Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

kde kupujete díly na své bmw? Výměna silenbloků? kde?

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
all
Klubové ID: 1018

#1 Příspěvek od all »

Kluci potřebuji poradit se značkou náhradních dílů a kde je koupit, popřípadě u koho to nechat udělat.

Mám e36 coupé a M podvozek... tlumiče nové, ale potřebuju pořešit ten zbytek... uložení zadních kol, čepy přední nápravy, prostě aby to ani nebouchlo!

Na svém minulém autě jsem si to dělal sám, měnil pod lisem a tak... ale už mě to nebaví... navíc jsem tam dával čepy DELPHI a ted bych radši nejaký lepší, nejlépe origo.

vím že asi napíšete, zjisti si to v BMW ale nikdy jsem tam nebyl a ani nevim kde to je.. a kolika to stojí... proto možná radu někoho, kdo už tam kupoval takéto věci a kolik za to asi dal, či jaká značka to je....

díky moc...
Marek-is
Klubové ID: 181

#2 Příspěvek od Marek-is »

Doporučuji FEBI je to srovnatelné s origo...
bergos
Klubové ID: 159

#3 Příspěvek od bergos »

e36 už není nejnovější takže tomu už i odpovídají ceny origo dílů, které se už moc neliší cenově od náhražek jiných výrobcu. Ode mne doporučení na origo díly. 8)
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
BMWPower
Klubové ID: 950
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od BMWPower »

origo jsou nejlepší. Jinak já semtam dělám nákupy u kluků z MJauto nebo Autokšeft...
Zatím dodávání v poho a ochota obrovská. :wink:
Killca
Klubové ID: 1648

#5 Příspěvek od Killca »

origo bmw silenty a cepy sou nekdy levnejsi nez jakykoli v elitu nebo autokelly

nevim kde mas nejbliz bmw prodejce? jestli praha nebo hradec kralove anebo nekde bliz
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
all

#6 Příspěvek od all »

já právě dostal dobré reference na zanačku MEYLE
Dělá několik věcí na bmw, které sám výrobce pro bmw nedomyslel, jednoduše meyle zlepší konstrukci dané věci a prodlouží životnost... a jsou i cenově stejné jako febi, mnohdy i levnější... jinak, jak jse jmenují origo věci? jako třeba značka čepů?
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xSAFA »

Nakupuju vesměs z MJauto, přes přepravní firmu to tu mam vzdy do dvou dnů. Jinak FEBI a MEYLE jsou co jsem slyšel kvalitativně srovnatelné s originalem...
Miguel
Klubové ID: 1507

#8 Příspěvek od Miguel »

Čepy na ramenou jsem dělal na e36 před 14 dny a kupoval jsem je v elitu a značky LEMFÖRDER - srovnatelná kvalita s origo dílama a oproti originál dílům za poloviční cenu.
jarda
Klubové ID: 1426

#9 Příspěvek od jarda »

tak tak, já si nechal poradit od Petra (servis BMW Rajská Zahrada) a doporučil zásadně Lemforder... a zatím vše nasvědčuje tomu že tenhle člověk ví co říká..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Hansen
Klubové ID: 1589

#10 Příspěvek od Hansen »

Díly kupuji v AMT. Porovnával jsem ceny originálních dílů náprav s nabízenou druhovýrobou (Auto Kelly, Elit, Autostangl, MJAuto, APM) a díly od Lömfordera mají všude dražší, než jsou originály v AMT. Nemám u prodejců druhovýoby žádnou slevu, takže se mně podle mých zkušeností maloobchodní nákup u nich nevyplatí. Kupuji díly na e39. Možná pro jiné modely je to jinak.
George_D
Klubové ID: 49
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od George_D »

Taky jsem u minuleho BMW vsadil na Meyle a s tou konstrukcí máš pravdu, tušim že maji na svych stránkách i popis zlepšení a videa :wink:
Obrázek
E36 328 Coupe+E30 318iA LPG Coupe - Jezdim se srdcem, ktere mi tluče pod kapotou BMW
ŽEBŘÍČEK ŠKODLIVOSTI DROG !!!!
libovka

