfuk v autě, ty splodiny to nasávalo i zpět do motoru, vzduchový filtr byl pěknej humáč a váha vzduchu taky, v kritické chvíli to už nemělo čistej vzduch a proto to přestalo úplně jet, ted je to už ok, jen ta cena za nový díl /9000/ neorigo se nedělá....
Tashiro

#97 Příspěvek od Tashiro »

Takže jsem 3500 po opravě... v servisu mi vyměnili olej a filtr vše za 3000,- kdyby něco mám volat, čištění zadarmo, jen za materiál (olej) ... takže jsem spokojen.

Z 2-3 to sice škube, ale je to oká, prý to není převodovkou a po výměně se to ale o něco zlepšilo.

Takže jsem spokojen, sice je to cena poloviny auta, ale to je život a hlavně autí je v pohodě. 8)
Odpovědět