njn co se da dělat, holt koupím někde u nás, stačí mi málo jen na dolití.Strosek píše:Mám 20l sud oleje Dextron III Agip. Koupil jsem ho za super cenu - 20 l sud mě vyšel levněji než, když bych kupoval po litrovkách nebo v jiným balení nějakejch 13 litrů, nakonec jsem olej v automatický převodovce neměnil. Já bych potřeboval na výměnu 12,5l oleje, s tím, že by mi 7,5l zbylo - to se dá nasrat do serva,... bral jsem to jako takovou prémii.
Škoda, že tě to nenapadlo, když jsi u mě bral olej do motoru.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Automat jak správně s ním jezdit? - oprava převodovky
Tak dnes jedu do servisu aby to rozebrali tak mi držte palce, sem celej jak na trní aby to nebylo celý na výměnu. Po přemýšlení kam s tím zajet jsem rozhodl na prevodovky.cz na Vinohradech. Je to nejblíž a nechci to roz***, tím, že s tím pojedu bůhví kam. Zatím to dělá jen na rozjezd tak aby se to nepokazilo ještě víc. 

Tak hodně štěstí, podle tvejch příznaků by to mohl být hydrodynamickej měnič. Vypadá to jako forma na bábovku (takovej věnec). Hodně trpělivosti se servisem.V čechách tomu skoro nikdo nerozumí,naúčtujou si ranec a pak jezdíš pořád na reklamace. Mám to taky za sebou tyhle repase nebo jak tomu český mechanici z F1 řikaj. Doporučuju ti koupit starší jetou jinak klid mít nebudeš.
-
Držím ti palce ,ja som ju kvoli tomu musel menit, nedostatok oleja,predoslemu majitelovi to nejako nevadilo, a výmena za staršiu funkčnú ma stála cca 35 tis Kč.Tashiro píše:Tak dnes jedu do servisu aby to rozebrali tak mi držte palce, sem celej jak na trní aby to nebylo celý na výměnu. Po přemýšlení kam s tím zajet jsem rozhodl na prevodovky.cz na Vinohradech. Je to nejblíž a nechci to roz***, tím, že s tím pojedu bůhví kam. Zatím to dělá jen na rozjezd tak aby se to nepokazilo ještě víc.

-
- Kontaktovat uživatele:
joshua666666 píše:Držím ti palce ,ja som ju kvoli tomu musel menit, nedostatok oleja,predoslemu majitelovi to nejako nevadilo, a výmena za staršiu funkčnú ma stála cca 35 tis Kč.Tashiro píše:Tak dnes jedu do servisu aby to rozebrali tak mi držte palce, sem celej jak na trní aby to nebylo celý na výměnu. Po přemýšlení kam s tím zajet jsem rozhodl na prevodovky.cz na Vinohradech. Je to nejblíž a nechci to roz***, tím, že s tím pojedu bůhví kam. Zatím to dělá jen na rozjezd tak aby se to nepokazilo ještě víc.
To potěší...

Takže bohužel žoužel ....
oprava asi 40k nejméně prý.
Olej je prý total spálený, ale špony tam moc nejsou a jsou malý. Přesto říkají, že budou muset (asi) zrepasovat měnič a vyměnit lamely.
Do pátku sundají skříň a bude jasné co se bude muset udělat. Furt je tu ale šance jen na olej ... kéž by.
Myslím, že na tom má velkou část i BMW, které sice píše, že je to doživotní náplň, ale už nepíše že životnost převodovky je 180 000 a oleje 40 000. Prostě to asi dělají tak, že počítají s tím, že po 180 000 se vymění komplet celá převodovka. Neřeší to, natož pak výměnu oleje.
Kdyby se prý bejval olej vyměnil aspoň jednou tak je to prý OK.
Nadruhou stranu bude vše OK a bude NIMROD zase jako junák
a hlavně budu vědět, že je vše v poho (doufám).
Kolik to stálo Vás?

Olej je prý total spálený, ale špony tam moc nejsou a jsou malý. Přesto říkají, že budou muset (asi) zrepasovat měnič a vyměnit lamely.
Do pátku sundají skříň a bude jasné co se bude muset udělat. Furt je tu ale šance jen na olej ... kéž by.
Myslím, že na tom má velkou část i BMW, které sice píše, že je to doživotní náplň, ale už nepíše že životnost převodovky je 180 000 a oleje 40 000. Prostě to asi dělají tak, že počítají s tím, že po 180 000 se vymění komplet celá převodovka. Neřeší to, natož pak výměnu oleje.
Nadruhou stranu bude vše OK a bude NIMROD zase jako junák

Kolik to stálo Vás?
-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm... tak to je fakt na nic..Tashiro píše:Takže bohužel žoužel ....![]()
oprava asi 40k nejméně prý.
Nadruhou stranu bude vše OK a bude NIMROD zase jako junák![]()
a hlavně budu vědět, že je vše v poho (doufám).
Kolik to stálo Vás?