#12 Příspěvek od libovka »

Miguel píše:Čepy na ramenou jsem dělal na e36 před 14 dny a kupoval jsem je v elitu a značky LEMFÖRDER - srovnatelná kvalita s origo dílama a oproti originál dílům za poloviční cenu.
Zapoloviční cenu jo? NO TOS MĚ POBAVIL :lol: :lol: :lol: To tam máš 70% slevu,protože origo spodní čep do ramene stojí 540KČ bez daně a v elitu LMI stojí 734kč bez daně

A TO SE VYPLATÍ. :lol: :lol: :lol:
Susi

#13 Příspěvek od Susi »

Přátelé,

rozumím dobře, že nejlepší volba je LEMFÖRDER, MEYLE, nebo FEBI podle toho, co se seženu nejlevněji?
jarda
Klubové ID: 1426

#14 Příspěvek od jarda »

nejlepší volba je origo pokud to seženeš za rozumnou cenu, jinak origo dodavaetl je pokud vím Lemforder...
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Helldiver

#15 Příspěvek od Helldiver »

Pokial viem, tak origo prvovyrobu capov do BMW robi lemforder, takze je tak nejak jedno ci ich kupite u bmw bo dakde inde, kvalita by mala byt zrovnatelna :wink: . Ja som na svojej E34 daval vacsinu veci meyle, zopar lemforder a powerflex...
Miguel
Klubové ID: 1507

#16 Příspěvek od Miguel »

libovka píše:
Miguel píše:Čepy na ramenou jsem dělal na e36 před 14 dny a kupoval jsem je v elitu a značky LEMFÖRDER - srovnatelná kvalita s origo dílama a oproti originál dílům za poloviční cenu.
Zapoloviční cenu jo? NO TOS MĚ POBAVIL :lol: :lol: :lol: To tam máš 70% slevu,protože origo spodní čep do ramene stojí 540KČ bez daně a v elitu LMI stojí 734kč bez daně

Chtělo by to nejdřív myslet a pak se bavit :lol:
Pokud vim bavil jsem se o čepech na př. ramenou, kdybys to někdy dělal a podíval se pořádně do ETK tak bys zjistil, že vnitřní čep origo nekoupíš, pouze celé rameno za 3850,- s daní. Tudíž pokud koupíš oba čepy v elitu od LEMFÖRDER bez nějaké slevy (někdo má třeba 30%), tak tě vyjdou cca 1500,- + nalisování řekněme 500 (a to přehánim), tak tě to výjde pořád za půlku ceny než kdybys to řešil origo dílama.
:lol: 8) :P
libovka

#17 Příspěvek od libovka »

Miguel píše:
libovka píše:

Chtělo by to nejdřív myslet a pak se bavit :lol:
Pokud vim bavil jsem se o čepech na př. ramenou, kdybys to někdy dělal a podíval se pořádně do ETK tak bys zjistil, že vnitřní čep origo nekoupíš, pouze celé rameno za 3850,- s daní. Tudíž pokud koupíš oba čepy v elitu od LEMFÖRDER bez nějaké slevy (někdo má třeba 30%), tak tě vyjdou cca 1500,- + nalisování řekněme 500 (a to přehánim), tak tě to výjde pořád za půlku ceny než kdybys to řešil origo dílama.
:lol: 8) :P
No tak to musíš napsat že si měnil čepy co držej rameno v nápravnici,protože každý rameno má čepy dva.A nejčastěji se mění ty co jsou u kola.
all

#18 Příspěvek od all »

http://www.mjauto.cz/newdocs/meyletecht ... chtips.htm

jsou kvalitou lepší jak origo...
Takže MEYLE nebo LEMFORDER

dobrý a přehledný to maj v mjauto...

takže asi jasno
Odpovědět