Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Obnova kůže (co použít na barvu a hebkost :) )

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Martinéz

#141 Příspěvek od Martinéz »

DOEMIXXX píše:existuje neco jako jsou prodejci auto barev, kde ti primo namichaji prislusny odstin i na kuzi? Potreboval bych neco udelat s prednima sedackama a rovnou i madlo u spolujezdce (btw. vzdycky to jsou kousky, ale doukazou me vzdy vytocit, kdyz se na ne koukam) a nejvic me sere jak se kazdy koste vsimne jen bolavejch mist na prednich sedackach (osoupany lak sem tam), zdravych a krasnych veci se nikdo nevsimne :?

v nejakym tematu tak 2 mesice zpet byl eshop na barvy v origo odstinech bmw z ameru.. sakra, jen to najit.. :?
bas2

#142 Příspěvek od bas2 »

ja sem minule psal o barve na kuzi z ebay, ma tam asi vsechny barvy na bmw....
vilejs

#143 Příspěvek od vilejs »

myslim ze leatherique.com
fix
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od fix »

související téma o barvě zde
MartyE30
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od MartyE30 »

DOEMIXXX píše:existuje neco jako jsou prodejci auto barev, kde ti primo namichaji prislusny odstin i na kuzi? Potreboval bych neco udelat s prednima sedackama a rovnou i madlo u spolujezdce (btw. vzdycky to jsou kousky, ale doukazou me vzdy vytocit, kdyz se na ne koukam) a nejvic me sere jak se kazdy koste vsimne jen bolavejch mist na prednich sedackach (osoupany lak sem tam), zdravych a krasnych veci se nikdo nevsimne :?

Ty voe, tak si nekupuj sto let starou mrdku :wink: :lol:
boby06

#146 Příspěvek od boby06 »

kavanda

#147 Příspěvek od kavanda »

100procentní účinost - lihová barva na kůži,včelí vosk a hydratační krém na kůži.
Viz foto.
Přílohy
barva.jpg
barva.jpg (55.73 KiB) Zobrazeno 2641 x
fix
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od fix »

kde ten Tiger seženu, to prodává taky Mafra?
kavanda

#149 Příspěvek od kavanda »

fix píše:kde ten Tiger seženu, to prodává taky Mafra?

mafra asi ne,kupoval jsem to v sedlařských potřebách někde na netu :wink:
Simmy

#150 Příspěvek od Simmy »

Poho píše:Včelí vosk koupíš u každého šikovného včelaře nebo ve včelařských prodejnách - to najdeš. Dále můžeš použít třeba balzám na kůži zn. PADANA 250 ml. za 170 Kč. Ale v tom jsou ještě nějaké další příměsi.

Jinak tedy barvit před balzámováním.

Padla zmínka o šikovném včelaři, jednoho bych i znal, ještě sem s ním teď neměl možnost mluvit, ale chci se zeptat na jaký vosk se u něj mám ptát? Já si vosk vybavuju pouze jako tvrdý kus hmoty, vpodstatě svíčku. On jako včelař mi může nabídnout i něco tekutějšího? Díky
fix
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od fix »

jako náhrada Macela se mi zdá zajímavé a o odst levnější toto:
http://www.banghandmade.cz/shop/index.p ... =&podskup=

Obrázek

NYNÍ V AKCI jako sada
- olej je vhodný pro starou a vysušenou kůži (vosk se do ní tak nevsákne)
- vosk je vhodný pro udržování kůže

k dostání např. v Brně v sedlářství Skořepka 3a
fix
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od fix »

co se černé barvy týče, byla mě doporučena jakákoliv lihová (ebenová) která se dá dostat v drogerii, v tom sedlářství mají nějakou francouzskou černou barvu na sedla 0,5L za cca 300,-

řeším ale čím zakrýt drobné praskliny a oděrky, ideální by byl ten tmel z USA (ebay), nemát ale někdo zkušenost s něčím co by se dalo koupit u nás?
4am

#153 Příspěvek od 4am »

je důležitý aby ty výrobky byly bez silikonového oleje
BOHHy

#154 Příspěvek od BOHHy »

Mám bílé značně poškozené sedačky z kůže. Sedačky jsem čistil mýdlem Dove. Koupil jsem barvu na kůži v OBI a emulzi na kůži od Sonaxu. Teď jde ale o to, že jsou ty sedačky občas někde trochu prořízlé a u řidiče je na sedáku u šití už v podstatě prosezená. Já teď budu obnovovat všechny krom té řidičovy ,, pak dám reference ,,, ale potřeboval bych poradit co s tou řidičovou.
fix
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od fix »

taky se pustím do obnovy, pokud byste někdo chtěli černý tmel na kůži, budu ho teď objednávat z německa, můžu toho vzít víc

http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... highlight=
Lolita

#156 Příspěvek od Lolita »

Praskliny, krabance atd. pry smirglem :) Ale co s prosezenim nevim :( asi jedine rozebrat sedacku a znova natahnout kuzi.
ironpipi

#157 Příspěvek od ironpipi »

Já dnes koupil sonax, první dojmy dobrý, uvidíme co to udělá časem :wink:
DawletE30

#158 Příspěvek od DawletE30 »

Kdo poradi co použit na renovaci červne kuži?
Martinéz

#159 Příspěvek od Martinéz »

ironpipi píše:Já dnes koupil sonax, první dojmy dobrý, uvidíme co to udělá časem :wink:

myslis to bile sperma v cerne plast pixle? muj poznatek je ten, ze to nedela prakticky nic a pokud se to dokonale nevycisti, dela to bile usazeniny v porech a vraskach.. :(
Hansen

#160 Příspěvek od Hansen »

Předchozí majitel používal na kůži přípravek od Sonaxu a jak píše Martinéz, zůstaly po něm bílé usazeniny ve vráskách. dostával jsem to dolů hodně dlouho. Ještě navíc kůži čistil nějakým chlupatým hadrem a kromě bílých usazenin nalepil na kůži drobné chlupy, které šly také blbě očistit. Koupil jsem originální přípravek od BMW a také jsem nepozoroval nějaký zázračný účinek. Akorát nějak divně smrdí. Zkoušel jsem ještě cosi od Armoralu a také nic moc. Jediné, po čem vypadala kůže lépe byl Leather Cleaner and Conditioner Platinum od Turtle Wax. Dokázalo to rozpustit i bílé zbytky od Sonaxu.
Odpovědět