-
- Klubové ID: 989
To jedině přes známosti. BMW mění celou převodku (E39) za cca 120tis.Tashiro píše:cože? v BMW stejně jako všude jinde?aDAm píše:ajfela to na iXku stalo podobně jako tebe, vedle ve vlakně tuším psal 35 u BMW servisu.![]()
![]()
![]()
To není možný ne?
Měnič bych nechal zrepasovat určitě, protože většina spálených skříní má příčinu v ucpaném filtru, který je ucpaný čím, no přece šponama hliníku z měniče. Proto doporučení: Měnit, měnit a zase měnit olej, ať si v BMW říkají a myslí co chtějí, ale to jsem tu psal už mnohokrát.
Ještě jeden poznatek: skříň většinou odejde (spálené lamely) na ucpání filtru a to zvláště u větších motorizací s "velikým" krouťákem (530d). Měnič prostě to namáhání nezvládá a začne pouštět "chlupy". Hodně, samozřejmě, záleží na majiteli, ostatně jako vždycky, že.
-
- Klubové ID: 788
- Kontaktovat uživatele:
Já měnil nedávno taky olej v převodovce a naštěstí filtr byl v podstatě čistej a nikde ani na dně vany ani stopy po šponkách,tak snad to převodovka ještě dlouho vydrží,olej v ní byl už pěkně černej,představa,že s ním jezdím dál,tak bych se asi dočkal tohodle konce,co píšešBirkoff píše:To jedině přes známosti. BMW mění celou převodku (E39) za cca 120tis.Tashiro píše:cože? v BMW stejně jako všude jinde?aDAm píše:ajfela to na iXku stalo podobně jako tebe, vedle ve vlakně tuším psal 35 u BMW servisu.![]()
![]()
![]()
To není možný ne?
Měnič bych nechal zrepasovat určitě, protože většina spálených skříní má příčinu v ucpaném filtru, který je ucpaný čím, no přece šponama hliníku z měniče. Proto doporučení: Měnit, měnit a zase měnit olej, ať si v BMW říkají a myslí co chtějí, ale to jsem tu psal už mnohokrát.
Ještě jeden poznatek: skříň většinou odejde (spálené lamely) na ucpání filtru a to zvláště u větších motorizací s "velikým" krouťákem (530d). Měnič prostě to namáhání nezvládá a začne pouštět "chlupy". Hodně, samozřejmě, záleží na majiteli, ostatně jako vždycky, že.

-
- Klubové ID: 321
ja to ale mel u e34 ...Tashiro píše:cože? v BMW stejně jako všude jinde?aDAm píše:ajfela to na iXku stalo podobně jako tebe, vedle ve vlakně tuším psal 35 u BMW servisu.![]()
![]()
![]()
To není možný ne?
nebylo to v autorizovanem BMW, ale v BMW v Opave (nemuzu si je vynachvalit!)

Ti to sundali a odvezli opravit do Ostravy (tusim JP Transmissions)
Cena byla bez dani, bez dokladu apod ...
Ted jezdi

-
- Klubové ID: 321
no jo .. presne takhle jsem vymenil olej na e34 ...eric píše:
Já měnil nedávno taky olej v převodovce a naštěstí filtr byl v podstatě čistej a nikde ani na dně vany ani stopy po šponkách,tak snad to převodovka ještě dlouho vydrží,olej v ní byl už pěkně černej,představa,že s ním jezdím dál,tak bych se asi dočkal tohodle konce,co píšeš![]()
vydrzelo to pak asi 20tkm

olej cerny, spony zadne, zadna spalenina ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Ale tys neměl steptronic,né?!No uvidíme,každopádně převodovka se zatím chová úplně normálně,neprokluzuje ani necuká a jestli někdy padne,tak to není určitě tou výměnou,spíše naopak.A jestli to bylo po cca 20tis.km,tak mám ještě cca 1,5 roku klidajfel píše:no jo .. presne takhle jsem vymenil olej na e34 ...eric píše:
Já měnil nedávno taky olej v převodovce a naštěstí filtr byl v podstatě čistej a nikde ani na dně vany ani stopy po šponkách,tak snad to převodovka ještě dlouho vydrží,olej v ní byl už pěkně černej,představa,že s ním jezdím dál,tak bych se asi dočkal tohodle konce,co píšeš![]()
vydrzelo to pak asi 20tkmnez se rozsypala prevodovka uplne.
olej cerny, spony zadne, zadna spalenina ...

-
- Klubové ID: 989
No a taky překopat elektriku, jednotky (blokování startů), přidat pedál spojky + hydraulika a nevím kolik ještě mechnickejch částí.eric píše:Jó a ještě přemejšlím,že pokud by někdy převodovka padla,tak bych možna uvažoval o výměně za manuál,už to tady dříve někdo dělal,akorát pak sehnat ten 6kvalt,že?!![]()
-
- Kontaktovat uživatele:
Hold natrefit na dobrou a levnou bouračku,nó?!Birkoff píše:No a taky překopat elektriku, jednotky (blokování startů), přidat pedál spojky + hydraulika a nevím kolik ještě mechnickejch částí.eric píše:Jó a ještě přemejšlím,že pokud by někdy převodovka padla,tak bych možna uvažoval o výměně za manuál,už to tady dříve někdo dělal,akorát pak sehnat ten 6kvalt,že?!![]()

Já mám nějak furt za to, že je to ztráta investic. Těžko se z toho roku sežena pod 120 000 km a to už je pak řekl bych stejně načatý a za 2 roky to čeká zase + již investice do koupené převodovky mi příjde neekonomické. Nevím no školy nemám )))))eric píše:Hold natrefit na dobrou a levnou bouračku,nó?!Birkoff píše:No a taky překopat elektriku, jednotky (blokování startů), přidat pedál spojky + hydraulika a nevím kolik ještě mechnickejch částí.eric píše:Jó a ještě přemejšlím,že pokud by někdy převodovka padla,tak bych možna uvažoval o výměně za manuál,už to tady dříve někdo dělal,akorát pak sehnat ten 6kvalt,že?!![]()